Ritual za pun Mjesec u Jarcu koji će vam pomoći da otpustite što vam ne treba i postignete što želite

Srpanjski puni Mjesec intenziviran pomrčinom idealno je vrijeme za otpuštanje stvari kojih se trebate riješiti da otvorite put budućnosti koju želite

Otpuštanje strahova i postavljanje namjere

Djelomična lunarna pomrčina imat će do određenog stupnja utjecaj na sve nas izazivajući osjećaj izbačenosti iz ravnoteže nekoliko dana prije i poslije. No puni je Mjesec u Jarcu te je "to sjajna energija koja pomaže otpustiti strah od starenja i samoograničavajućih sumnji, osobito ako su povezane s financijama, karijerom ili poslom", kaže kanadska astrologica i tarot majstorica Daria.

Sad je pravo vrijeme da realno sagledate koliko je vjerojatno da se ti strahovi i sumnje u sebe ostvare te, ako se to i dogodi, što ćete promijeniti kako biste ostvarili budućnost koju želite.

"Astrološki govoreći, puni je Mjesec vrijeme za otpuštanje onoga što nam više ne služi", podsjeća Daria. Zato unutar 24 sata od punog Mjeseca (ovaj je 16. srpnja u 23.38 sati) odredite svoje namjere te ih ponavljajte tijekom iduća dva tjedna. Potom na sljedeći mlađak (1. kolovoza) odredite namjere za ono što želite početi.

Koraci

Zamjenjivanje onog što vam više ne služi onim što želite privući osnovno je načelo rada lunarnim energijama. Počnite ovim koracima u vrijeme punog Mjeseca:

1. Tijekom dana nakon uštapa odvojite nešto vremena.

2. Pripremite prostor u kojem ćete se moći usredotočiti na svoje namjere. Od pomoći mogu biti upaljena svijeća (s uklanjanjem stvari iz života tradicionalno se povezuje crna svijeća, no može se upotrijebiti i bijela) i tamjan.

3. Usredotočite se na ono što želite otpustiti – doista osjetite svoje namjere. Ako želite, možete to zapisati na papir te ga zapaliti.

U skladu s ovim punim Mjesecom u Jarcu bile bi namjere kao što su "Želim se osloboditi svih svojih strahova od nekompetentnosti", "Želim da moje ambicije u vezi s poslom budu zdrave i ne remete ostatak mog života", "Želim da iz mog života nestanu radoholičarske sklonosti", "Želim naći zdrav način izražavanja svojih emocija da drugim ljudima ne djelujem hladno i kako me nije briga", "Želim se riješiti svih strahova od starenja"...

4. Nastavite ponavljati svoje namjere tijekom iduća dva tjedna jer faza u kojoj Mjesec opada dobra je za otpuštanje onoga što nam više ne služi, osobito dan nakon punog Mjeseca i nekoliko dana prije sljedećeg mlađaka.   

Izvor: Astrology for Career Women

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr