Tjedna jyotish prognoza od 16. do 23. 4. 2018.

Od ovog tjedna vraćaju se teme i problemi koje nismo riješili prošle godine...

Tjedan započinje većim tranzitom - Saturn kreće u retrogradnost do rujna i aktualizirat će probleme koji su bili u prošloj godini. Saturn će pojačati Marsovo djelovanje, tako da ćete morati pokazati vještinu mirnoće a da pritom ne izgubite sebe. U svjetskim zbivanjima zatežu se odnosi i previše je prijetnji oružjem, ali i osobnom planu ovaj tranzit se već osjeća i možda vam je potaknuo promjene. Ako se to nije dogodilo, onda vam Saturn ne aspektira planete u natalnoj karti.

Drugi aspekt koji je jako bitan jest ulazak Venere u znak Bika, što donosi stabilnost, trajnost i dublje aspekte ljubavi jer je Venera u Biku u svom sjedištu i tu se najbolje osjeća.

Ponedjeljkom vlada Ketu, koji donosi pobjede, a trenutačno se nalazi u znaku Jarca u sazviježđu Shravana, a to znači da je ovo dan početka učenja. Ipak, zbog lošeg položaja Sunca i Mjeseca, ponedjeljak nije dan za važnije odluke.

Utorkom vlada sazviježđe strasti. Mjesec se, osim toga, nalazi pored Venere, što dodatno pojačava aspekt odnosa. Strast možemo gledati negativno jer ona stvara ovisnosti, često bivamo povrijeđeni, ali istodobno, iz strasti su nastala najljepša djela, najljepše ljubavi i iz nje se razvija život. Gdje vlada ljubav, nema volje za vlasti i gdje je volja za moći, nedostaje ljubav.

Srijeda je dan oštrine i snažnih emocionalnih reakcija. Budite svjesni ovog utjecaja, pa svoju kritiku usmjerite na što realnije sagledavanje situacije. U današnjem sazviježđu mlado Sunce pokazuje nezrelost kroz koju prolazimo u životu, a to znači da donosi impulzivnost. Prvo se Sunce prepoznaje kroz ego koji je odbljesak atmana ili Boga, ali što smo stariji, što više pokazujemo zrenje, tako i Sunce u zalazu postaje sve ljepše i zrelije, prepuno boja ili afirmiranih aspekata u našoj duši gdje se ego napušta i krećemo se prema cjelovitosti.

Četvrtak je dan odnosa. Vrlo je pozitivan jer se Mjesec ovdje najbolje osjeća, točnije u sazviježđu Rohini, a to znači da je ovaj dan odličan za odnose jer ih primarno simbolizira.

Petak je također dan koji naglašava odnose, ali ono u odnosima što je nedostižno, očekivanje onoga čega nema. Ovo sazviježđe naglašava traženje savršenstva u vezama. Težite odnosima, ali realnim i ostvarivim. Budući da će i Venera biti u blizini Mjeseca, odnosi će biti dodatno naglašeni.

Subota je dan koji nosi dobre aspekte za rad i intelektualne aktivnosti. S druge strane, u odnosima donosi pretjerane želje, pa nije dobar za odnose. Također, ovaj aspekt nosi i hladnoću u odnosu zbog Saturna, ali u poslovnom segmentu je dobar dan.

Nedjelja je pozitivan dan koji zbog vladara Jupitera daje dobre aspekte, kako u odnosima, tako i za obitelj.

Ovaj tjedan, ali i mjesec, donosi promjene, budite smireniji u reakcijama i pokušajte situacije doživljavati manje osobno.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci