Tjedni horoskop: Intenzivno vrijeme puno izazova

Sada se nosimo s povlačenjem granica i priznavanjem vlastitih ograničenja i dužnosti – što prije prihvatimo svoju ulogu, to veći utjecaj možemo imati

Venera usporava, Mars ubrzava

U četvrtak, 27. rujna, Sunce je u trigonu s Marsom, dok je s tim planetom (još od početka tjedna) Venera u kvadratu. "Venera usporava, dok Mars ubrzava", dodaje astrolog Kaypacha, te će taj kvadrat potrajati još neko vrijeme. U nedjelju će Pluton zastati prije nego što ponovno počne ići naprijed, a u utorak će u egzaktni kvadrat s njim doći Merkur.

"Imamo Sunce u kvadratu sa Saturnom sve otkako je ušlo u Vagu na dan ekvinocija, a sad imamo Merkur u kvadratu s Plutonom. Ovo su intenzivna vremena", ističe Kaypacha podsjećajući i na Lilit, koja iz Vodenjaka u ponedjeljak prelazi u Ribe, a u taj znak u svom retrogradnom kretanju ulazi i Kiron, koji će u Ribama ostati sve do sljedeće godine.

A gdje sam tu ja?

Usredotočujući se na Saturn, koji je u Jarcu, znaku kojim vlada, Kaypacha kaže da je sada supermoćan i snažan, a u Jarcu je i Pluton, što naglašava kvadrat između Jarca i sada vladajuće Vage – zbog kojega ovo za nas doista izazovno vrijeme. "Saturn je složen arhetip", objašnjava astrolog. "On je aspekt života, nas, naše duše, koji predstavlja formu, strukturu, odgovornost, zrelost, koji je rast tijekom vremena."

On je na ovaj ili onaj način protuteža ostalim planetima. Sada, ovako moćan, ističe vanjski autoritet i dužnosti – što je naša dužnost prema kolektivu. Jarac je u opoziciji prema Raku, a Saturn prema Mjesecu – Kaypachinim riječima: "moje profesionalne, svjetovne dužnosti i moje osobno, emocionalno unutarnje dijete i moji osjećaji". A tu ćemo opoziciju sada i te kako osjećati s obzirom na kvadrat Mjeseca i Saturna.

Pitat ćemo se: "Odvajam li dovoljno vremena za sebe ili samo radim, radim, radim...?" Sunce u Vagi pak naglašava druge ljude, poslovna partnerstva, intimne veze te s njima u vezi možda zahtijevanje, očekivanja, želju da iskažemo integritet, surađujemo, pristajemo na kompromis, budemo tu za nekoga.

To je sudbina

"Svi se sada nosimo s povlačenjem crte, postavljanjem granica i ograničenja 'ovoliko mogu učiniti tijekom dana, tjedna, života'... Ne reagirati iz straha i potisnuti svoje emocije i želju za povezivanjem i ljubavlju u svom životu." S druge strane, doista imamo dužnost – i možemo se boriti protiv toga, možemo se opirati, ali to je sudbina.

Jer, za Saturn Kaypacha kaže kako on ne predstavlja samo vlasti, policiju, učitelje, roditelje nego i, u krajnjoj istanci, božanski zakon, sudbinu. Tako katkad možemo imati osjećaj da, primjerice, neki ljudi koji imaju problem s autoritetom zapravo imaju problem s krajnjim autoritetom, Bogom, kao velik ego koji želi raditi po svome, a ne ispunjavati svoju dužnost.

"Mi smo nit u tapiseriji života, mi ispunjavamo funkciju, mi se inkarniramo da bismo ispunili funkciju", kaže Kaypacha i dodaje kako je upravo to zanimljivo pri proučavaju astrološke natalne karte: doći u dodir sa svrhom svoje duše, otkriti što je naša sudbina. A što prije priznamo svoju ulogu, to možemo ostaviti veći utjecaj – to je pozitivna strana Saturna: da možemo utjecati na tijek zbivanja na ovom planetu te ostaviti pozitivno naslijeđe za budućnost.

Izvor: newparadigmastrology.com

ili

https://www.youtube.…­31&v=5H6Pde4CKvk

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci