Tjedni horoskop: Dajte svoje srce i nemojte slušati glavu

U prvoj polovini tjedna prepustite se i slušajte svoje srce, sredina tjedna mogla bi donijeti iznenađenja, a vikend iskoristite za sređivanje svog doma i stvaranje planova za ostvarenje ideja koje ćete dobiti

Tjedan počinje kvadratom Venere i Neptuna: ovo je predivno vrijeme da se ludo zaljubite u nekog ili nešto, bez obzira na to koliko je taj izbor nepraktičan ili budalast. Zato zaronite ravno u to u prvoj polovini tjedna, dajte svoje srce i nemojte slušati svoju glavu.

Naglasak tjedna je puni Mjesec u Škorpionu u četvrtak. Tijekom te Mjesečeve mijene često se događa da je teško kontrolirati emocije; ako prepoznate te energije i voljni ste raditi s njima, možete iz njih izvući ono najbolje – ili izbjeći ono najgore.

Merkur je ovaj tjedan dobro aspektiran i pruža vam priliku da se izrazite. U četvrtak je u sekstilu s Neptunom, što je sjajna prilika za spajanje intuicije s logikom – iako je riječ o suprotnostima, ovaj tjedan mogu dobro funkcionirati zajedno.

Usto, u subotu je trigon Merkura i Plutona egzaktan, što vašem logičkom razmišljanju daje dodatnu moć da vidi ono što je inače skriveno. Dan poslije Merkur je u trigonu s Jupiterom, što bi vam doslovno moglo dati velike ideje. Zašto ne biste napravili plan da ih slijedite?  

Ponedjeljak, 4. 5.

Glavni događaj: Mjesec u šarmantnoj Vagi, Merkur je u konjunkciji sa Suncem

Što se može očekivati: Vaga potiče na kompromis, pregovore i razumijevanje. Merkur vam pomaže da se osjećate komunikativnije i navodi na planiranje budućnosti.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za poslovne sastanke, rasprave te kreativnu, sigurnu socijalizaciju.

Što ne treba učiniti: Nemojte dopustiti da netko iskoristi to što ste raspoloženi za davanje.

Utorak, 5. 5.

Glavni događaj: Mjesec je u Vagi, u skladu s Venerom

Što se može očekivati: Ova energija ohrabruje druženje, zabavu i kreativnost. Dan je sjajan za iniciranje kontakta s voljenim osobama.

Što treba učiniti: Pokušajte naći kreativne načine za provođenje vremena s prijateljima i obitelji kao što su videopozivi i aplikacije za chat.

Što ne treba učiniti: Nemojte riskirati svoje zdravlje zbog druženja; pazite na svoju sigurnost.

Srijeda, 6. 5.

Glavni događaj: Mjesec u tajanstvenom Škorpionu u sukobu s buntovnim Uranom

Što se može očekivati: Danas bi moglo biti iznenađenja ili neočekivanih vijesti. Ova energija stvara i želju za pobunom.

Što treba učiniti: Protresite malo rutinu iskušavajući nov način vježbanja ili nova umjetnička sredstva.

Što ne treba učiniti: Nemojte si dopustiti da osjećate kako ste zaglavili, nađite načine da stvari promijenite.

Četvrtak, 7. 5.

Glavni događaj: puni Mjesec u Škorpionu

Što se može očekivati: Ovaj Mjesec skrivene informacije iznosi na površinu – danas bi se mogle otkriti tajne. Veze bi se mogle naći na testu.

Što treba učiniti: Neka vam um i srce budu otvoreni za nove informacije i mogućnosti.

Što ne treba učiniti: Pokušajte ne dopustiti da vas preplave intenzivne emocije; u održavanju ravnoteže može vam pomoći meditacija.

Petak, 8. 5.

Glavni događaj: Mjesec u optimističnom Strijelcu

Što se može očekivati: Otvorena, druželjubiva i pustolovna energija podiže vam duh i pomaže da se osjećate usklađeniji sa svemirom.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za učenje, proučavanje nečega, istraživanje, duhovne pothvate i kreativna druženja.

Što ne treba učiniti: Nemojte pretjerivati u hrani, piću i ostalim užicima; zapamtite da vaše tijelo treba i hranjive tvari i kretanje.

 

Subota, 9. 5.

Glavni događaj: Mjesec u Strijelcu, Merkur u skladnom odnosu s Plutonom

Što se može očekivati: Merkur potiče radoznalost, istraživanje i proučavanje nečega. Um vam je oštar, a komunikacijske vještine poboljšane.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za istraživanje tema koje su vam zanimljive te učenje o svijetu oko sebe.

Što ne treba učiniti: Pazite da se znatiželja ne pretvori u opsesiju nečime; ravnotežu možete sačuvati vježbanjem joge.

Nedjelja, 10. 5.

Glavni događaj: Mjesec u odgovornom Jarcu

Što se može očekivati: Ovo je odličan dan da se obavi neki posao jer ste u stanju bolje se fokusirati na zamorne zadatke te naći veselje u produktivnosti.

Što treba učiniti: Pogledajte svoj popis zadataka i prihvatite se svega za što imate energije. Posebno je povoljno vrijeme za zadatke vezane uz vlastito kućanstvo.

Što ne treba učiniti: Nemojte danas biti previše ozbiljni, nađite vremena i za opuštanje i odmor.

 

Pripremila: Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr