Tjedni horoskop: Dani puni uzburkanih emocija i iznenađenja

No ona imaju svrhu...

Mars je mač koji reže spone s prošlošću

Ravnoteža je ono čemu sada trebamo težiti jer ovaj tjedan kao da hodamo po oštrici noža zahvaljujući Marsu i Uranu koji su u konjunkciji u Ovnu te u kvadratu s Mjesečevim čvorovima na osi Rak/Jarac, ističe astrolog Kaypacha. No to neće biti tako lako s obzirom na to da je naglašena impulzivnost pa bi se moglo dogoditi da planemo na nekoga.

Usto, i život sam mogao bi nam prirediti iznenađenja – no ona imaju svrhu: probuditi nas da osvijestimo svoje nesvjesne obrasce ponašanja. Pred nama je izazov da se doista promijenimo, a ne da se osjetimo napadnutima i reagiramo instinktivno: bijegom, skrivanjem ili borbom protiv toga. Uran nudi priliku za prosvjetljenje i oslobođenje, kaže astrolog, a "Mars je mač koji reže spone s prošlošću kako bi nas oslobodio da stvorimo novu budućnost".

Potreba za ravnotežom

Govoreći o sada naglašenoj potrebi za ravnotežom, dodaje da nam je potrebna i ravnoteža između egocentrične, katkad bezobzirne energije Ovna, koji često ne vidi nikoga osim sebe i svojih želja i potreba, i njemu nasuprotne Vage, empatične, sklone kooperaciji i kompromisu, koja uvijek gleda na druge. Ne treba se izgubiti ni u jednoj od ovih krajnosti te valja težiti ravnoteži.

"Dobra je vijest što ovo može biti vrlo oslobađajuće vrijeme", kaže Kaypacha. No postoji i loša strana ako je naglašeno nesvjesno – kako su Mars i Uran vrlo blizu, mogli bismo biti iziritirani, iracionalni, impulzivni, samo željeti djelovati, biti skloni bijesu, "pogotovo ako ste potiskivali Ovna, a previše bili Vaga".

Dobit ćete povratnu informaciju

Želite li samo udovoljavati drugima i samo biti krasni, slatki i veseli, sad ćete biti skloni nezgodama, fizičkim izazovima; trebate paziti na struju (zbog djelovanja Marsa i Urana) i općenito biti oprezni – te biti svjesni da će se svašta događati, da će ljudi svašta istresti na vas, i vi na njih, no da su to različiti oblici otvaranja i čišćenja.

Zato stvari sada ne treba doživljavati previše osobno, nego slušati svijet kako biste dobili povratnu informaciju – od intimnog partnera, poslovnih suradnika, članova zajednice. A ta je povratna informacija sjajan način da vidite gdje ste, jeste li u ravnoteži, dominirate li u odnosu, jeste li povrijedili nekoga...

Vrijeme da se nanovo krene

To je način kako nam život i svijet mogu biti ogledalo koje nam pomaže vidjeti svoju sjenu, ono što nesvjesno projiciramo u svijet. I zbog toga je ovo doista dobro vrijeme i treba razumjeti da je to vezano uz nužnost da sada iza sebe ostavimo stare navike, stare obrasce, uvjetovanja, da učinimo duboke, fundamentalne promjene u načinu na koji dolazimo do onoga što želimo.

"Ovo je uistinu vrijeme da se nanovo krene – osviješten način kretanja kroz svijet." Kad vam je nešto okidač, kad vas netko razbjesni, objašnjava Kaypacha, to je znak da postoji sjena i obično je povezana s nekim iz vaše prošlosti: neka stara rana želi doći na površinu i biti zacijeljena. "Budite pažljivi, budite budni, budite oprezni, usporite, dišite, nastojte ostati mirni", savjetuje astrolog kako da lakše prođemo kroz tjedan koji će obilježiti uzburkane emocije, bijes i iritiranost.

 

Izvor: newparadigmastrology.com ili

https://www.youtube.…­/watch?v=dv1XXy-lzR8

 

 

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci