Što nam nosi pun Mjesec u Ovnu 13. 10. 2019.?

Izazovi su prilika za napredak: Iako ovaj puni Mjesec u Ovnu može donijeti krizu, ona će biti kratkotrajna i dovesti do konačnog rješavanja problema

Naglašena potreba da se krene iznova

Listopadski puni Mjesec – koji nazivaju i mjesecom lovca – u znaku je Ovna te naglašava hrabrost i početke. Iako taj znak donosi intenzivne i izazovne emocije, a Mjesec je usto u kvadratu s Plutonom i Saturnom u Jarcu, Mjesečev skladan odnos s Jupiterom u Strijelcu čini ga pozitivnijim, navodi astrolog Mark Lilly. Sad je naglašena potreba da se krene iznova, unatoč strahu od ponavljanja starih obrazaca.

Trigon s Jupiterom donosi otvorenost uma i optimizam, olakšavajući tako osvještavanje vlastitih intenzivnih emocija i njihovo dijeljenje s voljenim osobama. Iako postoji mogućnost da kvadrat s Plutonom uzrokuje krizu u vezi, ona može postati prilika za njeno transformiranje i razvoj.

Prošlost se ne mora automatski ponavljati

Pozitivnom transformacijom emocija također je moguće u podsvijesti eliminirati loše navike ili ponašanja. Naglasak na elementu vatre, u kojem su Mjesec i Jupiter, ističe njenu pročišćavajuću moć, koju možemo iskoristiti za uklanjanje sjećanja na iskustva koja nas opterećuju, osobito ona bolna, jer dublja kozmička poruka sada je da se prošlost ne mora automatski ponavljati.

Iako ovaj puni Mjesec donosi izazove zbog kvadrata s Plutonom, trigon s Jupiterom moguće krize pretvara u priliku za konačno rješavanje problema i napredak, zaključuje Lilly.

Presjeći strahove i nesigurnosti

Transformacijsku energiju ovog punog Mjeseca koju donosi njegov odnos s Plutonom, "planetom moći", i Jupiterom, "planetom sreće", naglašava i Donna Stellhorn. "Tijekom ovog Mjeseca, Pluton pita: 'Je li vaš problem uistinu nerješiv ili se izbjegavate suočiti s njim?'" Njegov trigon s Jupiterom pak sugerira da se možda držite svog problema jer vam može biti dobar izgovor.

"Naoružani Plutonovim mačem i Jupiterovom srećom, možete presjeći strahove i nesigurnosti te se osloboditi da uspijete", kaže astrologica. Ovaj puni Mjesec potiče na otpuštanje stvari koje činite, a kojima sami sebe sabotirate. Budući da je uključen Pluton, možda će vas neki vanjski utjecaji nemilosrdno pogurati na taj put.

Sretne okolnosti

Ali ne trebate strahovati: imate potrebnu potporu trigona Merkura, planeta komunikacije, Neptuna, planeta mašte, i Sjevernoga Mjesečevog čvora, koji će vas preplaviti kreativnim idejama te vašu maštu ispuniti mogućnostima.

Tu je i trigon Jupitera i Mjeseca koji donosi sretne sinkronicitete budete li djelovali izvan svoje zone sigurnosti. "Možete li to učiniti unatoč svojim strahovima, naći ćete uspjeh."

Izvori: astromatrix.org; horoscope.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci