Tjedna jyotish prognoza od 27. 3. do 3. 4. 2017.

Ne bježite u sanjarenje o prošlim, "boljim" vezama, razgovarajte s partnerom, kaže stručnjak za jyotish Nikola Žuvela za ovaj tjedan. I evo što još...

Svađe nisu loše ako su konstruktivne

Ovaj tjedan donosi nam novi tranzit Merkura koji ulazi u Ovna, što je dobro jer Merkur više nije u padu i sada može dati više konkretnosti i oštrine u komunikaciji, ali i direktnosti. Istina jest da svojom blizinom Marsa može dati i svađe, ali one nisu toliko loše ako su konstruktivne.

Obično se smatra da su svađe loše, ali psihoterapijski, one su pozitivne, pogotovo u odnosima jer na taj način izražavamo svoje potrebe i ono što bismo htjeli da partner primijeti. Ovaj tjedan odličan je za komunikaciju i raspravljanje onih situacija o kojima ne razgovaramo svakodnevno. Također, nosi više odlučnosti te mogućnosti za promjene zbog još uvijek prisutnog dobro postavljenog Marsa.

Sjećanje na veze koje smatramo boljima od sadašnje

U ljubavnim odnosima još uvijek su naglašene stare neriješene emocije, ono što se javlja iz prošlosti kao duh iz boce. Tako je s dubljim slojevima psihe, gdje su planeti samo arhetipovi koji nam na površinu svijesti nose ono što je davno zaboravljeno i neprevladano. Pogotovo tu spada duh ili arhetip ljubavnika i ljubavnice, vječita tema zaljubljenih koja nas u ovom trenutku vodi u prošlost, u sjećanja na veze koje smatramo da su bile bolje od ovih sadašnjih.

Usporedbe sa sadašnjom vezom nose nezadovoljstva, umjesto da se stvari rješavaju jer bijeg uma u stare veze samo je trik kako bi se izbjeglo raditi na komunikaciji i definiranju svojih želja prema partneru u skladu s njegovim ili njezinim mogućnostima. Uvijek boli kada vidimo granice svog partnera, gdje on više nije arhetip boga već čovjek s manama.

Vikend odličan za odnose

Ako se vratimo na dane pojedinačno, ponedjeljak naglašava odnose, ali i zaljubljivanja ili želju za novim emotivnim iskustvima. Pozadina je uvijek nesvjesna kako bismo na dubljoj razini shvatili smisao emocija koje trenutno ne možemo prihvatiti kao dio sebe.

Srijeda je dan za nove početke, četvrtak dan koji donosi puno strasti, ali odličan za umjetnost. Petak je dan koji donosi puno kriticizma. Ne budite dio svojih neosviještenih želja koje niste zadovoljili jer u ovom danu mogu dobiti neželjeni pravac u nekoj svađi. Subota je odličan dan za odnose, kao i nedjelja.

Ukratko, ovaj tjedan nas upućuje na komunikaciju u odnosima, kao i na nove početke koje možete pokrenuti u svom životu.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci