Što nam nosi pun Mjesec u Raku 22. 12. 2018.

Intuicija će biti snažnija no inače, i omogućiti brzo donošenje odluka i iskorištavanje prilika koje će se pojaviti

Ugodna iznenađenja i plima osjećaja

Subotnji puni Mjesec (Mjesečeva mijena počinje u 18.49 sati) na nultom stupnju Raka čini samo jedan aspekt – i to dobar. "Mjesec u Sekstilu s Uranom donosi poticajne osobne susrete i uzbudljive događaje", kaže astrolog Jamie Partridge. "Bit ćete otvoreniji za promjenu u svom životu te je moći aktivno tražiti. Ovo je dobar puni Mjesec da iskušate nešto novo u svojoj kućnoj rutini ili osobnom životu.

"Sad je dobar trenutak i da se riješite starih navika te ih zamijenite nečim novim. Budući da će vam intuicija biti snažnija no inače, moći ćete se osloniti na nju pri donošenju brzih odluka kojim putem krenuti. Slijedite svoje instinkte, savjetuje astrolog, i najviše što možete iskoristite prilike koje će se ukazati.

Mogao bi i iznenada donijeti rješenje za probleme

Ovaj je puni Mjesec dobar i za pronalaženje originalnih načina da se nešto učini, a mogao bi i iznenada donijeti rješenje za probleme koji vas muče već neko vrijeme. Posve slučajno mogli biste doći do vrijednih informacija, a slučajni susreti mogli bi voditi do instant-privlačnosti i novih prijateljstava. Iako biste mogli biti i pomalo čudni te promjenjiva raspoloženja, sad je dobro vrijeme i za pokazivanje vlastitih osobitosti te iskazivanje svojih osjećaja prema voljenim osobama. Nježnost i suosjećanje su naglašeni, kao i povezivanje na duhovnoj razini.

Prosinački puni Mjesec, koji se događa dan nakon zimskog solsticija, bit će najdulji Uštap u gotovo desetogodišnjem razdoblju – blistavim će nas svjetlom obasjavati više od 15 sati. Lisa Stardust naglašava navalu osjećaja koju će on pokrenuti i savjetuje: "Sve što mogu reći jest: prihvatite svoje osjećaje – jer vjerojatno ćete biti nagrađeni toliko potrebnim iscjeljenjem, jasnoćom i povezanošću zajednice ako to učinite." Astrologica dalje objašnjava kako će ovaj puni Mjesec utjecati na pojedine znakove Zodijaka:

Ovan

Ovo je vrijeme za "čilanje" kod kuće (ako je potrebno, i rad od kuće). "S obitelji i prijateljima povežite se iz udobnosti svog doma", savjetuje astrologica.

Bik

Na meniju je emocionalno iscjeljenje pa iskoristite tu energiju za bilo koju vezu u vašem životu kojoj je to potrebno. Dopustite sebi da oprostite onima koji su vas u posljednje vrijeme razočarali te iscijelite odnose na kraju godine.

Blizanci

"Pazite na blagdansko trošenje novca jer Mjesec baca svjetlo na vaše osobne financije", upozorava Lisa Stardust. Iako se lako zanesete, ovo nije vrijeme za obasipanje drugih ekstravagantnim darovima.

Rak

Ovo će za njih biti iznimno emocionalno vrijeme. "Pod ovim punim Mjesecom, koji će stati uz vaše Sunce, vođeni ste otpustiti i krenuti ispočetka u mnogim aspektima svog života." Uskladite se s ovom energijom i riješite svega što vam je teret.

Lav

Povlačenje usred sezone zabava?! Da, upravo se to savjetuje ovoj party-životinji – da Mjesečevu energiju kanalizira u iscjeljivanje sebe. Vibracije emocionalnog iscjeljenja su visoke, a osoba koja bi upravo sada mogla trebati vašu ljubav i potporu zapravo ste vi sami. Učinite si uslugu i tijekom ovog punog Mjeseca priredite zabavu samo za (njegu) sebe.

Djevica

Njima se pak savjetuje druženje jer sad su velike šanse da će njihovi susreti biti posuti čarobnom prašinom sinkroniciteta. Iskoristite ovu priliku da se povežete s drugima – svakako se susretnite sa starim prijateljima, a moguća su i nova prijateljstva i poslovni kontakti.

Vaga

Puni Mjesec označava kraj vaših sezonskih poslovnih projekata, omogućavajući vam da se odmorite tijekom blagdana te se riješite stresa što se nagomilao dok ste bili zatrpani poslom.

Škorpion

Iskoristite ovaj puni Mjesec da otvorite svoj um i uronite duboko u duhovno vrelo unutarnje istine i osjećaja. "Ovo je dobro vrijeme da meditiranjem uklonite stres vodeći se svjetlom Mjeseca", kaže astrologica. Uskladite se s vibracijama, koje su tijekom ovog Uštapa iznimno visoke i ispunjavaju energijom.

Strijelac

Iako je vrijeme blagdana, vama bi na umu sada trebao biti novac – ali ne njegovo trošenje. Ovo je dobro vrijeme za susret s financijskim savjetnikom kako biste dobili uvid u svoje financije – jasniji pod svjetlom punog Mjeseca – te savjete za njihovo vođenje.

Jarac

Puni Mjesec vama će osvijetliti sve stvari vezane uz partnerstva. "Osobne bi veze mogle biti izvor frustracija ako emocionalno prerađujete recentne drame", objašnjava L. Stardust. Pritom će vam dobro doći vaša racionalnost – ali nemojte zaboraviti da su u takvim situacijama osjećaji jednako vrijedni kao činjenice.

Vodenjak

U posljednje ste vrijeme bili vrlo produktivni, ali sad je naglašena činjenica da vam je potreban ozbiljan odmor i relaksacija – za tijelo i dušu. "Zaustavite svoje radoholičarske tendencije i usredotočite se na obnavljanje ravnoteže svoga tijela", savjetuje astrologica, koja preporučuje da se stresa riješite vježbanjem joge.

Ribe

Romantičnim Ribama itekako odgovara puni Mjesec u srodnom vodenom znaku, koji obasjava njihov sektor romanse i kreativnosti, pa je moguće da će otploviti duboko u ozbiljnu ljubavnu vezu. Stoga im se savjetuje da vrijeme provedu s osobom koja ima posebno mjesto u njihovu srcu ili pak svoje osjećaje – i ekscentričnu energiju ovog Uštapa – iskažu kreativnim projektom.

 

Izvor: astrologyking.com; bustle.com

 

 

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci