Tjedna jyotish prognoza od 9. do 16. 4. 2018.

Ovaj tjedan treba paziti na niske strasti, u svim aspektima života...

Tjedan započinje Venerinim prijelazom u sazviježđe koje je izrazito strastveno. Ipak, zbog utjecaja drugih planeta, ovaj aspekt donosi niže strasti i mogu prevladati niži porivi. Niže ne znači da je i loše, već je to dio onih naših nagona koje tek treba transformirati. Ovaj aspekt s jedne strane donosi neobuzdanu strast, ali istodobno nas navodi da usmjerimo strast prema voljenom partneru, a ne na avanturu jer avanture uvijek završe povredom. Put do zrelosti nije potiskivanje želja, nego njihovo osvještavanje.

Ponedjeljkom vlada karmički čvor Ketu koji simbolično donosi pobjede. Trenutačno se nalazi u znaku Jarca u sazviježđu Shravana, ali je blizu Mjeseca, a Ketu je vječiti protivnik Mjeseca. To znači da ovaj dan stvara određenu napetost i da na površinu izlaze neosviještene stvari. Ono protiv čega se borimo u sebi. Obično onda napetost projiciramo na nekog drugog, pogotovo bližnjeg, pa treba pripaziti.

Utorak je dan za uspjeh i posao. Njime vlada sazviježđe koje je izrazito oštro i koristi u onim poslovima u kojima moramo biti grubi da bismo dobili željeni rezultat. Loš je za odnose, a dobar je za kreativnost.

Srijeda je pod utjecajem sazviježđa kojim vlada nezavisnost i potreba za slobodom, ali pazite na one emocije koje vas tjeraju na impulzivno izricanje onoga što vam smeta. Pokušajte stvari reći s blagošću i suosjećanjem.

Četvrtak je dan za akcije koje nose slobodu i neovisnost. To je najvažnije pitanje na koje čovjek mora odgovoriti jer svi prekidi i problemi dolaze da bismo se okrenuli smislu. Ovaj dan, ako se ne okrenemo smislu, donosi jaku oštrinu i potrebu za nametanjem moći.

Petak je odličan dan za samostalne akcije u kojima se traži inovativnost, ali ne kopiranje tuđih ideja. Pokušajte ostati mirni jer današnje sazviježđe donosi i impulzivnost zbog neostvarenih želja.

Subota je dan u kojem bi bilo poželjno cijeniti sve svoje emocije, a ne samo one u kojima govorimo o ljubavi i sreći. Kako možemo voljeti ako ne poznajemo ljutnju, strah i mržnju kojom smo okruženi? Pokušajte danas to osvijestiti. Mi još kao civilizacija ne razumijemo da sa svime što imamo možemo biti presretni, ali u našoj prirodi je da tražimo uvijek ono što ne valja, a ne možemo vidjeti ono što je vrijedno.

Nedjeljom vlada sazviježđe koje znači bogatstvo i njegovo božanstvo je Pushan, jedan od dvanaest zračenja Sunca koji su u svakom dijelu godine drugačiji. Riječ Pushan znači onaj koji promiče blagostanje ili koji zasvijetli. Ovo sazviježđe je istovremeno usmjereno na materijalno blagostanje, ali također ističe kraj svim vrstama užitaka života. Svi ljudi moraju uživati plodove dobrih i loših djela. Ovo sazviježđe je izravno povezano s lažnim i varljivim učincima prirode u bilo kojem obliku, poput odnosa ili materijalnog uspjeha.

Tjedan daje naglasak na poslu, ali i želji da se okrenemo samostalnim akcijama kao i poslovima kroz koje bi najviše došla do izražaja vaša individualnost.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci