Što nam nosi pomrčina Sunca u petak 13. 7. 2018.

Pomrčina Sunca i mlad Mjesec u Raku: Zauzmite suvozačko mjesto i pustite da vas vozi intuicija

Ići duboko jedan je od zadataka ove pomrčine

Nakon dvije godine pomrčina u Lavu i Vodenjaku, mlađak u Raku 13. srpnja (u 3.48) donosi prvu od serija pomrčina u Raku i Jarcu, nasuprotnim znakovima koji "uravnotežuju potrebu za otkrivanjem sebe i tetošenjem sa željom za svjetovnim dostignućima i poštovanjem", piše astrologinja April Elliott Kent. Dodaje kako je ljudima u prirodi želja za ostvarenjem ciljeva i pridonošenjem svijetu, no problem nastaje kad je želja za postignućima razdvojena od dubljih dijelova sebe, onih u kojima se njeguju strast, inspirativne ideje i velika ljubav.

"Ići duboko" nedvojbeno je jedan od zadataka ove pomrčine Sunca tijekom koje su Sunce i Mjesec u Raku točno nasuprot Plutonu u Jarcu. Pluton simbolizira nužnost rušenja, razgradnje, propadanja nečega i nadvladavanja slabosti. No ta destruktivna snaga katkad izmakne kontroli.

Uspoređujući to sa stablom grejpa u svome dvorištu koje propada unatoč tome što ga redovito zalijeva i prihranjuje zato što mu je oštećen korijen pa ne može apsorbirati dovoljno hranjivih tvari za ostatak sustava, astrologinja ističe: "Vidite, morate se brinuti o svom korijenskom sustavu. Dopustite li da Plutonovi podanici iz podzemlja nekontrolirano djeluju, grickat će vam korijenje sve se dok više ne budete u stanju hraniti."

Korijenje rakovske nježnosti i ranjivosti

Pomrčina u Raku naglašava važnost zatvaranja rovova oko sebe, zalaženja duboko unutar sebe radi obnavljanja i samootkrivanja te iscjeljivanja svojih korijena. "Tijekom pomrčine Sunca, Mjesec prolazi između Zemlje i Sunca dajući duševnim i intuitivnim lunarnim funkcijama priliku za trijumf nad egom Sunca", kaže April Elliott Kent.

Pomrčine donose promjenu i to može biti zastrašujuće, ali potres vezan uz ovu odvodi nas na put srca, nježne brige i prihvaćanja sebe. "Za ove pomrčine nemojte stajati sa strane, u nemilosrdnom, suhom krajoliku samosabotiranja, dopuštajući Plutonu da vam odgrize korijenje vaše rakovske nježnosti i ranjivosti. Umjesto toga, na neko vrijeme uskočite na suvozačko mjesto i pustite da upravlja vaša rakovska intuicija – vodeći vas prema vašem najiskonskijem, najduševnijem sebstvu."

Izvor: bigskyastrology.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci