Srijeda 6. 12. 2017: Pazite što govorite!

Sutrašnji susret retrogradnog Merkura i Saturna upozorava: važno je svako slovo i može se upotrijebiti protiv vas

Kao da već ne stvara dovoljno nevolja svojom retrogradnom fazom, Merkur će 6. prosinca biti osobito "problematičan" ili, riječima poznatih astroloških blizanki, sestara Edut, "sastat će se sa strogim Saturnom rastrubivši pritom upozorenje da dobro razmotrimo sve što govorimo naglas, stavljamo na papir i objavljujemo na internetu".

"Ovo je tjedan kad je važno svako slovo (i može se upotrijebiti protiv vas)", upozoravaju astrologice. Stoga, dodaju, ostavite u 'skicama' taj zajedljivi mail, post ili tweet – ili, još bolje, obrišite ga kako biste uništili dokaze! I astroportal Darkstar ističe kako zbog konjunkcije Merkura i Saturna "jačaju frustracije" te da se "ljudima zatvaraju usta ili ih se kažnjava zbog onoga što govore".

Ta konjunkcija "donosi i kritičko mišljenje, koje je najbolje primijeniti na ozbiljan ili izazovan mentalni rad", kaže astrolog Jamie Partridge. Naime, bez takvog produktivnog pristupa, upozorava, naš bi um mogao zaglaviti u zdvajanju nad negativnostima. "Takvo negativno razmišljanje može dovesti do depresije i teškoća u komunikaciji. Grube riječi i kritike mogu uzrokovati probleme u vezama kao što su zahladnjenje odnosa, izolacija i odbacivanje."

No "druženje" retrogradnog Merkura i Saturna imat će i pozitivnu stranu: ono može otkriti slabe točke vašeg plana. "Smatrajte to prikrivenim blagoslovom", kažu sestre Edut, jer će vas spasiti od većih i skupljih pogrešaka. Ono što možete učiniti jest dobro razmotriti to što planirate i ukloniti otkrivene slabosti te tako "ojačati strukturu svoje misije prije no što Merkur krene direktno 23. prosinca".

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci