Tjedna astrologija za dušu: Sve je moguće!

"Mnogo se toga događa", kaže o idućim danima astrolog Kaypacha u svojoj tjednoj prognozi Astrology for the Soul. Sada imamo slobodu odabrati tko želimo biti – izazov je naći svoju istinu...

Vrijeme je svođenja računa

"Ovo je ozbiljno vrijeme, imamo Saturn, Lilith, Mars i Pluton koji se kreću kroz Jarca. Saturn je planet karme", kaže Kaypacha. Vrijeme je svođenja računa, dio smo većeg ciklusa. To je i vrijeme da se odlučimo, donesemo odluku. A s Marsom u kvadratu s Uranom uza sve ove ostale energije – slobodni smo izabrati tko želimo biti i što je naša istina.

Jupiterov trigon s Neptunom pokazuje da je vrijeme za otpuštanje starih uvjerenja, starih istina, za otkrivanje onoga što nas doista pokreće, što doista upravlja našim životom, gdje je usmjerena naša "prva" i "druga" (instinktivna), pozornost; jesu li usklađene, je li ona viša, idealistična usklađena s nižom, instinktivnom energijom.

Pokreće li vas ljubav ili strah?

A upravo tu imamo slobodu izbora – i to nije pitanje da je nešto ispravno ili pogrešno, nego tko želimo biti. To je objektivnost, to je tko postajete s godinama – i s tim je u vezi ovotjedna mantra: "Sad sam dovoljno star/a da vidim svoj strah i ne dopustim da me zadržava".

Što vas pokreće – je li to ljubav ili strah? To je pitanje "Bojim li se doista razotkriti svoje želje, istinu, sebe, biti ranjiv/a za ismijavanje, odbacivanje ili osuđivanje, hoću li se otvoriti i pokazati sebe takav/va kakav/va jesam", kao i pitanje što se bojimo izgubiti, za što se previše držimo... I to uistinu može utjecati na naše izbore i odluke te nas sprječavati da iskažemo svoje autentično, integrirano sebstvo.

Vrijeme za ljubav s božjim blagoslovom

To je test – Saturn u Jarcu i Lilith nas testiraju. Mislimo li da možemo zadržati masku, da sve može ostati takvo kakvo jest i da se možemo boriti protiv tog zmaja a da ne zađemo u dublje razine svijesti, dublje izvore energije?

Ovo je vrijeme kada trebamo kopati duboko, pitati se "tko sam" – izazov je (do)znati svoju istinu. A tu prizivamo ljubav, gdje dolazi u igru trigon Jupitera i Neptuna te Venera, "zemaljska ljubav", koja je u Blizancima te u kvadratu s Neptunom, "nebeskom ljubavlju" pa je sad vrijeme manifestiranja božanske ljubavi putem naših zemaljskih, tjelesnih veza.

Vrijeme je i iskrene komunikacije o tome gdje smo, što smo, što želimo, što za nas ima vrijednost i važnost, a što nema. Ovo može biti uzbudljivo vrijeme kad idemo sve dublje i dublje, kaže Kaypacha, "a ovaj Neptun je čaroban", dok se znak Blizanaca povezuje s kartom Čarobnjaka u tarotu (kojoj je vladar također Merkur).

Pazite, najvažniji je izbor

Sunce je u opoziciji s Jupiterom – "Sve se može dogoditi. Može biti superlijepo, uistinu zadivljujuće. Ili... možemo ne pronaći svoju istinu, ne stajati iza svoje istine, možemo željeti imati sve", ističe Kaypacha i dodaje kako i ovdje važnu ulogu ima izbor.

Možemo izabrati kakva osoba želimo biti, na kojoj energetskoj razini. Prvo otkrijete gdje ste sad. A potom Jarac kaže da želi da budete na višoj razini – da budete zreliji. Da sebi podignete ljestvicu, da podignete svoju vibraciju.

U svemu tome može vam pomoći meditacija, da proniknete u sebe, vidite gdje ste i izaberete gdje želite biti, a potom donesete odluku i posvetite se tome, odredite namjeru te se uz samodisciplinu i samokontrolu (Marsa u Jarcu) fokusirate na to – tada se cijeli svemir postroji iza vas da se to manifestira. Zato dobro razmislite što je to što doista želite.

Izvor: https://www.youtube.…­/watch?v=-Fk-ynxx2Co

Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci