Što nam ovog ljeta poručuju nebeska kretanja Venere i Marsa

Otkrijte što nam poručuju ovogodišnja nebeska kretanja Venere i Marsa te što u ovim neobičnim vremenima možemo naučiti o ljubavi ovog ljeta

Novi početci

 

U 2020. godini, koja je po mnogo čemu astrološki specifična, Venera i Mars također pričaju posebnu priču. Ove godine oba planeta imaju svoju retrogradnu fazu. Retrogradna faza Venere traje od 13. svibnja do 25. lipnja, a Marsova od 9. rujna do 14. studenoga.

Retrogradno kretanje ovih planeta obilježava završetak prethodnog i početak novog ciklusa u kojem se događa i neka vrsta duboke kulturološke i globalne promjene, koju ćemo osjetiti i na razini naših osobnih života.

Venerin ciklus traje otprilike 19 mjeseci, a 3. lipnja 2020. započinje njen novi ciklus u Blizancima. Marsov ciklus traje otprilike 26 mjeseci, a 14. listopada 2020. započinje njegov novi ciklus u Ovnu. Uvijek naglašavam da retrogradne faze ne treba smatrati nečim lošim.

astro ljubavAko ih promotrimo kao završetak prethodnog ciklusa, onda je to razdoblje u kojem stavljamo „točku na kraj rečenice“. Završetak bilo kojeg ciklusa je prihvaćanje spoznaje završetka koja nam omogućava konačno puštanje. Tek kad pustimo, spremni smo krenuti naprijed, neopterećeno, slobodno i znatiželjno u novi ciklus svog osobnog razvoja. Spremni smo otvoriti nova vrata i zakoračiti u nepoznato.

No, što točno puštamo i u što novo krećemo s Venerom i Marsom? Venera simbolizira naš osobni osjećaj vlastite vrijednosti te sve ono što za nas ima posebnu vrijednost i postaje predmetom naših želja. Venera simbolizira i sposobnost stvaranja intimne veze. Pojednostavljeno, možemo reći da je Venera želja i ljubav.

Mars simbolizira sposobnost da se obranimo, zaštitimo, dokažemo, provedemo svoju volju, učvrstimo osjećaj identiteta. Stoga, ove godine možemo započeti na drugačiji način ostvarivati svoje želje, dokazati se na neki nov način, ne samo u ljubavi nego općenito, na svim područjima života.

Neka vas ova veća ciklička kretanja Venere i Marsa ne zbune. Simbolički početak ciklusa daje posebnu nijansu većem vremenskom razdoblju, u trajanju od 19, odnosno 26 mjeseci, no unutar tih većih ciklusa Venera i Mars marljivo putuju znakovima zodijaka. Pod okriljem novih ciklusa Venere i Marsa, koji udruženim energijama Blizanaca i Ovna donose novu vitalnost, spontanost, veselje i razumijevanje našim starim ili novim vezama, odigravaju se bezbrižna i napeta razdoblja.

Venerin ciklus u Blizancima

 

Venerin ciklus u Blizancima sugerira da ćemo idućih 19 mjeseci temi ljubavi općenito pristupiti s više lakoće i lepršavosti. Zapuhat će neki novi, svježi, topli i mirisni vjetrovi da bi provjetrili ustajale navike u partnerskom odnosu te donijeli nove ideje o tome što nam je vrijedno i što želimo u idućoj fazi svog života. U sebi možemo razvijati komunikacijske sposobnosti, prepoznati želju za učenjem te se s lakoćom otvarati novim iskustvima.

astro ljubavZnatiželja može donijeti nova uzbuđenja i nadahnuće, svježinu u naše veze. Sposobnost brzih reakcija i brze prilagodbe svakoj situaciji začinjava naše veze raznolikošću, veseljem i smijehom. Možda se ovoj energiji pripisuje površnost, no to bi prije značilo da je temi osjećaja lakše pristupiti pomoću razgovora, analize i razumijevanja svega što se događa, a manje uranjanjem u duboka i često mučna osjećajna stanja.

Energiju Blizanaca vrlo dobro simboliziraju Petar Pan, zabavljač, dvorska luda, vječna mladost, što se kroz idući ciklus može manifestirati kao pomlađujuća energija, veselje i bezbrižnost koje našim vezama udahnjuju novi život.

Bez obzira na to u kojem se znaku nalazi vaša natalna Venera, ova vedra energija stoji vam na raspolaganju da biste osjećaju vlastite vrijednosti i vlastitoj ljubavnoj vezi dodali nove nijanse. No, za vas će ovaj ciklus biti još važniji te vam može donijeti posebno pozitivna i sretna iskustva u ljubavi ako su vaša natalna Venera ili Sunce u Blizancima, Vagi ili Vodenjaku.

Marsov ciklus u Ovnu

 

Mars je vladar znaka Ovna, što sugerira da će njegova energija u iduće otprilike dvije i pol godine doći do punog izražaja kao sposobnost izravnog i odlučnog djelovanja, snaga inicijative koju možemo punom snagom izraziti u načinu kako se borimo sa životnim izazovima.

Arhetipska slika Marsa u Ovnu je ratnik, natjecatelj, agresivni igrač, spontan, samovoljan, individualist, zaigrani dječak s igračkama. Ima u sebi i nešto sebičnosti, ali i veliko srce snažnih osjećaja.

marsUz Marsov ciklus u Ovnu manje je okolišanja i taktiziranja, a više izravnosti u pokazivanju namjera. Ne oklijevamo, nego djelujemo spontano, ponekad i ishitreno. Ovo može biti i pomalo neukroćena, divlja energija koja se ne zamara civilizacijskim finesama, no uglavnom je obilježava golema vitalnost, pa i sirove strasti.

Naglašena individualnost i potreba za neovisnošću, koje prožimaju način našeg djelovanja, kao i način kako se dokazujemo, nije sklona kompromisima. Marsov ciklus u Ovnu sugerira nam da će u ljubavi biti važni iskrenost, spontanost i sloboda, a u vezama se traži partnerski odnos dvoje snažnih i ravnopravnih individualista koji uspješno komuniciraju te su povezani snažnom fizičkom privlačnošću.

Ako su vaš Mars ili Sunce u Ovnu, Lavu ili Strijelcu, za vas će ovaj Marsov ciklus biti još važniji i donijeti vam novu razinu vitalne energije i samosvijesti.

Novi uzlet ljubavi

 

Od 28. lipnja sve do kraja godine Mars je u Ovnu. Venera je u Blizancima do 7. kolovoza, a dotad traje i razdoblje u kojem se skladno nadopunjuju. Ovo je prilika za novi uzlet ljubavi jer Venera je završila retrogradnu fazu te je započela svoj novi ciklus.

Uz Marsovu pomoć kreće u ostvarenje novih želja. Ideje pršte na sve strane, a ako se budemo mogli ponovo slobodnije kretati, bit će lakše pokrenuti mnoge nove aktivnosti, ne samo na ostvarenju želja i jačanju ljubavnih veza nego i u svim područjima života.

Golema količina vitalnosti, optimizma, brzine, znatiželje i smijeha vratit će nas u život. Razdvojeni se parovi mogu ponovo povezati, a samci koji traže novu ljubav dobit će svoju priliku.

Drama u odnosima

 

Energija se ponovo mijenja kad Venera 7. kolovoza uđe u znak Raka. Mars još nije u potpunosti završio prethodni ciklus, ali ubrzano rješava sve nezavršene poslove ljubav astropa se čini kao da mu Venera svojim zahtjevnim emotivnim ponašanjem staje na put i čini ga nestrpljivim, čak i ljutim.

Venera u Raku osjećaj vlastite vrijednosti učvršćuje kroz ljubav i voljenu osobu, kroz obiteljske vrijednosti. Fokusirana je na stvaranje emotivne sigurnosti, što na Marsa može djelovati sputavajuće.

Možda ćete biti pojačano zahtjevni prema partneru ili on prema vama. S druge strane, postoje neke stvari koje trebamo samostalno i odlučno završiti, čak i ako treba prihvatiti i neke rizike da bismo prošlost ostavili iza sebe. Među partnerima može nastati nesklad između stopljenosti i slobode, obitelji i posla, zajedništva i neovisnosti.

Kako su energije Raka i Ovna vrlo snažne uz naglašenu inicijativu, ovo razdoblje može donijeti burno pokazivanje osjećaja, ponešto drame pa i svađa. Napetost najviše osjećaju ovi koji u natalnom horoskopu imaju naglašene znakove Ovna i Vage, Raka i Jarca.

Skladni rujan

 

Venera ulazi u znak Lava 6. rujna, a 9. rujna Mars kreće retrogradno. Povoljno ljubavno razdoblje obilježeno je optimizmom i sposobnošću da vidimo obrise budućnosti, želja koje planiramo ostvariti s dubokom vjerom u vlastite sposobnosti. Treba još malo pričekati da Mars do kraja odradi nezavršene poslove i zakorači u novi ciklus, no nije prerano za planiranje.

Raskošna Venera u Lavu želi istaknuti svoje vrijednosti, pokazati da je posebna, pa će nam biti lakše pokazivati osjećaje, sebe i druge nadahnjivati velikim planovima, impresionirati vlastitom samosviješću. Vatrena energija Lava i Ovna više je usmjerena na sebe i vlastite potrebe, pa ćemo jedni drugima ostavljati više prostora i slobode.

Venera u Lavu sugerira strastvene osjećaje i velikodušnost prema partneru, romantiku i teatralnost u pokazivanju ljubavi. Odlično razdoblje za zaruke i velike ljubavne geste ako to okolnosti budu dopuštale.

Senka Ljubić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci