Tjedni horoskop: Nije vrijeme za odustajanje i predaju!

Vrijeme je da se bude budan, svjestan, pažljiv, oprezan – ali bez povlačenja, skrivanja... Treba biti budan te i dalje ići naprijed. Nije vrijeme za odustajanje i predaju. Vrijeme je da kažemo: "Ovo je ono što želim, ustrajat ću i ostvarit ću ono što želim!"

Pomrčina Sunca

"Ono što je cool u vezi s astrologijom jest što se odnosi na svakoga na planetu Zemlji bez obzira na to gdje se nalazi. To je kozmička vrsta realnosti", kaže na početku svoje tjedne astrološke prognoze Kaypacha Lescher. "I ovo je vrlo kozmičko vrijeme – pomrčina Sunca." Tu će pomrčinu Sunca – što se zbiva 13. srpnja u 3.48 sati – slijediti pomrčina Mjeseca, koja će, za razliku od pomrčine Sunca, koja je djelomična, biti potpuna. Nakon nje slijedi još jedna djelomična pomrčina Sunca.

"To je ciklus koji se događa svakih šest mjeseci, kad Sunce prolazi preko Mjesečevih čvorova", objašnjava poznati astrolog. Sada Sunce prelazi preko sjevernoga Mjesečevog čvora. A kad Mjesec dolazi na vlastiti sjeverni čvor, iznimno je moćan. ("Bilo koji planet kada dolazi na svoj sjeverni čvor je vrlo moćan", objašnjava Kaypacha.) I tada blokira Sunce. Na pomrčine se gleda kao na vrijeme nepredvidljivih i neuobičajenih zbivanja. U to je doba vjerojatan i sinkronicitet.

Pomrčine Sunca i Mjeseca - trenuci moći

Prolazak kroz ušicu igle

"Osjećam da se sada događa mnogo kolektivne energije i možemo osjećati kako naše sudbine oblikuju spiritualne sile koje su izvan naše svjesne kontrole, mijenjajući našu sudbinu, mijenjajući put našeg života", kaže Kaypacha, uspoređujući srpanj i kolovoz ove godine s prolaskom kroz ušicu igle, prolaskom kroz porođajni kanal. Jupiter je nakon razdoblja retrogradnoga hoda ponovno krenuo naprijed, no Saturn je i dalje retrogradan i bit će sve do kolovoza.

Zato će rujan i listopad biti mjeseci kad ćemo ponovno moći napredovati i kad će situacija biti puno smirenija nego sada, kada nepredvidljivost naglašava Mars, koji je u konjunkciji s južnim Mjesečevim čvorom u kvadratu s Uranom. Iznenadni, nepredviđeni događaji, nepredvidljivi ljudi, potresi, vulkanske erupcije, nezgode i nesreće... čudne se stvari događaju. "Ovo je vrijeme kada treba biti oprezan", upozorava Kaypacha. "Treba voziti oprezno, letjeti oprezno, biti oprezan s riječima, s drugim ljudima..."

Rastrgani između dvaju svjetova

Sad se možemo osjećati rastrgano između polova Mjesečevih čvorova: energije Vodenjaka, u kojemu su Mars i južni čvor, energije oslobađanja, sve je izvan tijela, globalno – i šire od toga, te dinamične vatrene energije Lava, koji je sad i ovdje te ostvaruje stvari koje naumi.

Taj je osjećaj rastrganosti intenziviran tijekom ovog mlađaka u Raku zbog naglaska na vlastitim osjećajima, pogotovo s obzirom na prošlotjedni veliki trigon Sunca, Jupitera i Neptuna u vodenim znakovima i trigon s Neptunom u Ribama. A neki su od tih osjećaja potaknuli i želju za uranjanjem duboko u svemir, u astralne svjetove, ezoterično, želju za sanjanjem, za bijegom, katkad i uzimanjem opojnih sredstava i različitim drugim načinima izbjegavanja suočavanja sa stvarnošću.

Sve to potiče Neptun, koji je već dugo u trigonu s Jupiterom. A sad imamo Veneru, Saturn i Uran u zemljanim znakovima, koji donose uzemljenje, stabilnost, ozbiljnost, katkada težinu i pesimizam. I možemo se osjećati rastrgani između ta dva svijeta – onoga koji želi sve pustiti, predati se, pobjeći, plutati i onoga koji ističe da imamo posao koji moramo obaviti, svoje odgovornosti i obaveze.

Vrijeme je da se bude budan, ali bez povlačenja

"Ono što sada moramo učiniti jest biti u sredini, u ravnoteži, ne ići previše van ni previše unutra; ne ići previše gore ni previše dolje, ne ići previše u svjetlost, ne ići previše u tamu... Ovo je vrijeme razvijanja karaktera. 'Ja razvijam karakter. Ja odlučujem tko sam i tko želim biti. Ja stvaram sebe prema slici za koju vjerujem da je moja najbolja verzija'", kaže Kaypacha. Vraćajući se na Mjesečeve čvorove, objašnjava kako je Vodenjakova uloga putem prosvjetljenja naći idealnu verziju onoga što želimo od svoje budućnosti – ali i svjetske budućnosti.

A Lavov je pak posao stvaranje toga, davanje oblika, ekspresije tom idealu, njegovo ostvarenje. Pritom se nosimo i sa silama prošlosti, inercijom, onim što želi poraziti taj kreativni impuls, a što će na površinu izvući pomrčina. Vrijeme je da se bude budan, svjestan, pažljiv, oprezan – ali bez povlačenja, skrivanja... Treba biti budan te i dalje ići naprijed. Nije vrijeme za odustajanje i predaju. Vrijeme je da kažemo: "Ovo je ono što želim, ustrajat ću i ostvarit ću ono što želim!"       

Izvor: newparadigmastrology.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Preporučujemo

Ostali članci