Stelij u Djevici: Iznimno važno razdoblje!

Trenutno su četiri planeta u radnoj Djevici i sve redom takozvani osobni planeti. Venera i Merkur tu su do 14. rujna, Sunce do 23., a Mars u ovom znaku ostaje do 4. listopada. Vrijeme je čišćenja, razotkrivanja mutnih ljudi i poslova, mana i pogrešaka, a stoga i promjena te uspostavljanja istinskih vrijednosti. Probudite se!

Muljatori će dobiti po prstima

Aktiviraju se teme samopoštovanja, samopotvrde, vlastitog vrijednosnog sistema, obrane/napada/akcije, servilnosti i uslužnosti, reda, rada, praktičnosti i ekonomičnosti.

Tu je i tema stida, tu su i kompleksi, strahovi i nesigurnosti, kod neukih primitivizam, zajedljivost, pretjerana kritičnost, sitničavost, ljubomora i druge ne baš lijepe osobine kojima se baš sada možemo baviti, a sve u vidu analize i propitivanja: zašto je on/ona takva, koji su mu/joj motivi, ali i zašto sam JA takav, jer Djevica jako voli psihologiju i generalno je zainteresirana za ljude.

Ovo je vrijeme za korake koji će dugoročno donijeti opipljive rezultate. Sada vrijedi ona ‘kako siješ, tako ćeš i žeti’, stoga će jedni u ovom razdoblju konačno dobro ubrati (ili posaditi), dok će ona druga strana, koja je muljala i petljala, sada lako dobiti po prstima, što dosta blago zvuči s obzirom na (stroge) aspekte na nebu.

Kako stojite s osuđivanjem i zahvalnošću?

U ovom nam se razdoblju može pokazati da nije dobro suditi i da nismo mi ti koji trebamo suditi, već, htjeli to priznati ili ne, postoji neka univerzalna pravda i kad-tad sve dođe na svoje. Rekao bih da je ovo razdoblje iznimno važno...

Jedna od ljepših osobina, ne samo Djevice, već generalno, jest skromnost i zahvalnost, stoga razvijajte te osobine - dovoljno je da ste zdravi i razumni pa možete svojim rukama stvoriti nešto. A kad smo kod zdravlja, vrijeme je za kontrole, sistematske preglede, čišćenje tijela čajevima, tinkturama, čišćenje uma, kristalizacija misli. Marite o tijelu i higijeni!

horoskop djevica

Probudite se!

Ovo nam razdoblje nosi i obavljanje administrativnih poslova, raznih servisa... majstori sada ne znaju kud će prije. Popravljamo i sebe i predmete oko sebe. U ovako planetarno zgusnutom razdoblju svi na neki način imamo pune ruke i glave posla. Sve se vrti oko načina na koji radimo i služimo, koliko smo efektivni, stručni, kolegijalni, tolerantni i razumni.

Volio bih da pokušate osvijestiti svoje kvalitete i ono što vam je zaista bitno te vrlo jasno debelim flomasterom povući crtu ispod koje ne idete. Dakle, pitanje je osobnih granica i promišljanje gdje su i zašto su tu gdje jesu. Kod nekih možda prenisko, kod drugih previsoko, a treći ih tek postavljaju. Sve to u kontekstu posla i načina rada, suradnje. Tko zna, možda otkrijete da ste grozan kolega ili pak neki dobri, naivni mišić koji vrijedno radi i šuti, dok drugi pobiru vrhnje. Probudite se.

Nezadovoljni će povući crtu i otići

Ovo je i razdoblje mijenjanja i traženja posla. Oni koji nisu zadovoljni u firmi mogli bi konačno povući crtu i otići, a neki će dolijati i konačno biti kažnjeni za nerad (sad se izvlači prljavi veš i rasvjetljavaju mutne i nejasne situacije). Sad se potpisuju i svi ugovori koji imaju tendenciju trajanja.

Idealno je vrijeme za uviđanje mana i pogrešaka, pa rada na njima i na pogrešnim uvjerenjima (kod Djevice je problem da misli kako nikada nije dovoljno dobra, pa vidite). Divno je razdoblje za (psiho) analize i kontemplacije.

Sumnjajte

I strasti se bude, moguće su veze na poslu ili pronalazak ljubavi na nabrojanim mjestima i institucijama. Oni koji su u vezi ili braku imaju priliku razumno i trezveno razgovarati i zajedničkim snagama doći do konkretnog rješenja problema.

I pazite! Djevica je znak sumnje, stoga neće biti na odmet sumnjati, posebno zato što će biti situacija gdje će se nuditi neke bajkovite priče, dotjerane, uljepšane, ukrašene. Sve dobro provjeriti i sve napismeno!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci