Što znače snovi o bivšoj ljubavi?

Profesionalna analitičarka snova i autorica Lauri Quinn Loewenberg kaže: „Ono što se događa u snu ne odražava nužno ono što se događa između vas i vašeg bivšeg partnera, već ono što se događa s vama.” Loewenberg pojašnjava značenja koja se kriju iza različitih snova o bivšem partneru i kako oni mogu biti povezani s trenutnim događajima u vašem životu

Ako sanjate da se ponovno zaljubljujete u svoju prvu ljubav...

„To može biti netko tko je bio u vašem životu prije 20, 30 ili 40 godina, a vi još uvijek sanjate o njemu. U ovom slučaju ta osoba ne igra više sebe u vašem snu, već na neki način utjelovljuje osjećaj prve ljubavi: uzbuđenje, strast, želju, osjećaj da ste željeni, da želite uvijek biti zajedno i druge prekrasne emocije.”

Budući da prva ljubav predstavlja te osjećaje u vašoj psihi, „ona će se pojavljivati u vašim snovima kada, na primjer, vaša trenutna veza zapadne u rutinu ili kada ste duže vrijeme sami, bez partnera,” kaže Loewenberg. „Podsvijest vas podsjeća kako se vi možete osjećati i daje vam nježan poticaj da se potrudite pronaći nekoga tko vam može dati te osjećaje, ili da učinite nešto kako biste probudili te osjećaje u trenutnoj ljubavnoj vezi.”

Ako ste imali bilo kakav san o nedavnom bivšem...

„Sanjate tu osobu jer vam podsvijest pokušava pomoći da prebolite prekid. Kakav je bio prekid? Je li vam drago što ste izašli iz te veze ili biste rado da ste još u njoj? Što još zadržavate iz te veze? Je li to nada, ljutnja ili možda krivnja? Jeste li učinili nešto čime ste pokvarili tu vezu? Što je bilo u toj vezi, da vam vaša podsvijest pomaže da se udaljite od toga?”

Ako ste sanjali da se vaš nedavni bivši partner ispričao ili želi ponovno biti s vama

„Često čujem od ljudi da sanjaju kako bivši partner želi da ponovno budu zajedno ili izjavljuje da mu je žao zbog nečega. U snu se to može činiti vrlo stvarnim, pa čak i nakon buđenja, pa možete pomisliti: „Možda se stvarno želi pomiriti sa mnom.”

Loewenberg upozorava da to ne može biti dalje od istine. „To je samo vaša želja, vaš pokus s onime za što se nadate da je mogućnost.”

Ako sanjate kako vas je bivši partner odbacio...

„Ako kaže – Ne želim te natrag – a vi ga želite natrag, tada vam san pokušava pomoći da se vratite u stvarnost. Promatrajte san kao razgovor sa samom sobom. Što god vam bivši govori, to vi govorite sami sebi, vezano uz njega.”

Sanjate li da se svađate sa svojom prvom ljubavlju...

„Zapitajte se koji konflikt trenutno imate u svom životu. Iz nekog razloga vaša prva ljubav predstavlja nešto što je slično bitci koju trenutno vodite. Borite li se s ljubavlju prema sebi? Zašto ste ljuti na sebe? Prva ljubav može značiti da trenutno ne volite sebe. Borite se za dio sebe. Svima nam je to teško – posebno voljeti i biti sebi najbolji prijatelj, jer smo sami sebi najgori kritičari.”

Izvor: www.thecut.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci