Tjedni horoskop: Ključna riječ - promjena

Prihvatite promjenu i strah od nje pretvorite u priliku – a jedna od brojnih prilika koje sad imate jest uravnotežiti svoj život između svojih potreba i potreba drugih ljudi

Petak - poseban dan

Ovo je astrološki uzbudljivo razdoblje jer na djelu su brojni planetarni aspekti. Tako kao poseban dan Kaypacha ističe petak, koji obilježavaju tri egzaktna aspekta: trigon Venere i Marsa, Merkurova konjunkciju s Plutonom i Sunčev kvadrat s Uranom.

Usto, cijeli tjedan Mars je u kvadratu sa Saturnom (egzaktan je u ponedjeljak). "Jedna stvar za drugom", kaže Kaypacha. Povrh svega – potpuna pomrčina Mjeseca u Lavu u ponedjeljak, u opoziciji s Plutonom, Merkurom i Suncem.

"I kao da to nije dovoljno, Venera dolazi u egzaktan kvadrat s Neptunom jer putuje ne samo dolazeći u trigon s Marsom nego i u konjunkciju s Jupiterom, koja je egzaktna u utorak", nabraja Kaypacha. "Uza sve ove aspekte, toliko se toga zbiva da je vrlo lako izgubiti se na svom putu."

Od nas se sada traži da se bacimo na posao

U ovo smo vrijeme superzaposleni – energija Jarca naglašava dužnosti, odgovornosti, posao, održavanja onoga na što smo se obvezali... i tim smo obvezama preplavljeni. Od nas se sada traži da se bacimo na posao, obavimo mnogo stvari i postignemo mnogo toga jer Mars i Saturn ističu ambicioznost. No unatoč poslu, osjećamo se financijski nesigurno.

Nesigurnost osjećamo i na emocionalnom polju – sada se mogu pojaviti brojni strahovi jer događa se toliko toga i mnoge se stvari mijenjaju pa je velik izazov odlučiti na koji se brod treba ukrcati, a s kojega treba sići, u koju vezu valja ući, a koju treba prekinuti.

"U vremenima promjene na to možemo gledati sa strahom – 'nesiguran/na sam', 'ne znam što će se dogoditi' – ili ih možemo vidjeti kao priliku – jer ovo je vrlo moćna godina, vrlo moćno vrijeme prilika", ističe Kaypacha. "Imamo priliku odlučiti te postaviti nove ciljeve; ponovno se posvetiti nečemu ili se posvetiti novim ciljevima – poslovnim, osobnim, vezanim uz dom, obitelj – sa svjesnije pozicije."

Kad ste vi sretni, cijeli svijet je sretan

Upravo je to smisao sveg ovog pritiska kojem smo izloženi – i kojem ćemo biti izloženi cijele godine, pa i iduće. Iako ćete možda poželjeti pobjeći od promjene, prihvatite je – sad je vrijeme da steknete veliku prednost iskorištavajući prilike koje će vam se ukazati. Radite i obavite sve što trebate, ali nemojte zaboraviti sebe – nagradite se za to što ste dobro obavili svoj posao, volite sebe i budite svjesni svoje vrijednosti.

Svoje vanjsko djelovanje držite u ravnoteži sa svojim povlačenjem unutra. "Sad imate veliku priliku uravnotežiti svoj život između svojih potreba i potreba drugih ljudi", kaže Kaypacha. "I znajte: kad ste vi sretni, svijet je sretan. Kad ste ispunjeni, ispunjavate svijet i svijet ispunjava vas. Kad se smiješite, cijeli se svijet smiješi s vama."

Raščistiti emocionalne sjene prošlosti

Pod pritiskom smo i da na površinu izađu dublje stvari, među ostalim i one emocionalne – jer evoluiramo kroz emocije, uz što je vezana lunarna pomrčina, koja naglašava da trebamo raščistiti sjene prošlosti.

Potrebno je da sagledamo što je istinski stvarno za nas, svoju najdublju unutarnju istinu, svoje unutarnje dijete, svoje potrebe – svoj unutarnji svijet, vodeći se svojim osjećajima jer naši su osjećaji intuitivna veza, onaj "osjećaj u želucu".

Izvor: newparadigmastrology.com

ili https://www.youtube.…­/watch?v=FJ-Em9e9p1w

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci