TIP OF THE WEEK #1 - Interaktivni priručnik za osobni i profesionalni razvoj koji 'razgovara' s vama

'TIP OF THE WEEK #1 - Moj interaktivni priručnik za osobni i profesionalni razvoj' zbirka je praktičnih savjeta primjenjivih na brojne životne i poslovne izazove. Interaktvni priručnik po kojem možete švrljati, podcrtavati, izvlačiti najvažnije dijelove, s kojim možete 'razgovarati' i odbaciti savjete koje ne želite slijediti, ali koji će vam sigurno otvoriti ona vrata promjena kroz koja želite proći. Evo što o toj zanimljivoj žutoj knjižici kažu autori Petar Lazarov i Kalin Babušku...

U Hrvatskoj je objavljena zanimljiva žuta knjižica i izazvala veliko zanimanje. Kako je nastala ideja o knjizi Tip of the Week i tko se krije iza nje?
Ideja za knjigu Tip of the Week rodila se još 2010., kad smo četvrtkom počeli objavljivati tekstove i slati ih e-mailom svojim čitateljima. Ideja je bila da podijelimo svoja iskustva o jednostavnim i svakodnevnim temama osobnog i profesionalnog rada i razvoja. Tekstove smo počeli pisati (i još uvijek je tako) kako bismo u prvom redu sami sebe motivirali i educirali. Većina tekstova je napisana upravo u trenutku koji je zahtijevao djelovanje ili suočavanje s izazovnom situacijom.

Projekt smo počeli razvijati 2010. na području Makedonije, a onda smo koncept  regionalno proširili i počeli tjedne savjete objavljivati i u Srbiji. Prošle godine smo u suradnji s Nakladom Nika ovaj projekt predstavili i na hrvatskom tržištu. Iza koncepta Tip of the Week krije se ideja educiranja i motiviranja što većeg kruga ljudi.
 
Što Tip of the Week izdvaja od ostalih knjiga na hrvatskom tržištu?
Naravno da u ovom žanru postoje različiti pristupi i izdanja, strana i domaća, a ono po čemu je Tip of the Week prepoznatljiv jest jedinstven sadržaj. Inovativnost se odražava u otvorenim, iskrenim i vrlo osobnim savjetima. Jedinstven je i način prezentacije informacija; struktura tekstova, grafička rješenja, igre i vježbe, tablice, grafikoni i dizajn. Novost je i autorski društveno-odgovorni sponzorski model – COSM© (Customer Oriented Sponsorship Model), koji omogućuje korist ne samo za sponzora i korisnika sponzorstva, već i za krajnjeg kupca.

Zato rado naglašavamo da je Tip of the Week prvi interaktivni priručnik koji se ne čita – s njim se zapravo komunicira i razgovara. Projektom Tip of the Week želimo promovirati novi, inovativni koncept poslovne komunikacije.

knjiga knjiga knjiga

Što vam predstavlja najveće zadovoljstvo u radu na projektu Tip of the Week?
Ovaj nam projekt omogućuje da se bavimo onime što volimo. Uzmete li ovu žutu knjižicu u ruke, odmah će vam biti jasno o čemu govorimo, dobit ćete potpunu sliku o nama, tko smo i što mislimo. Ideja je da razvijemo regionalni koncept i da povežemo autore iz susjednih zemalja kako bismo svijetu predstavili pozitivnu perspektivu ovog područja, različitu od uobičajene negativne percepcije.
 
Kakvi su vam planovi, kako u budućnosti namjeravate dalje razvijati ovaj koncept?
Tip of the Week svima nudi nešto. Nije riječ samo o korisnim profesionalnim savjetima ili metodi za one koji žele nešto promijeniti u svom poslovanju i životu. Ovo je knjiga za studente, umirovljenike, zaposlene, nezaposlene, menadžere, prodavače, bankare, knjiga za početnike i napredne, knjiga koja može dovesti do promjene na nekoliko razina, od osobnih postignuća do profesionalnog uspjeha.

Kako se vaša ideja proširila i globalno?
Priručnik za osobni i profesionalni razvoj Tip of the Week završio je kampanju na globalnoj platformi Kickstarter i tako ušao među 35% uspješnih projekata. Čak 105 donatora iz više od 20 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, Englesku, Francusku, Italiju, Njemačku, Australiju, Litvu, Švedsku, Indiju, Švicarsku i zemlje u regiji pridonijeli su ostvarivanju cilja od 8000 dolara za objavu međunarodnog izdanja.
Međunarodno izdanje na engleskom jeziku sadržava 40 autorskih savjeta profesionalaca i stručnjaka s Balkana i dopunjeno je s mnogo novih praktičnih primjera i vježbi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci