Tjedna jyotish prognoza od 9. do 16. 10. 2017.

Još uvijek se od nas traži da se strpimo ako stvari ne funkcioniraju onako kako smo zamislili...

Volim te, je li to istina?

Ovaj tjedan započinje Venerinim tranzitom u Djevicu. Kada osoba završi sa zaljubljenošću, avanturizmom Lava, nije sposobna razumjeti iskustva jer bi se morala odreći zaljubljenosti kao ljubavnog modela. Kako bi se osoba obranila, prepušta se Veneri u Djevici. Postaje oprezna, kritična i zbog razočaranja nema povjerenja u odnosu. Kad joj netko kaže: Volim te, preispituje je li to istina ili nije. Neprestano preispitivanje predstavlja napor nepovjerenja u ljubavnom aspektu.

No, ovdje je Venera ipak u društvu Merkura koji ponovno izaziva flert, nagovara Veneru da krene u flert, ali s puno intelektualiziranja i opreznosti. Zbog blizine Sunca, ženama mogu dolaziti autoritativni muškarci koji sada mogu privlačiti pažnju zbog aspekta sigurnosti koji će se tražiti u odnosu. Kombinacija Saturna i Rahua koja donosi emocionalne napetosti još uvijek od nas traži da se strpimo ako stvari ne funkcioniraju onako kako smo zamislili.

Ponedjeljak je dan odnosa. Sazviježđe današnjeg dana vodi nas prema partnerstvu. U nižem obliku, ovo sazviježđe naglašava kupnju nakita, odnosno kupovanja stvari za uljepšavanje. Mjesec se najbolje osjeća u današnjem sazviježđu Rohini, a to znači da je ovaj dan odličan za odnose jer ih primarno simbolizira.

Utorak također naglašava odnose, ali ono što je u njima nedostižno, očekivanje, onoga čega nema. Ovo sazviježđe naglašava traženje božanskog savršenstva koje bi trebalo ispuniti svaku vezu. Ono karakterizira upravo našu civilizaciju koja, prema nepisanim pravilima, očekuje da odnos bude odgovor na sva pitanja.

Srijeda je dan koji nosi dobre aspekte za rad i intelektualne aktivnosti, te radnje koje su povezane s internetom. S druge strane, u ljubavi donosi pretjerane želje, pa srijeda nije dobar dan za odnose.

Četvrtak je pozitivan dan koji zbog vladara Jupitera daje dobre aspekte, kako u odnosima, tako i radnjama koje ćete obavljati ili u obitelji ili povezano s domom.

Petak je pod jakim utjecajem majčinskog elementa te pojačava darežljivost i općenito daje pozitivne značajke.

Subota je dan koji može donijeti manipulacije. Pazite kako se odnosite prema ljudima, odnosno naivnost bi vas danas mogla koštati. Također, pripazite na jake emocionalne reakcije.

Nedjelja daje naglasak na statusu. Inače, ovo sazviježđe je jako kreativno, daje nadarene glumce i umjetnike. U nedjelju se može naglašeno tražiti poštovanje od drugih ljudi. Psihološkim rječnikom, radi se o inflaciji ega. Ego misli da je samo božanstvo i vrijedno štovanja, tako da ovaj položaj traži realniji pristup svojim mogućnostima.

Kako vidimo, iako se radi o tjednu koji smanjuje aspekt razmjene ljubavi i pojačava kritičnost u odnosima, prvi dio tjedna pojačava veze i odnose, a kraj tjedna smanjuje mogućnosti za dobru razmjenu emocija. Kada vidimo kvalitetu konstelacija, omogućujemo sebi bolju raspodjelu energije i smanjenje razočaranosti.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci