Tjedna jyotish prognoza od 21. do 28. 8. 2017.

Tjedan započinje pomrčinom Sunca kao lošim predznakom kada ne bismo smjeli donositi odluke, ulaskom Venere u znak Raka i završetkom napornog retrogradnog Saturna koji nas je, koliko god pročišćavao nečistoće, ipak zadnjih godina sve pritisnuo i donio mnogo neočekivanih događaja...

Svjetlost ili istinu ne vidimo dobro

Pomrčinu Sunca ne moramo promatrati kroz astrološke pojmove; gledamo li logično, ako se stvori sjena na svjetlećem tijelu, to znači da svjetlost ili istinu ne vidimo dobro. No ako tome dodamo i mitološko značenje u kojem su Sunce i Mjesec otkrili Rahua i Kethua u krađi i od tada su neprijatelji, a kada su simbolički otac i majka ugroženi, to znači da ostale planete ne djeluju dobro. Zato bi bilo dobro prva tri dana ovaj tjedan manje donositi odluke i više se usmjeriti na manje aktivnosti.

Razdoblje strasti, ali i razočaranja

Prelazak Venere u Raka možemo simbolički označiti kao kraj ljeta. Venera se igrala i zaljubljivala, bila je slobodna, izbjegavala je ozbiljnu vezu i sada, s inicijacijom pravog davanja, mnogi teško prihvaćaju ulazak u rutinu. Zato su inicijacije i ulaženje u odraslu dob u mnogim kulturama obilježene s mnogo boli. Venera u Raku nema snagu, ona je u sukobu s Mjesecom, majčinstvom, ona reproducira sukob majke i kćeri.

Tome treba dodati i Mars koji jača u ženi mušku stranu pa Venera sada dominira, ali na muški način. Sada vlada dominanta žena koja se želi zaljubljivati. Ovo je razdoblje strasti, ali i razočaranja jer žena ne prihvaća svoje majčinstvo, svoju najdublju tajnu mogućnosti rađanja života na koju je muškarac toliko ljubomoran da je izmislio mnoga jaka oružja iz osjećaja inferiornosti upravo prema toj kvaliteti žene.  Kombinacija Mars-Venera izrazito je izazovna i zavodljiva, ali donosi često ljubavna razočaranja.

Kraj retrogradnog Saturna i muka koje nam je donio

Na kraju, najvažniji tranzit. Svi se rađamo zbog Saturna. On je nositelj karme. On je nositelj svih onih emocija s kojima se bojimo suočiti. Saturn je najviše izbacivao emocije ljubomore, posesivnosti, autodestrukcije i destrukcije na svjetlo dana, a svaka osoba s tim se nosila kako je znala, u skladu sa svojim sposobnostima i razini svijesti. Njegovo zadnje čišćenje završava 26. 8. 2017. tako da se od tada situacija popravlja.

Kako vidimo, prva tri dana u tjednu nisu toliko dobra, no je četvrtak dobar dan, samo ne pretjerujte u ambiciji. Petak je dobar za preciznost i akcije koje su usmjerene na posao. Subota i nedjelja daju veći naglasak na emocijama i odnosima, pa im posvetite više pažnje.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci