Tjedni horoskop: Budite ljubazni i nježni jedni prema drugima

Kako biste idućih dana izbjegli nervozu i impulzivno djelovanje, usredotočite se na stvari u kojima trenutačno postižete napredak, a vikend posvetite kreativnom izražavanju i bliskim osobama

Impulzivnost donosi nevolje

Unatoč tome što ovaj tjedan nema nijedan egzaktan aspekt, Mars je ipak važan igrač u ovom razdoblju. Nedavno je ponovno krenuo naprijed na sredini znaka Ovna i počinje se približavati kvadratu s Jupiterom (dakle, pred nama je repriza zbivanja iz druge polovine srpnja, kad su se ta dva planeta također kretala prema kvadratu).

Na žalost, od Venere sada ne možemo očekivati utjehu jer još se osjeća djelovanje njena kvadrata s Plutonom (koji je bio egzaktan prošle nedjelje). A sada tome treba dodati njen kvadrat s Jupiterom, egzaktan u ponedjeljak, no koji će se osjećati cijeli tjedan. Taj aspekt donosi određenu dozu impulzivnosti, bilo da je posrijedi srljanje prema iluzornom emocionalnom cilju, bilo pak prema kolačima usred pokušaja da se drži dijeta.

Zahlađenje odnosa

U slučaju da vas spomenuti aspekti uvale u probleme s voljenim osobama, u normalnim biste se okolnostima mogli osloniti na Merkurovu potporu za pronalaženje pravih riječi kojima ćete se iz njih izvući.

Ali, sad je Merkur još jedan od frustriranih planeta: u utorak je egzaktna njegova opozicija s Uranom. To će vašim mislima i riječima dati dozu otkvačenosti, no na žalost ne na šarmantan način kao u romantičnim komedijama.

Usto, u četvrtak je egzaktan kvadrat između Venere i Saturna, koji bi mogao donijeti zahlađenje u vaše odnose i stvari koje vas usrećuju. U svakom slučaju, nastojte biti ljubazni i nježni jedni prema drugima.

Ponedjeljak

Glavni događaj: Mjesec u Strijelcu, u napetom odnosu s Neptunom

Što se može očekivati: Strijelac donosi optimizam, no Neptun može otežati fokusiranje. Mašta bi vam se danas mogla oteti kontroli.

Što treba učiniti: Dan je povoljan za manifestiranje: sastavite popis svega što želite privući u svoj život.

Što ne treba učiniti: Pod ovim se utjecajem teško odlučiti, stoga izbjegavajte donošenje važnih odluka.

 

Utorak

Glavni događaj: Mjesec ulazi u Jarca

Što se može očekivati: Energija Jarca pomaže vam da se osjećate uzemljeno i usredotočeno.

Što treba učiniti: Kako biste si podigli raspoloženje i samopouzdanje, usredotočite se na produktivne aktivnosti.

Što ne treba učiniti: Unatoč utjecaju Jarca, sklonog radu, nemojte zaboravite odmor i opuštanje.

 

Srijeda

Glavni događaj: Mjesec u Jarcu, u sukobu s Marsom

Što se može očekivati: Dok Jarac donosi usredotočenost, Mars bi mogao izazvati nestrpljivost i anksioznost.

Što treba učiniti: Osjetite li iritiranost ili nervozu, pokušajte se usredotočiti na meditaciju i duboko disanje kako bi se stvari pokrenule.

Što ne treba učiniti: Nemojte biti opsjednuti krajnjim ciljem – usredotočite se na napredak koji postižete ovog trenutka.

 

Četvrtak

Glavni događaj: Mjesec prelazi u Vodenjaka, Sunce je u harmoniji sa Saturnom, s kojim je Venera u napetom odnosu

Što se može očekivati: Energija Sunca i Saturna pomaže vam da se osjećate emocionalno sigurnije; pozornost bi vam mogla biti usmjerena na karijeru i financije.

Što treba učiniti: Ovo je vrlo povoljan dan za poslovne odluke i postizanje ciljeva.

Što ne treba učiniti: Nemojte zaboraviti nešto energije usredotočiti na svoje veze i odnose s drugim ljudima.

 

Petak

Glavni događaj: Mjesec u Vodenjaku, u kvadratu s Uranom i Merkurom

Što se može očekivati: Danas će vam raspoloženje i razmišljanje biti naglašeno promjenjivi, a mogli biste biti i skloni ozljedama.

Što treba učiniti: Dostupni su vam dobri duhovni darovi, ali trebate paziti da ih iskoristite na pravi način i ne zloupotrijebite.

Što ne treba učiniti: Zbog sklonosti površnosti, nedosljednosti i naglosti, danas ne možete vjerovati svom uvidu te nemojte donositi odluke.

 

Subota

Glavni događaj: Venera ulazi u misterioznog Škorpiona, a Sunce u optimističnog Strijelca

Što se može očekivati: Danas je povećana vaša želja za autentičnim, intimnim prijateljstvima. Strijelac potiče optimizam i društvenost.

Što treba učiniti: Ovo je dobar dan za povezivanje s onima koje volite te za sudjelovanje u dubokim razgovorima.

Što ne treba učiniti: Danas se nemojte izbjegavati izraziti, čak i ako vam se to može činiti teško.

 

Nedjelja

Glavni događaj: Mjesec u sanjivim Ribama, u trigonu s Venerom

Što se može očekivati: Ribe potiču da se pusti mašti na volju pa bi vam kreativnost mogla biti jača nego inače, a odnos s Venerom naglašava osjećanje ljubavi, radost, prilagodljivost, sklonost kompromisu, ljubaznost i brigu za obitelj.

Što treba učiniti: Ovo je odličan dan za kreativno izražavanje: slikanje, pisanje, pjevanje, ples, kao i za provođenje vremena s voljenim osobama.

Što ne treba učiniti: Nemojte dopustiti da se mašta otme kontroli – prakticirajte uzemljivanje.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci