Što nam nosi pun Mjesec u Djevici 2. 3. 2018.

Ovaj Uštap određuje ton cijelog mjeseca - sad je vrijeme da popravimo, pročistimo ili eliminiramo sve što nam stoji na putu da uživamo u životu te da budemo otvoreni prema novim idejama i mogućnosti da u naš život uđe nešto novo

Dosta je analiziranja

Puni Mjesec 2. ožujka na 11. je stupnju Djevice, a prati ga stelij u nasuprotnim Ribama: Sunce, Neptun, Merkur, Venera i Chiron. "Sunce je testosteron (muška energija), a Mjesec estrogen (ženska energija). Stoga ovdje mamica i tatica – ili dvije suprotne energije: muška i ženska – vuku svatko na svoju stranu", objašnjava astrologica dr. Loretta Stadley, dodajući da bismo to mogli osjetiti kako u svojoj vezi tako i unutar sebe. Tu je i unutarnja borba (Ribe) i njena vanjska manifestacija (Djevica).

"Ribe predstavljaju naš unutarnji okoliš (duševno zdravlje), a Djevica vanjski (tjelesno zdravlje)." U doba punog Mjeseca u Djevici, dodaje astrologica, nevjerojatna je privučenost tjelesnim i umnim, stoga je to dobro vrijeme da se pozabavite svojim zdravljem, i to ne samo tjelesnim nego i mentalnim. Osim toga, podsjeća, "kad god vidite da se pojavljuje znak Djevice, uvijek pomislite 'um iznad materije' i 'manifestiraj sudbinu'! To u osnovi znači: 'Dosta je analiziranja i razmatranja metodologije 'korak po korak' – mrdni dupetom!"

Vrijeme je da osvijestimo ravnotežu tijela, uma i duha

Opoziciju između punog Mjeseca u Djevici i Sunca u Ribama praćenog skupinom planeta astrologica Patricia Liles vidi kao uravnoteživanje sanjarskog i poetskog svojestvenog Ribama praktičnom, "uzemljenom" mudrošću Djevice. "Os Ribe – Djevica vezana je uz služenje, uravnotežujući davanje i primanje te biti i činiti." Usto, Djevica nam pomaže prilagoditi se novim okolnostima, bilo da su one ograničavajuće, bilo da omogućuju ekspanziju.

"Djevica je kraljica analiziranja trenutačnog okruženja ili resursa", kaže Liles, ističući sposobnost tog znaka da nepristrano i pronicljivo razluči što treba eliminirati ili pročistiti radi uspostavljanja reda i učinkovitosti – u uredu, kod kuće, u garderobi, u rasporedu, u životu. Astrologica također naglašava da nas Djevica potiče da osvijestimo "svetu ravnotežu tijela, uma i duha" te inspirira na zdrave navike i razmišljanje o zdravlju kao i na fokusiranje na samoiscjeljenje i samoobnavljanje. Zato u doba ovog Uštapa možete "iskazati duboko poštovanje prema svome čudesnome tijelu pokretom, plesom, jogom, istezanjem, vježbanjem kao molitvom za njegovo veličanstveno služenje vama".

Ostavite prostor za spontanost

Ovaj puni Mjesec određuje ton ožujka obećavajući kreativnost, inspiraciju, nove ideje, emocionalno iscjeljenje i kretanje sve dok postoji spremnost na fleksibilnost, prilagodljivost i učenje, kaže astrologica Lena Stevens. Stoga je sad vrijeme da si postavimo pitanja kao što su kakav ovaj mjesec želimo da bude i što nam stoji na putu da jednostavno uživamo u životu.

"Ustanovit ćete da vas obično upravo vlastiti stav uvali u nevolje", dodaje astrologica i savjetuje da se usredotočimo na to kako možemo poboljšati svoj stav i očekivanja. "Stoga tijekom ovog punog Mjeseca provedite neko vrijeme iskazujući zahvalnost za život jednako kao i izražavajući istinu o tome čemu je upravo sada potrebno pročišćavanje i/ili usavršavanje. Možda u svom okruženju možete postići maleno poboljšanje? U području veza nemojte se bojati emocionalnog rizika odlučivanja srcem."

Područje na kojem biste svakako trebali raditi tijekom ovog punog Mjeseca jest uživanje i zadovoljstvo jer će to odrediti obrazac vaših doživljaja cijelog ožujka. "Učinite nešto kreativno i neuobičajeno kako biste se otvorili mogućnostima da nešto novo uđe u vaš život. Ostavite prostor za spontanost i učinite nešto zabavno", preporučuje ova astrologica. 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr