Što nam nosi mlađak u Ribama 17. 3. 2018.

Mladi će Mjesec poput sklopke uključiti našu svijest o nekoj velikoj boli, ali i potaknuti dubinsko iscjeljenje i motivirati na djelovanje da riješimo nešto što nas već dugo muči

Buđenje životne snage

"Neke su situacije kao duga kupka: tako topla i umirujuća da poželite zauvijek ostati u njoj, sve dok ona to više nije – i poželite izaći iz kade, ali znate kako će vam biti hladno kada to učinite pa ostajete dok vam ne postane toliko neugodno da jednostavno morate izaći. U tom vas trenutku hladnoća zapravo oživi, a omatanje ručnikom je tako dobro...", slikovito situaciju vezanu uz ožujski mladi Mjesec opisuje astrologica Kathy Biehl.

Mlađak u Ribama 17. ožujka (u 14.13 sati) jest poput sklopke što nam uključuje svijest o nelagodi (i da ona raste) netom prije njena napuštanja. No nema mjesta za paniku – niti za žalopojke. "To je produktivno, motivirajuće i potencijalno duboko iscjeljujuće", ističe astrologinja. I dolazi u pravi trenutak proljetnog buđenja životne snage.

Što se tiče nelagode, ovaj nas mlađak uranja u boli, patnje, tuge, žalosti – ne samo naše, nego i osoba s kojima se družimo kao i čovječanstva u cjelini. S tim se bolima nosimo već neko vrijeme, neki čak i većinu svoga svjesnog života, no naglasak na Ribama proteklih tjedana izvukao ih je na površinu našega svakodnevnog življenja.

Te egzistencijalne boli vrhunac dosežu upravo za ovog mlađaka, koji je u konjunkciji s kironom, utjelovljenjem ranjenosti i imperativa da se prihvati tjelesnost egzistencije.

Suočavanje sa stvarima koje se već dugo vuku

Kao da ta kombinacija nije dovoljno snažna, situacija je dodatno "napumpana" njihovim trigonom s Jupiterom u Škorpionu, stoga postoji golem potencijal za katarzu i iscjeljenje. Iako će neki podleći samosažalijevanju, sad nije trenutak za utapanje u njemu, nego za kretanje naprijed: suočavamo se sa stvarima koje se već dugo vuku, ali na način koji promiče da učinimo nešto s tim u vezi.

Za to je zaslužan Mars koji je u kvadratu s mlađakom i kironom – on je taj koji nas tjera da, slikovito rečeno, izađemo iz kade, obrišemo se i počnemo novu fazu. Dio poticaja za to moglo bi biti nešto što smo u posljednje vrijeme naučili ili shvatili, ili nešto čemu smo dali nov okvir, s obzirom na to da se Mars sada kreće posljednjim stupnjevima filozofski nastrojenog Strijelca, svijesti razbuđene trigonom s Uranom. Izgledi da ćemo ostati na tom novom putu veliki su jer Mars uskoro ulazi u sporog, ali upornog i dosljednog Jarca.

Izvor: www.empowermentunlimited.net

Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci