Tjedna jyotish prognoza od 11. do 18. 9. 2017.

Ovaj tjedan započinje velikim i važnim tranzitom, koji će trajati otprilike godinu dana, a veoma je važan za odnose...

Kao i prošli tjedan, i ovaj započinje važnim velikim tranzitom, koji će trajati otprilike godinu dana. Jupiter ulazi u znak Vage. Iako Jupiter nema snagu u Vagi, tj. ne može dati puno u duhovnom napretku, dobar je za odnose, što znači da daje snagu za rješavanje ljubavnih problema i mogućnost da u ovom razdoblju napredujete u odnosima.

Druga dva manja tranzita su ulazak Venere u znak Lava, što u kombinaciji s Marsom nosi jak aspekt zaljubljivanja, te ulazak Sunca potkraj tjedna u Djevicu, što daje naglasak na detaljima i okrenutost poslu. Zbog dobrog sazviježđa u kojem se nalazi Sunce, ovo je odlično vrijeme da u poslovnom smislu pokušate odrediti smjer u kojem ćete se kretati.

Ponedjeljak je dan pod jakim utjecajem Sunca koje je dobro postavljeno, tako da odluke mogu biti obilježene oštrinom, ali i odlučnošću. U tome će pomoći i Jupiter.

Utorak i srijeda su pod snažnim utjecajem odnosa. Utorak daje u odnosima više stabilnosti, a srijeda je pod većim utjecajem Marsa, koji će tražiti akciju i mogućnost realizacije emocija. U srijedu će više biti naglašena strast, koja, zbog položaja Venere, vuče u smjeru materijalnog, odnosno, u toj će strasti biti prisutna želja za statusom. Položaj Venere ili ljubavi je pod utjecajem Rahua koji stvara Sjenu, a to znači da se iza želje za ljubavlju u ovom položaju skriva želja za statusom. 

Četvrtak naglašava materijalne želje. Često se one na prvi pogled čine inspirativne jer Rahu stvara ponovno Sjenu, što znači da svoje želje vidimo iskrivljeno, no kad se pogleda dublje, ovo sazviježđe donosi jake materijalne aspiracije. S druge strane, ako se želje ne ostvare, ovaj dan donosi i agresivnost. Budite svjesniji i ne činite korake koji vas vode prema trošenju energije u prazno.

Petak je odličan dan za obnovu, putovanje, obiteljske odnose, a dobro bi bilo da se kroz post ili neku tehniku poput meditacije, očistite. Obnova nas vraća u unutrašnjost. Smisao ovog sazviježđa je da se kroz praksu obnovimo jer tako rastemo u vrlinama koje povećavaju našu sreću i ljubav.

Subota je dan popustljivosti, brižnosti i njegovanja. Također, sazviježđe današnjeg dana simbolizira blagostanje. Zbog svojih općih karakteristika velikodušnosti, zaštite, širenja i pomaganja, sazviježđe Pušje jedno je od najvažnijih i smatra se jednim od najboljim. Iskoristite pogodnosti koje donosi.

Nedjelja nije dobar dan, pod jakim je utjecajem lošeg razdoblja i Rahua. Ovo nije dan za odluke, posvetite ga manjim radnjama, poput istraživanja onih emocija koje ne razumijete. Naime, ovaj dan daje dobre psihološke uvide, poput proučavanja emocionalne pozadine nekog događaja.

Nekoliko će dana ovaj tjedan naglasiti aspekt odnosa, a pojačat će ga i Jupiter koji sada suvereno vlada odnosima. Stoga, veću pažnju posvetite odnosima, ali pritom pripazite na jake utjecaje onog materijalnog koje vam može oblikovati emotivna stanja, a da toga možda niste svjesni.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci