Što Mars u Jarcu nosi vašem znaku?

Mars je ušao u znak Jarca 16. veljače i ostaje u njemu do 30. ožujka. Ovo je savršen spoj za ostvarenje velikih zadataka: neizmjerna Marsova energija daje poticaj da krenemo i primimo se posla, a Jarac tom djelovanju osigurava promišljenost i usmjerenost – te upornost da se ide do kraja. Mars u Jarcu najviše će koristi donijeti rođenima u znaku Bika, Djevice, Škorpiona i Jarca, a najviše izazova Ovnovima, Rakovima, Vagama i Vodenjacima. Najintenzivnije će ga osjećati Jarci, Rakovi i Ribe...

Ovan: Mars u vašem polju karijere potpaljuje ambiciju i fokus na budućnost. Može vas doista pogurati naprijed, ali retrogradni Merkur u vašem "skrivenom sektoru" može izazvati neke zakulisne preokrete. Obratite pozornost na nagovještaje i sumnje – otkriva se novi sloj istine.

Bik: Vas Mars može potaknuti na putovanja, edukaciju, pravne poslove, izdavaštvo ili pitanja vjere. Stabilno, ozbiljno, usredotočeno i odlučno napredujete na novom području. No retrogradni Merkur u području društvenih odnosa može donijeti promjenu javnog mišljenja, vašeg javnog imidža ili razgovora s prijateljima; pripazite na pogrešno razumijevanje i informacije koje vas mogu dovesti u zabludu.

Blizanci: Mars će aktivirati pitanja zajedničkih financija, intimnosti ili psihološke teme. Moguć je prigušen gnjev, ali i otkrivanje izvora snage i odlučnosti. Retrogradni Merkur u polju karijere upozorava na potrebu da dvaput provjerite svu poslovnu komunikaciju: možda ćete morati postaviti više pitanja, razjasniti nedorečene informacije ili se nositi sa zbunjujućim objavama.

Rak: U području odnosa, Mars može aktivirati zdravo natjecanje, rasprave ili ozbiljnu strast. Nečije vas djelovanje može pogurati jer će željeti preuzeti kontrolu. Retrogradni Merkur signalizira zbrku, odgađanje i proturječne poruke na području putovanja, edukacije, pravnih poslova ili izdavaštva. Očekujte pitanja i poruke iz prošlosti.

Lav: Mars vam može donijeti više posla i odgovornosti, uz povećanje vaše energije i usredotočenost, što je odlično da se sve obavi. No retrogradni Merkur može otkriti tajne, skrivene informacije ili obmanu kad je riječ o intimnosti ili zajedničkim resursima. Budite spremni postaviti neugodna pitanja – ili odgovoriti na njih. Ovaj utjecaj može biti vrlo plodan u dubokom psihološkom radu.

Djevica: Zbog Marsa ćete sad osjetiti privlačnost prema nekom novom ili buđenje kreativnih ambicija. Ovo je odlično vrijeme da ozbiljno ustanovite koga želite ili pak što želite stvoriti. Ali vaš je vladar Merkur retrogradan, i to u vašem polju odnosa, i mogao bi vas ponovno povezati s nekim iz prošlosti ili vas pak nagnati da preispitujete trenutačnog partnera. Problem bi mogli izazvati nejasni odgovori, sumnje i projekcije: razlikujte ono što vam doista govori od onoga što mislite/strahujete/nadate se da govori.

Vaga: Mars može izazvati probleme u domu, uključujući obiteljske svađe, seljenje ili renoviranje. Bit ćete za akciju i spremni obaviti posao. Ali retrogradni Merkur u vašem polju rutine može donijeti odgode, pogreške i zbrku kad je riječ o zdravlju ili poslu. Zato idite polako i dajte si dovoljno vremena da sve dobro provjerite.

Škorpion: Odličan za guranje formalnog projekta ili definirane ideje, Mars vas može navesti da govorite jasno i glasno kako spajate ideje s djelovanjem. Ali Merkur u retrogradnom kretanju upozorava da ponovno pogledate kad vas nešto novo privuče ili govorite o nečemu jer je moguća zbrka. Mogli biste se ponovno povezati s nekim s kime ste u prošlosti imali flert.

Strijelac: Mars vam može potpaliti ambiciju da zarađujete više i brinete se o sebi. Marljiv rad može vam donijeti više novca, ali i ojačati vaše granice i vrijednosti. No retrogradni Merkur mogao bi vas povući natrag u prošlost nekim obiteljskim razgovorom, sjećanjem ili ponovnim aktiviranjem neke slabosti ili iluzije iz prošlosti. Iskoristite to kao priliku da dublje istražite obiteljsku prošlost dok razdvajate činjenice od mašte.

Jarac: U vašem znaku, Mars vas gura naprijed s usredotočenom odlučnošću. Ali Merkur je retrogradan u vašem polju komunikacije pa bi mogao "zakuhati" manjak informacija, promjenu mišljenja i odugovlačenje s porukama i/ili odgovorima. Ovdje nemojte očekivati direktne rezultate. Moguće je i ponovno povezivanje s nekim glasnikom iz prošlosti.

Vodenjak: Mars će kod vas aktivirati tajne projekte ili osobne ambicije. Nije vrijeme za otvoreno djelovanje – ovo je faza priprema. Retrogradni Merkur može stvarati zbrku i odgode vezane uz zarađen novac, osobne vrijednosti i kako komunicirati ono što doista želite. Zasad usporite i čekajte da se pojave nove informacije.

Ribe: Vama Mars može izazvati rasprave s drugima ili javne ambicije. Vaše djelovanje ili bijes bit će vrlo javni i mogli biste biti motivirani ustati, deklarirati se ili braniti svoje granice. Ali istodobno je Merkur retrogradan upravo u vašem znaku te može uzrokovati sumnje ili konfuziju o tome što je istinito ili što doista želite reći. Možda ćete se morati vratiti na neke stvari iz prošlosti kako biste ih razjasnili i nosili se s pitanjima vezanim uz njih. Iskoristite to kao priliku da "pročešljate" konfuzne informacije dok kristalizirate svoju priču.

Izvori: planetnewsbyzoe.com; astromatrix.org; astrology.com; rubyslipper.ca

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci