Što vam donosi retrogradni Saturn od 23. svibnja 2021.

Saturn započinje svoj retrogradni hod 23. svibnja na 13. stupnju Vodenjaka, a završava ovu fazu 10. listopada na 6. stupnju, također u znaku Vodenjaka

Karmički rebalans

Retrogradni Saturn donosi vrijeme karmičkog rebalansa. Loše ponašanje u prošlosti moglo bi biti kažnjeno, ali bi isto tako naporan rad i odgovornost mogli biti nagrađeni. Lekcije koje naučite mogu biti teške, ali bit će vrijedne.

Ovo kretanje planeta potiče poimanje iskrenosti i strpljenja temeljitom dubokom introspekcijom. Da biste postali jači i mirniji u svojim uvjerenjima i idejama, odvojite vrijeme za sebe. To bi mogao biti ključ za rješavanje problema. 

Moglo bi se dogoditi da negativni osjećaji poput tuge ili stidljivosti izmaknu kontroli. U tom slučaju retrogradni Saturn omogućit će prepoznavanje i priznavanje problema. Možda će biti potreban i neki drastični događaj kako bi vas izvukao iz depresije ili izolacije. 

Retrogradni Saturn kreira kvadrat sa Uranom, a njihov spoj donosi nam značajne promjene i izazove, ali ovu napetu energiju ublažit će trigon Mjeseca, Venere i Sjevernih mjesečevih čvorova. 

Prošlost, sadašnjost i budućnost stapaju se u jedno. Ako ste bili loši u prošlosti, moglo bi vam se vratiti nečim lošim u sadašnjosti. S druge strane, stižu nagrade za dobra djela koje ste odradili. Sa Saturnom u retrogradnom kretanju, karma će se odnositi na to koliko ste odgovorni bili u prošlosti.

Odgovornost za postupke

Retrogradni Saturn od nas zahtijeva da preuzmemo odgovornost za svoje postupke i jednom zauvijek oslobodimo se prošlosti kako bismo mogli nastaviti dalje. Moguća su ograničenja, tjeskoba i strah, ali Univerzum vam daje podršku da prebrodite i ovo razdoblje.

U naredna četiri mjeseca dobro razmislite o svakom sljedećem koraku, analizirajte, razvijajte suosećanje, pa tek onda donesite odluku. Sada je važan svaki vaš korak, bilo da je riječ o ljubavnom ili poslovnom životu.

Treba ići polako ali sigurno. Sigurnost u svoja uvjerenja pomoći će da odlučno krenete naprijed i riješite zaostale probleme.

Najvažnija lekcija koju vam retrogradni Saturn daruje jeste da su život i sudbina u vašim rukama - vi ste ti koji je kontrolirate i pokrećete.

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci