Tjedni horoskop: Birajte pažljivo

Osjećat ćete želju za promjenom i djelovanjem, no zasad se suzdržite od promjene smjera i donošenja važnih odluka

U ovim konfuznim vremenima, bit ćete u velikom iskušenju utjehu potražiti u nečijem naručju. Tjedan svakako osigurava neke zanimljive prilike za to, ali morate birati pažljivo, upozorava astrolog Matthew Currie. Ulazak Marsa u Škorpiona u utorak znak je da se mijenja modus operandi: to je moćan Mars koji ide za onim što želi, oslanjajući se pritom na instinkt i suptilnost.

U srijedu završava retrogradan hod Merkura, no sve do prvih dana prosinca potrajat će njegovo tzv. razdoblje sjene i tek će se tada potpuno vratiti u formu. Iako egzaktni tek u nedjelju, ova dva aspekta utjecat će na cijeli tjedan: konjunkcija Venere i Jupitera te opozicija Marsa i Urana. Prvi je odlična prilika za društvena okupljanja i zabave, to više što se događa u Strijelcu. Drugi, koji će djelovati i na sljedeći tjedan, može vam intenzivirati seksualni nagon i potaknuti na izazove te vas odvesti u neka nova i neobična iskustva.

Morat ćete pripaziti i na ponašanje jer biste mogli biti razdražljivi, upozorava Currie, dok astrolog Terence Guardino kaže kako bi vas nervozna energija tog aspekta mogla potaknuti i na pretjerano traženje zadovoljstva kupovanjem, jedenjem kalorične hrane ili pijenjem alkohola.  

Ponedjeljak

Glavni događaj: Mjesec u Lavu, Mars na zadnjem stupnju Vage

Što se može očekivati: Energija Lava donosi vatru i ambiciju. U zraku je moguća nervoza i tjeskoba kako se Mars priprema za prelazak u Škorpiona.

Što treba učiniti: Pokušajte ostati strpljivi i mirni, osobito ako vam se netko suprotstavi.

Što ne treba učiniti: Nemojte dopustiti da agresivne emocije kontroliraju vaše djelovanje.

Utorak

Glavni događaj: Mars prelazi u Škorpiona

Što se može očekivati: Škorpion donosi osjećaj transformacije noseći se sa završecima i novim počecima. Mogli biste osjećati nagon za djelovanjem, ali držite se dosadašnjeg smjera.

Što treba učiniti: Očekujte neočekivano i pokušajte ostati objektivni suočeni s transformacijom.

Što ne treba učiniti: Ne držite se obrazaca ponašanja ili veza koje vam više ne služe.

Srijeda

Glavni događaj: Mjesec u senzibilnoj Djevici, Merkur polako kreće naprijed

Što se može očekivati: Mogli biste se osjećati sklonije organiziranju, davanju pozornosti detaljima te čak kritiziranju. Osjećaji nezavisnosti i želja za marljivim radom na projektima i zadacima mogli bi prevladavati danas.

Što treba učiniti: Nađite aktivnosti i projekte koji vas danas mogu zaokupiti te izbjegavajte biti previše kritični prema drugima.

Što ne treba učiniti: Imate li što podijeliti, ne izbjegavajte biti otvoreni kad su posrijedi vaši osjećaji, samo nastojte biti osjetljivi za osjećajte drugih.

Četvrtak

Glavni događaj: Posljednji dan Sunca u Škorpionu

Što se može očekivati: Osjećaji nestabilnosti i tranzicije, promjene i nesigurnosti. Možda nećete biti sigurni kako krenuti naprijed.

Što treba učiniti: Obratite pozornost na osjećaje i osjete jer mogu otkriti nešto što će rasvijetliti stvari.

Što ne treba učiniti: Ovo nije najbolje vrijeme za donošenje važnih odluka.

Petak

Glavni događaj: Emocionalan Mjesec u uravnoteženoj Vagi

Što se može očekivati: Društvenost i želja da se slažete s ljudima oko sebe mogli bi prevladavati danas, kao i neodlučnost.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za okupljanja ili prisustvovanje događajima s voljenim osobama; provedite vrijeme s obitelji i prijateljima.

Što ne treba učiniti: Nemojte biti pod stresom osjećate li se neodlučno, donošenje odluka ostavite za neki drugi dan.

Subota

Glavni događaj: Mjesec u Vagi usklađen s društvenom Venerom i Jupiterom

Što se može očekivati: Stresan odnos prema Plutonu i Saturnu može donijeti napet početak dana, ali večer obilježava društvenost, osjećaj ljubavi i dobro raspoloženje.

Što treba učiniti: Provedite dan razmišljajući i emocionalno se uravnotežujući kako biste se pripremili za zabavnu i svečanu večer.

Što ne treba učiniti: Nemojte dopustiti da jutarnji negativni osjećaji utječu na obećavajuću večer.

Nedjelja

Glavni događaj: Venera je združena s Jupiterom, a Mars je u opoziciji s Uranom

Što se može očekivati: Dan za uživanje, sreću i osjećaj ljubavi. Uran može donijeti impulzivnost ili anksioznu energiju.

Što treba učiniti: Pokušajte održati ravnotežu između uživanja i donošenja dobrih odluka.

Što ne treba učiniti: Izbjegavajte trošenje previše novca ili pretjerivanje s hranom i pićem.

Izvori: sasstrology.com; astrologyanswers.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci