Što nam donosi potpuna pomrčina Mjeseca u petak 27. 7. 2018.

Krvavi Mjesec i crni Mjesec riječi su što se vežu uz totalnu lunarnu pomrčinu u petak, 27. srpnja, najdulju pomrčina te vrste u cijelom ovom stoljeću. O njenu djelovanju na osobnoj razini astrolozi kažu...

Što je to što stinski želite, a istodobno osjećate da ne zaslužujete?

"Ovo je intenzivan puni Mjesec, koji stvara prostor da izrečete svoju istinu, prihvatite  osobnu snagu te se uzdignete na novu razinu integriteta, zrelosti i samopouzdanja", kaže astrologinja Lena Stevens. Sad je savršeno vrijeme da osvojite moć. Što je to što stinski želite, a istodobno osjećate da to ne zaslužujete, ili da nemate vještine ili vrijeme potrebne za to, ili jednostavno ne vjerujete da bi se to moglo dogoditi?

Suočite se sa svojim sumnjama, strahovima i tjeskobama te zatražite pomoć i potporu da biste ostvarili svoje snove – i to one velike, savjetuje astrologinja. Osim toga, ovo je pravo vrijeme i za transformaciju i ekspanziju te iscjeljivanje dubokih emocionalnih nesigurnosti i povreda, pri čemu je ključ u opraštanju. Sada valja obratiti pozornost i na naš fizički okoliš te učiniti nešto za njegovo poboljšanje kako bi nam mogao biti veća potpora.    

Izravnavanje starih računa

Pročišćavanje zraka, tako ovu pomrčinu vidi astrologinja April Elliott Kent. Ona se događa u znaku Vodenjaka, koji predstavlja usputna prijateljstva i grupe temeljene na zajedničkim interesima. Zato sada naši odnosi s drugim ljudima prolaze reevaluaciju.

Usto, kako je neko vrijeme Mars, također u Vodenjaku, retrogradan, uzrokuje frustracije te ponovno izvlačenje na površinu prastarih nesuglasica. No to ne mora nužno biti loše jer "s vremena na vrijeme, sve skupine trebaju pročistiti zrak", smatra astrologinja. Inače tenzije rastu, nesporazumi se pomeću pod tepih i ostaju gorka zamjeranja.

Da bi se situacija raščistila, potrebne su Marsove najveće kvalitete: hrabrost i posvećenost pravednoj borbi. One će omogućiti i da se sada izravnaju neki stari računi. Astrologinja upozorava i na utjecaj kvadrata između Urana te punog Mjeseca i Sunca, osobito s obzirom na frustracije koje uzrokuje retrogradni Mars. To stvara plodno tlo za ekstremne reakcije, stoga savjetuje da se neke stvari ne uzimaju osobno (što baš neće biti lako s obzirom na to da je Sunce u Lavu).

Nismo sami

Sve u svemu, ovaj je puni Mjesec vrijeme kad slavimo svoje veze s istomišljenicima i ljudima s kojima smo nečime povezani – no to neće biti tako lako jer Mars zahtijeva da prvo počistimo upravo one mračne kutove u odnosima s njima te riješimo sukobe koji nas sprječavaju da zajedno radimo kao snažna, kohezivna grupa.  

Amanda Walsh, suosnivačica AstrologyHuba, u ovakvim izazovnim vremenima intenzivne energije naglašava važnost svakodnevnog prakticiranja "uzemljenja" – to može biti i samo 10-minutno sjedenje u tišini uz duboko disanje, ili čitanje nadahnjujuće knjige, ili izvođenje nekoliko vježbi joge... "Iako nije uvijek lako naći prostor za to, uvijek je transformativno", kaže i ističe da nas takvo povezivanje sa sobom i svemirom podsjeća da smo sukreatori sa svemirom, a ne njegove žrtve, te da nismo sami.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci