Tjedna jyotish prognoza od 16. do 23. 10. 2017.

Pravda i ljubav teme su ovoga tjedna...

Dolazi bolje razdoblje

Ovaj tjedan započinje tranzitima Merkura i Sunca koji se nalaze u Vagi, znaku pravde. Ne treba posebno govoriti koliko je pitanje pravde u posljednje vrijeme aktualno - oni koji redovito čitaju moje članke, znaju da nas zadnja dva tjedna prati neugodan tranzit Saturna i Rahua. Kada su loši planeti u takvoj blizini kao što su bili Saturn i Rahu, loše djeluju na događaje i raspoloženje.

Budući da je i Sunce bilo na kraju stupnja, već je prošli tjedan govorilo o pravdi koja nije mogla doći do izražaja zbog spomenutog tranzita Saturna i Rahua, ali i zbog njegova pada. Tražena pravda sada je teško dostižna, ali ovaj loš tranzit polako prolazi i dolazi nam svjetlije razdoblje.

Ponovno razbuktana ljubav

Što se tiče ljubavi, ona se može ponovno razbuktati, ali da biste u tome uspjeli, ostavite se racionaliziranja jer ono može kočiti spontanost. Inače, racionaliziranje proizlazi iz razočaranja odnosima pa mislite da će oprez riješiti vaše probleme. Neće, ljubav je umijeće koje se uči i koje se ne može intelektom dotaknuti. Ona je okrenuta razvoju osobnosti, ali naša civilizacija teško razumije njenu pravu svrhu.

Merkur u Vagi donosi dobru komunikaciju i mogućnost dogovora, no slabost mu je neodlučnost i formalnost u razgovorima. On ponovno pojačava i odnose, pogotovo one mladenačke, u kojima ima elemenata flerta. Sunce u Vagi može povećati tvrdoglavost, ali s druge strane približavanjem Jupiteru daje odličnu poziciju za uspostavljanje kontakata s ljudima na položaju. Znamo da se Sunce i Venera ne slažu, pa Vaga nije dobra za Sunce u pogledu snage. Stoga, vrijeme je da više pripazite i na zdravlje.

Ponedjeljak je dan čiji je simbol ležaljka, što znači da bismo nešto htjeli, ali u ležećem položaju. Ovaj dan simbolizira i zaljubljenost jer kada smo zaljubljeni onda smo opušteni i obično negdje volimo ležati. Nosi i lijenost. Budući da je u sazviježđu Lava, nije teško zaključiti da se radi o odmaranju jer lavovi većinu vremena leže u hladu.

Utorak daje motivaciju za traženje istine kroz znanje i djelovanje. Također, teži prosperitetu putem bračne zajednice, a to je jedan od vodećih atributa ovog dana. Utorak teži i oslobođenju od ropstva svjetovnog postojanja.

Srijeda donosi sjaj, snagu, ljepotu i znanje. Potiče snagu zajedništva. Hasta sazviježđe teži osvajanju, znanju, kontroli i planiranju. Također, ovo je dan za planiranje promjene. Promjena počinje onog trenutka kada počnete razmišljati o njoj.

Četvrtkom vlada sazviježđe Chitra. To je osamljena zvijezda. Njena obilježja su stvaranje, sjaj, estetika, posebno vanjska, pa će dati naglasak na izgledu. U našoj civilizaciji Chitra je zadužena za arhitekturu i dizajn. Također, odlična je za poslove koji zahtijevaju preciznost.

Petak nije dan za odlučivanje pa planirajte manje korake. Odluke koje biste donijeli danas u budućnosti ne bi dobro završile.

Subota govori o važnosti znanja, ali i o nečem važnijem, a to je simbol vatre. Ona je aktualiziranje ideja ili provođenje onoga što želite promijeniti. Ovaj nas dan potiče da se koristi znanje uz pomoć kreativnosti.

Nedjelja je dan dobar za prijateljstva. Daje i dobre osobine za duboko razmišljanje i psihoterapiju. Jača istraživanje tajni. Kako smo rekli, nedjelja je dan prijateljstva, ali treba imati na umu s kim se družimo ili ono što Buddha kaže: “Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.”

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci