Svijetla i mračna strana mlađaka u Škorpionu 7. 11. 2018.

Mlađak u Škorpionu, "duboko ženstven", osigurat će nam priliku da uronimo u svoju osobnu moć, kaže astrologinja Lena Stevens. Usto, to je i dobro vrijeme da razmislimo o tome gdje smo tu svoju moć olako prepustili

Odlučite slijediti duboku žensku mudrost

"Učinite nešto za sebe što predstavlja vraćanje te moći u područjima iscjeljivanja, tetošenja i kreativnost", savjet je astrologinje Lene Stevens.

"Za ovog mladog Mjeseca odredite namjeru da ćete slijediti svoju unutarnju žensku mudrost. Svejedno jeste li muškarac ili žena, to je važna i moćna energija koja osigurava duboku intuiciju i pristup osobnoj istini." Razmislite o uvjerenjima vezanim uz svoju moć i unutarnju žensku mudrost te sposobnost stvaranja – jesu li istinita?

Podsjetite se na slučajeve kad niste vjerovali intuiciji te je to dovelo do iskustava koja su bila veći izazov nego što su to trebala biti. Ako ste spremni doći do istine, budite je voljni primiti, zaključuje ova astrologinja.

Prilike za osnaženje

Gledajući mlađak u Škorpionu s pozitivne strane, "govorit ćemo o prilikama za osnaženje, osobnu odgovornost i otpuštanje negativnih obrazaca", što su "legitimne interpretacije Škorpionova arhetipa, osobito na kraju Jupiterova duga prolaska kroz taj znak", navodi astrologinja April Elliott Kent.

Međutim, dodaje, svake godine Sunčev prolazak kroz znak Škorpiona, "znak tajni, moći (i bespomoćnosti) te smrti, podsjeća nas da svaka ljudska priča ima isti svršetak. Bez obzira na to što pokušavamo učiniti ili postati, čini se kako se smrt zadnja smije".

Ljudski nagon za nadmudrivanjem smrti

No isto tako svake su godine u vrijeme Škorpiona Leonidi, meteorska kiša, što su ime dobili po konstelaciji Lava, koji – kao i njegov vladar Sunce – simbolizira životnu silu, naš razlog što smo ovdje i dio svakoga od nas koji je strastveno uključen u život. On simbolizira "ljudski nagon da stvara umjetnost i djecu, da nadmudri smrt ostavljajući djeliće svog besmrtnog sebstva". Tako se, čak i u Škorpionovo mračno doba, manifestira taj nagon za stvaranjem.

"Za Mlađaka u Škorpionu podsjeća nas se kako lako nesreće, bolesti i ubojstva mogu uzeti naša tijela, u bilo kojem trenutku. Tijelo će naposljetku umrijeti – i to se ne može izbjeći. No život nije tijelo. Život ne nestaje samo zato što preuzima oblik koji više ne prepoznajemo. Život je poput svjetlucanja Leonida, blistavih tragova prašine kometa duž neba, osvjetljujući vječnost čak i u doba smrti."

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci