Što nam nosi mlad Mjesec u Škorpionu 18. 11. 2017: Idemo na sve ili ništa

Mlađak potiče na početke, no ovaj je put potreban oprez: pazite što započinjete i kako to činite

Potpuna posvećenost je imperativ

Ovomjesečni mlađak u subotu (mijena počinje u 12.42) "nove početke boji škorpionskom vibrom potpune posvećenosti. Bit ćete u iskušenju (ili ćete biti gurnuti) da zaronite i od vas će se očekivati da date sve od sebe", kaže astrologica Nadia Gilchrist. I dodaje kako neće biti drugog načina da se tom novom priđe – Škorpion zahtijeva svu našu energiju, kod njega je "sve ili ništa": ako nismo spremni dati sve od sebe, bolje da se nečeg novog i ne primamo.

Mlađak će biti u trigonu s retrogradnim Chironom u Ribama, što je dobro za olakšavanje strahova i oklijevanja iz prošlosti. "Škorpionova iskrenost znači da se možete suočiti s tim mračnim problemom te iz svega izaći jači jer ste hrabro prihvatili ono što je bolno." No mladi je Mjesec i u inkonjunkciji s retrogradnim Uranom u Ovnu: to bi moglo dovesti do toga da zaronite dublje i brže nego što ste očekivali te da zbivanja imaju veći utjecaj od očekivanog.

Ostanite svjesni i budite čisti i iskreni

Mogući problemi dolaze od Marsa u Vagi što će se kretati prema kvadratu s Plutonom u Jarcu, koji će biti egzaktan sljedećeg dana, 19. prosinca. "Pluton je vladar ovog Mjeseca i kad je u nepovoljnom aspektu prema Marsu, djelovanja su vođena podsvjesnim impulsima te neusklađena, nerijetko i proturječna", objašnjava astrologica. To znači da bijes, manipulacija, neprijateljstvo te katkad čak i nasilje mogu prouzročiti pukotine na Vaginoj društvenoj fasadi. "Novi počeci ovog mlađaka uključivat će indirektno ali snažno iskazivanje moći. Ta će kriza pojačati Mjesečevu intenzivnost."

Pitate li se kako se nositi sa svim tim, astrologičin je odgovor: "Ostanite svjesni." Naime, ono nesvjesno i neosviješteno djelovat će iznimno destruktivno, stoga "pažljivo razmislite što započinjete i kako to započinjete. Koji su vam istinski motivi?". Odnos Marsa i Plutona može stvoriti golemu promjenu, stoga bi to mogao biti trenutak da prođete neke prepreke sirovom odlučnošću i silovitošću. No ne gubite iz vida da je važno svemu pristupati "čisto i iskreno", zaključuje astrologica.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci