Tjedna jyotish prognoza od 27. 11. do 4. 12. 2017.

Tjedan koji će obilježiti emocije...

Ovaj tjedan započinje s dva tranzita, Venere i Marsa koji predstavljaju predvodnike odnosa i ljubavi. Venera ulazi u tajnoviti znak Škorpiona, a Mars u znak Vage, gdje ovaj i sljedeći mjesec stvaraju tzv. Parivartan jogu koja intenzivno naglašava pitanje tajnovitosti i flerta. Venera u ovom položaju traži pažnju kroz tajnovitost, ali i povređivanje jer ako želite ostaviti dubok dojam na neku osobu, onda to najviše ostavljate povređivanjem. Ono je kao udica koja se zakvači za srce i dugo ostaje u nama kao trag.

Ipak, treba pripaziti da postoje i posljedice za takvo ponašanje. Mnogi ljudi koji su to činili u prošlim životima sada nose u ovom životu planetarne kombinacije u kojima bivaju povrijeđeni. Ne treba to smatrati kao prijetnju, već kao pogrešno tumačenje slobode. Često kažemo da se ponašamo slobodno, ali kada nama to netko čini, nemamo iste kriterije. Mars u Vagi kroz spomenutu kombinaciju stvara snažnu poveznicu s Venerom, tako da će pitanja odnosa, ali i većih želja, sada biti puno naglašenija nego inače.

Ponedjeljak u jutarnjim satima započinjemo sazviježđem koje je odlično po pitanju zdravih namjernica i alternativne medicine, ali nije dobro za odnose. Ipak, od podneva dolazi sazviježđe koje izrazito naglašava želju za samostalnošću, ali obično prevladava niža priroda ovog sazviježđa, a to su želje i impulzivnost. Budite svjesni svoje impulzivnosti.

Utorak je pod utjecajem dvaju sazviježđa. Ujutro je teže razdoblje i pripazite na ljutnju, a od 13 sati posvetite se istraživanju emocija. Bit će lakše odlučivati.

Srijeda je jako dobar dan za emocije. Do podneva je bolji dio dana za duhovnost, a drugi dio dana dobar je za opraštanje i komunikaciju. U materijalnom smislu dobar je za odluke, novac i putovanja.

Četvrtak je dan koji isto tako možemo podijeliti na dvije različite karakteristike jer do podneva je dobar za emocije i razgovor, a od podneva za odluke i nove korake. Čak je dobar ako se odlučujete za mijenjanje navika koje se tiču zdravlja jer ovo je sazviježđe jako dobro za liječenje.

Petak je dan koji naglašava strast, prekomjernost, zato je dobro da pronađete sredinu. Ipak, ovo je odličan dan za kreativnost. Naglasak je i na seksualnosti. Točnije, vlada tantrom.

Subota je pod utjecajem Sunca, ali onog impulzivnog mladog Sunca, poput mladog muškarca koji ne zna razlučivati već jednodimenzionalno shvaća stvarnost. Zaključak je da se danas klonite jednodimenzionalnih rješenja. Inače, dan je u materijalnom smislu odličan za kuhanje.

Nedjelja je pod utjecajem emocija ili sazviježđa u kojem se Mjesec osjećaj najbolje. Pokušajte ga posvetiti emocijama. U nižem aspektu naglašava kupovanje nakita i odjeće.

Kako vidimo, ovo je tjedan koji će obilježiti emocije, ali ima još jedna sitnica na koju treba obratiti pažnju. Iako je dodir Jupitera i Marsa dobar za duhovno, ovaj aspekt naglašava i ponos. Ne budite robovi svojeg identiteta jer on je samo prolazna karakteristika. Primjerice, osvajač olimpijske medalje popularan je i ponosan samo nekoliko dana, vrlo brzo pada u zaborav. Identitet je samo slika koju društvo stvara o nama, važnije je ono nepromjenjivo u nama.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci