Stupovi ili ljudi? Optička iluzija koja otkriva kakav ste karakter

Testovi osobnosti zabavni su i zanimljivi jer nam otkrivaju ponešto o osobnosti, čega možda nismo bili potpuno svjesni. Jedan od najpopularnijih tipova tih testova su optičke iluzije. Saznajte što ova optička iluzija govori o vama

Što su zapravo optičke iluzije?

Optičke iluzije nastaju kada se poveznice u našem mozgu "isprepletu". Ljudski mozak procesuira milijune bitova informacija u sekundi iz onoga što naše oči gledaju, da bi protumačio što vidimo, i ne procesuira ih sve ispravno.

Ponekad, kada se obrađuje puno podataka u mozgu, on donese brzu odluku o prioritetu onoga što smatra važnim, i prikazuje nam samo te stvariSlično tome je kada atletičar kaže da je "ušao u zonu" i jedino što za njega tada postoji je njegov trenutni cilj. Sve ostalo izblijedi, a ostaje ono što smatramo najvažnijim.

Dobra optička iluzija koristi prednost tog procesa u našem mozgu, i okreće stvari da bismo otkrili nešto o sebi, što možemo otkriti jedino u tom prvom djeliću sekunde kada naš mozak ugleda sliku.

Što prvo vidite na ovoj slici?

Stupovi
Vi ste vjerojatno osoba koja daje prednost udobnosti i sigurnosti. Postizanje velikih ciljeva u životu neće biti moguće, osim ako naučite kako izaći iz zone udobnosti. Previše ste usmjereni na sanjarenje o ciljevima, a nedovoljno na ulaganje konkretnog truda da bi se oni ostvarili.

Osobe
Vi ste osoba slobodnog duha koja je spremna u bilo kojem trenutku napustiti svoje trenutno okruženje. Vama je život vrlo rijetko dosadan, često doživljavate zanimljive avanture i susrećete fenomenalne ljude. Radoznali ste i ljubazni, ali nemojte predugo lutati. Kada dođe vrijeme da se skrasite, budite spremni.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci