Tjedna jyotish prognoza od 21. do 28. 5. 2018.

Veće konstelacije na snazi su i ovaj tjedan i nose velike izazove u odnosima. Stoga, budite svjesni jedne činjenice - ono što ne osvijestite u sebi, to postaje sudbina. Ako se ne bavite odnosima, oni se bave vama...

Emocionalne oluje

Krajem tjedna Merkur ulazi u znak Bika, gdje se sigurno bolje osjeća nego u Ovnu, u kojem će još do kraja tjedna u nižoj energiji donositi oštru komunikaciju, a u višoj analitičnost. Od nedjelje, kada Merkur ulazi u znak Bika, komunikacija će biti lakša i postoje veće mogućnosti za dogovor, ali u nižem aspektu donosi slatkorječivost bez pokrića. Za njega je potreban samorazvoj, točnije, ogledalo savjesti u kojem imamo dovoljno snage gledati sebe.

Drugi tranzit koji je važan ovaj tjedan jest prijelaz Venere u sazviježđe Ardre. To je oštro sazviježđe i osoba koja taj položaj ima u natalnoj karti sigurno nije nježna, ali budući da sve je u prirodi u polarnostima, ako nije dobro za odnose, ovaj je položaj dobar za materijalno. Stoga, odnosi mogu biti opterećeni sigurnošću. Želimo ljubav zaštititi sigurnim ogradama i dajemo je u sigurnim i dogovorenim konvencijama. Često vrlo brzo potok stvori baru koja se brzo isuši i emocije lako nestanu.

Ipak, ono što je zanimljivo kod ovog sazviježđa i položaja Venere jest da nosi snažne želje koje mogu izazivati emocionalne oluje i impulzivnost.

Ponedjeljak nije pod dobrim utjecajima, pripazite na laži i obećanja koje danas dobivate. Provjerite njihovu istinitost. Ovo je dobar dan za psihološka znanja i otkrivanja dubljih slojeva psihe.

Utorak je odličan dan za korake koji traže odvažnost, ali često se pretvore u ponos. Za odvažnost je potrebna kvaliteta stavova koji se grade kroz unutarnju praksu, no danas vlada uvjerenje da ona pada s neba. Utorak stoga može donijeti naglašen ponos.

Srijeda je pod utjecajem emocija, točnije, važnosti odnosa koja se može uzdizati na pijedestal. S druge strane, ovo je dan i za odmor, a njime vlada uzrečica: Lako ćemo. Optimizam je uvijek dobar, ali potrebno je stvoriti unutarnje kvalitete koje doista pokazuju činjenicu lako ćemo, na zdravim osnovama.

Četvrtak je dan koji podržava humanost. Dobar je i u materijalnom aspektu te za donošenje odluka. Ovim danom vlada suosjećanje.

Petak je dobar dan za poslovne prilike, pogotovo u planiranju. Sazviježđe današnjeg dana, Hasta, nosi snagu, ljepotu i znanje. Jača snagu zajedništva. Sazviježđe Hasta teži osvajanju, znanju, kontroli i planiranju.

Subota je dan koji nosi preciznost, kojom vlada Mars, jednako kao i hrabrošću, a u nižem obliku agresivnošću i dogmatizmom. Kad pogledamo svoj život, vidimo da nam je najviše nedostajalo hrabrosti i preciznosti da vidimo gdje griješimo, pa hrabrost usmjeravamo na pogrešne projekte. 

Nedjelja je pod utjecajem sazviježđa koje podržava male korake. Oni mogu biti usmjereni u emocionalne aspekte, a na nižem aspektu u želju za uređenjem doma.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci