Tjedna jyotish prognoza od 12. do 19. 2. 2018.

Ovaj tjedan nosi želju za slobodom, a odnosi će se naći pred velikim iskušenjima...

Ovaj tjedan obilježava ulazak Sunca u znak Vodenjaka. Zračni element misaoni je element i tu počinje mogućnost da se problemi riješe zdravorazumski. Ovo je razdoblje u kojem će se težiti intelektualnim postignućima. Početak želje za neovisnošću i nekonvencionalnošću, ali i jačanje ekscentričnog ponašanja, koje je više pravilo od neovisnosti, koja je u pravilu rijetka. Budući da je Venera također u Vodenjaku, ovo nije razdoblje u kojem ćete tražiti dugotrajnu vezu. Ovo je razdoblje zaljubljenosti u slobodu, odnosno želje za slobodnim tumačenjem odnosa. Nametanje dogmi i ograničavanja sada će biti teško. U ovom se razdoblju češće može miješati ljubav i prijateljstvo.

Ponedjeljak je odličan dan za razgovor. Savjet vrijedi samo ako ste spremni razmjenjivati. Ako niste i pokušavate razgovarati tako da nekom nešto dokazujete, onda ova povoljnost ne djeluje. Razgovor traži veću svjesnost.

Utorak je pod utjecajem odličnog sazviježđa i dobro je za odluke, kako materijalne, tako i duhovne prirode. Odličan dan koji daje zrelost u odlučivanju.

Srijeda se obilježava kao dan ljubavi, ali je inače pod utjecajem gubitka emocionalne kontrole. Ako izlazite s partnerom, ono što je bilo prije neosviješteno, sada može lakše izaći na vidjelo. Inače, srijedom vlada sazviježđe znanja i slušanja. Kada nešto rješavate u odnosu, okrenite se znanju o komunikaciji. Koncentrirajte se na sugovornika i traženje značenja onoga što je rečeno ili što se skriva iza rečenog.

Četvrtak je dobar za posao, odnosno moguće je da neki stari poslovi sada ponovno dođu kao aspekt koji ćete morati napraviti. S duge strane, može se javiti snažno razmišljanje o bivšoj vezi, točnije partneru.

Petkom vlada sazviježđe koje se povezuje sa slobodom te sadrži nekoliko značenja: more, slobodu, meditaciju i liječenje. Dakle, more označava bezgraničnost koju doživljavamo u meditaciji, beskonačnost koja rasplinjuje ego, a ego stvara bolest. Ego je ustvari sve ono s čime smo se identificirali: s ovim tijelom, titulom i rodnom pripadnošću.

Subota je dan koji ima dva značenja. Jedno donosi samostalnost, a drugo gubitak i agresivnost. Prva kombinacija povezana je s onim aspektom osobnosti koje se većina boji jer samostalnost znači izići iz sustava. Ona nosi prometejevsku energiju slobode, punu progresije koja za većinu predstavlja strah jer znači odbacivanje starih stavova. Druga kombinacija povezana je s prošloživotnom manifestacijom neostvarene slobode koja se pretvara u agresiju i gubitak emocionalne kontrole.

Nedjelja je dan u kojem bi bilo poželjno promotriti sve svoje emocije, a ne samo ljubav i sreću, jer kako možemo voljeti ako ne poznajemo ljutnju, strah i mržnju kojom smo okruženi? Mnogi su rekli da živimo u jako značajnom vremenu, da prije nismo mogli tako lako napredovati kao sada i zato je važno baviti se emocijama jer se zbog njih rađamo. Sve je emocija.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci