Sunce u Strijelcu - povratak vjere i nade

Od 22. 11. do 21. 12. Sunce u znaku Strijelca donosi nam afirmaciju svega pozitivnoga, materijalnu i moralnu ekspanziju...

Širenje vjere i optimizma

Sunce u Strijelcu predstavlja volju, snagu, ambiciju, realnost života, ali samo kroz znanje i mudrost. Znanje je moć, znanje sada gradi život, radosno, s optimizmom, afirmativno. Sunce je uvijek centar, a centar i fokus tijekom ovih mjesec dana je upravo znanje ili svijest o znanju i savjesti.

Ovo je svijest o ljudskoj dobroti, davanju, pružanju ruke spasa onima kojima je najpotrebnije. Svijest o širenju vjere i optimizma, koji se uvijek pronalaze, pa i u najtežim životnim situacijama. Ovo je Sunce koje vraća nadu i vjeru, bolje rečeno, nada i vjera vraćaju se u naše živote.

Širenje svijesti

Ovo je afirmacija svega pozitivnoga, ovo je volja za ekspanzijom i širenjem, kako u materijalnom smislu, tako i duhovnom i filozofskom. Ovo je širenje svijesti o moralu, čistoći i uzvišenosti duha, velikodušnosti, plemenitosti, pozitivizmu. Ovo je vječno putovanje i potraga za znanjem koje će skratiti put do istine, do slobode, zato u znaku Strijelca ima najviše onih koji putuju svijetom, susreću se s različitim kulturama, mentalitetima, običajima, ritualima.

Vječno gladni novih spoznaja, željni novih horizonata, širina i visina. Naravno da nemaju svi mogućnost putovati u fizičkom smislu, no zato su tu knjige, dokumentarni filmovi, satelitski programi, internet i ini mediji putem kojih se dolazi do željenog. Uglavnom, u ovih tridesetak dana, kroz razne slike, filmove, vijesti i članke imamo teme morala, savjesti, pravde, zakona, edukacije, humanizma, slobode.

Na početku, čuvajte se ega i autoriteta

U prvoj polovici ovog tranzita valja pripaziti na sve ono što nas može odvratiti od bitnog i pomutiti nam fokus. Ovo je želja za ekspanzijom i širenjem, u bilo kojem pogledu, no moramo pripaziti da se putem ne izgubimo i ne zagrizemo prevelik zalogaj. Čuvajte se zamki i trikova vlastitog ega, ali i svih onih koji na bilo koji način predstavljaju autoritet; od roditelja, šefa, direktora pa do onih koji drže uzde države.

Ne odgađajte, ne izbjegavajte obaveze, budite točni, precizni i prije svega odgovorni, jer osim Sunca u Strijelcu, tu i je Merkur, ali priljubljen uz Saturn, stoga valja zasukati rukave i odraditi sve što smo zacrtali ili nam je netko drugi odredio.

Vrijeme za postavljanje stvari na njihovo mjesto

Dobro je vrijeme za bavljanje raznim problemima, dugoročnim planovima i projektima, te za postavljanje stvari na svoje mjesto. Ovo su i neke možebitno nove ideje, bljeskovi spoznaja, inspirativni razgovori s prijateljima, ali i ljudima koje prvi put vidimo pa zaružimo s njima do kasno u noć, filozofirajući o koječemu, što će nesumnjivo obradovati duh i otvoriti neke nove horizonte.

Ovo je slika nekih novih odgovornosti koje ćemo morati prigrliti, kao i nužna promjena perspektive i gledanja na neke stvari te otvorenost i spremnost na eventualne promjene u planovima. Pokušajte biti što otvoreniji i fleksibilniji. Ovo su i neke nove tehničke igračke, mali kućanski aparati i alati, pa evo onda prilike da naučimo nešto novo, slažući tek otpakirani tablet, projektor ili multipraktik.

Vraćanje na stare teme koje nismo još apsolvirali

Dakle, bit će puno prilika za učenje, ne moraju to biti nikakva velika saznanja i otkrića (mada mogu), no u budućnosti bi se mogla pokazati korisnima. Bit će prilika za vježbanje moždanih vijuga, nebitno koji je razlog. Ovo su i svi đaci i studenti koji spremaju ispite, predano i planski uče, ali i oni kojima se baš neće dati, već će se baviti nebitnim stvarima i trećerazrednim informacijama. Isto tako, ovo su svi mladi koji odlaze studirati u neku stranu zemlju ili pak odoše trbuhom za kruhom, jer su dobili dozvolu za rad.

Rokovi i granice će se morati poštovati, a vrlo je izvjesno da ćemo se morati vraćati na neke stare teme, koje očito nismo uspjeli riješiti tada kada se to tražilo od nas. A vraćamo se ne samo zbog Saturna, već i zbog toga što se početkom prosinca Merkur počinje prividno kretati unazad, ulazi u fazu retrogradnosti, pa će trebati biti oprezan.

Svakako je dobro vrijeme za sve što treba završiti, kao i za sve što traži mentalnu disciplinu i izdržljivost. Trebat će nam doza strpljenja i taktike, ponajviše za administrativne i pravne poslove, kao i sve što ima veze sa školstvom, kulturom, sportom, izdavaštvom, stranim zemljama, turizmom.

 

Ako želite analizu natalne karte, prilika je da iskoristite akcije i uštedite! Javite se na mail uranovo.dijete@gmail.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci