Što nam nosi mlad Mjesec u Strijelcu 18. 12. 2017.

Zbog snažnog utjecaja Saturna na Mlađak, počeci će biti usporeni, mogućnosti ograničene, a obveze povećane

Novi početak utemeljen na razmatranju pravila

Ovomjesečni je Mlađak 18. prosinca u Strijelcu te u konjunkciji sa Saturnom na 29. stupnju tog znaka, u kvadratu s Chironom u Ribama (na 24. stupnju) te trigonu s Uranom koji je retrogradan u Ovnu, na 24. stupnju, navodi astrologica Nadia Gilchrist. "To će biti novi početak utemeljen na razmatranju pravila ili ponovljeni sukobi sa stvarnošću (Saturn).

Bit će bolnih (Chiron) razumijevanja, odnosno razgovora, uz ponešto pomoći Urana u obliku inovacije ili inspiracije", kaže i dodaje kako bi izazovi mogli biti vezani uz teme tipične za Strijelca kao što su vjera, širenje i istina. Iako Merkur ne aspektira ovaj Mjesec, osjećat će se utjecaj odgoda i pitanja koje je donijelo njegovo retrogradno kretanje kao i sjeme onoga što smo posijali oko 24. studenoga (kad je Mjesec prvi put bio u kvadratu s Chironom).

Spor i postojan proces

Ovaj Mjesec djeluje saturnovski iako njime vlada Jupiter, kaže N. Gilchrist. Neposredna blizina Saturna potopit će Strijelčev entuzijazam, a kad je riječ o započinjanju nečeg novog, opcije bi mogle biti ograničene. Usto, zbog retrogradnog Merkura moguće je da u početku ne vidimo nikakav napredak. Ne treba smetnuti s uma da već dan nakon Mlađaka Saturn napušta znak Strijelca i ulazi u Jarca, stoga će "novi ciljevi/planovi biti postavljeni, a odmah potom energija se mijenja i pogurat će vas da se uozbiljite i učinite ih vidljivima (Jarac)".

Prema svemu tome, ovaj Mlađak neće značiti munjevit start. "Bit će to spor, postojan i frustrirajući proces koji će se protegnuti ostatak prosinca, a možda sve do 6. siječnja sljedeće godine (posljednji kvadrat Merkura u Strijelcu i Chirona)", kaže astrologica i savjetuje da je, kao i uvijek kad je u igri Saturn, najbolji izbor jednostavno obaviti posao. "Dodatne odgovornosti, tereti, ograničenja – ne možete ih izbjeći. Točka u daljini do koje pokušavate doći možda se čini nemoguće daleko, no samo idite korak po korak. Usredotočite se na dio velike slike (Strijelac) koji zahtijeva vašu pozornost."

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci