Tjedna jyotish prognoza od 19. do 26. 2. 2018.

Ovaj tjedan usmjeren je na projekcije i idealizacije u odnosima, ali i na nove početke. Da bismo nešto novo započeli, potrebno je napustiti staro...

Ako ste prošli tjedan imali nepredviđene situacije, onda ste sigurno osjetili djelovanje rahua (Sjeverni mjesečev čvor) i Marsa. U unutarnjem procesu, pogotovo kod žena, taj aspekt stvara i veliku iluziju ili projekciju u odnosima. Ako u svojoj natalnoj karti imate ovaj aspekt, možete imati snažnu projekciju idealnog muškarca, a da toga niste svjesni. Dakle, može se pojaviti partner koji je realno za vas, a ova kombinacija stvara kao dimnu zavjesu od koje ne vidite realno. U Jungovoj psihologiji govorimo o jakoj projekciji animusa ili podsvjesnog muškarca u ženi. Kod filozofa Bergsona taj je aspekt neostvareni bog. Točnije, žena može imati projekciju idealnog muškarca kao da se radi o bogu, tako da veza ostaje neostvarena jer takva osoba ne postoji. Idealizacija vrijedi i za muškarce. Drugi aspekt ovog tjedna u pogledu ljubavi je položaj Venere u sazviježđu spomenutog rahua.

Ponedjeljak je pod nježnijim utjecajem sazviježđa kojim vlada Merkur. Mjesec i Merkur dobro se slažu, ali ako su vam ciljevi materijalni, onda ova kombinacija donosi laži. Ponedjeljak je odličan dan za praštanje.

Utorak je odličan dan za nove početke, osobito poslovne. Na ljubavnom planu, pripazite na jake emocionalne reakcije.

Srijeda nosi kreativnost, strast i krajnosti. Najvažnije je da izbjegavate krajnosti, u strasti tražite ljubav, a u kreativnosti smjer u kojem bi trebao ići vaš budući posao.

Četvrtak je pod utjecajem oštrog sazviježđa koje daje impulzivnost. Izbjegavajte svađe, djelujte. U materijalnom aspektu, ovo je odličan dan i za kuhanje. Simbolički, kuhanje je povezano s prihvaćanjem emocija, pogotovo ljutnje.

Petak je pod utjecajem sazviježđa Rohini i donosi obilje, a u lošem aspektu nosi ljubomoru i izaziva zavist. To su samo nuspojave velikog prosperiteta koje simbolizira Rohini. Budući da je to sazviježđe materijalističko, donosi podjele na više i niže klase. Prema Jungovoj podjeli tipova, ovo sazviježđe pripada emotivnom tipu, pa je takav tip i rasipnik novca, odnosno kupuje ovisno o tome u kakvom je emocionalnom stanju.

Subota je pod utjecajem sazviježđa koje donosi duhovnu inteligenciju i istraživačku sposobnost, nedostatak čvrstih ili fiksnih stavova, ali i dobar govor. Planet Mars zbog svog položaja može više naglasiti kritičnost u odnosima. Ovo sazviježđe ima u sebi sumnjivu prirodu prema svemu. Ipak, nosi i poštenje. Ovo je dan koji donosi pozitivnost, odnose, ali i traženje u odnosu onoga čega nema.

Nedjelja je pod utjecajem sazviježđa koje može donijeti jake želje. Pazite danas na želje jer one mogu biti neostvarene, a reakcije na neostvarene želje lako izazivaju frustraciju.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci