Tjedna jyotish prognoza od 4. do 11. 12. 2017.

S retrogradnim Merkurom u Strijelcu možemo pogledati prošle odluke i ideje iz nove, duhovnije perspektive. Međutim, to može biti i vrijeme raspršenih misli i mentalnog nereda...

Važna unutarnja otkrića

Tjedan započinje retrogradnim Merkurom koji se katkad četiri puta godišnje kreće unatrag na nebu. Merkur će biti retrogradan od 3. do 22. prosinca i sklon je stvarati zbunjenost. Merkur vlada našim "nižim" umom, odnosno načinom na koji prepoznajemo i tumačimo informacije iz okruženja te ih prenosimo drugima. Merkur vlada govorom, pregovaranjem, kupnjom i prodajom, slušanjem, formalnim ugovorima, dokumentima, putovanjima... Sva su ta područja života pogođena kada Merkur djeluje u ovom stanju. Odluke se osporavaju tijekom retrogradnog Merkura.

Stoga se ne preporučuje potpisivanje ugovora, izbjegavajte važne odluke ili pokretanje novog posla. Kad je Merkur retrogradan, možda ćemo ponovno razmotriti određeno mišljenje i ideju iz prošlosti. Ovo razdoblje najbolje koristi za ponovno organiziranje i refleksiju onoga u čemu se nalazite. Ovaj položaj Merkura može donijeti gledanje stvari kroz drugačiji filter te vas dovesti do nekih važnih unutarnjih otkrića. S druge strane, u vanjskom svijetu se mogu javljati teškoće u komunikaciji.

Razdoblja retrogradnog Merkura mogu biti vrijeme pojačane unutarnje svijesti i dobra su za meditaciju. Retrogradni Merkur odličan je za studij, pogotovo u sadašnjem položaju Strijelca, povratak na stare studije ili za ponovno učenje ili osvježavanje znanja o nekom starom znanju.

S retrogradnim Merkurom u Strijelcu možemo pogledati prošle odluke i ideje iz nove, duhovnije perspektive. Međutim, to može biti i vrijeme raspršenih misli i mentalnog nereda.

Ponedjeljak započinje punim Mjesecom koji predstavlja vrhunac energije i našeg unutarnjeg procesa, a u indijskoj tradiciji imao je posebnu važnost. Energija je danas najjača na fizičkoj i emocionalnoj razini, a voda u našem organizmu postaje vodič te energije. Zato možete osjećati više energije i entuzijazma ili više duhovne vibracije i aspiracije. Netko kome je jak Tamas ili energija neznanja, može se osjećati zabrinuto i nervozno, neki ne mogu spavati, ali ako osjećate lošu energiju, to je siguran znak da je Tamas odnosno ego zadominirao većim dijelom vašeg života.

Utorak je pod utjecajem kombinacije Merkura i Sjevernog čvora Rahua - želja. To se može smatrati kombinacijom intelektualnih osjećaja sa strastvenim razmišljanjima. Božanstvo sazviježđa je ‘Rudra’, bog uništenja, oluja ili olujnih raspoloženja. Rahu je oduševljen željom i materijalizmom.

Srijeda je pod utjecajem odličnog sazviježđa koje daje dobre aspekte kako za posao i odnose, tako i za obitelj. Ovo je dan obnove i mudrosti. Jako je dobar za aktivnosti.

Četvrtak je odličan dan koji osim emotivnog aspekta suosjećanja predstavlja i ratnu zvijezdu. Stoga, više se okrenite suosjećanju. U materijalnom smislu, ovo je odličan dan za promjenu.

Petak je dan koji nosi puno laži i prijevara. Ne nasjedajte na njih, a ponude koje vam se danas nude, odbijte.

Subota nosi snažan aspekt prošlosti ili karmi naših predaka. Neka vas danas prošlost ne zaustavlja u nakanama i izbjegavajte ponos koji može biti prepreka.

Nedjelja je dan koji je pod utjecajem Sunca i Venere. Venera vlada partnerstvom, a sazviježđe današnjeg dana zaljubljenošću. Venera daje naglasak na zaljubljenost i odnose, ali one tajne. Ipak, da bismo u odnosima bili zadovoljni, potrebno je prepoznati što ovaj dan simulira, točnije, on vodi prema želji za uspjehom u odnosima te previše naglaska stavljamo na uspjeh, a ne ljubav.

Ovaj tjedan ne daje mogućnosti za odluke i ugovore, ali detaljnije, vidimo da je prvi dio tjedna puno pozitivniji, a drugi nosi jači egoizam koji bi bilo poželjno nadvladati.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci