Ritual mladog Mjeseca - pripremite se za godinu koja dolazi

Mlađakom u Strijelcu počeo je posljednji lunarni ciklus ove godine. Da bismo uistinu iskoristili kozmičku energiju ovog doba te se pripremili za nadolazeću godinu, osmišljen je sedmodnevni ritual koji opisuje astrologinja Tanaaz Chubb. Sedmodnevni ritual koristi poticajnu energiju Mlađaka i priprema nas za nadolazeću godinu

Ritual možemo početi bilo kad i svatko je slobodan ritual prilagoditi svojim potrebama.

1. dan – namjera

Potrebni su vam papir, olovka i vaš omiljeni kristal.

Tijekom sedam dana čistit ćete i otpuštati prošlost te izražavati dobrodošlicu novom. Ove smo godine na neki način svi ponovno rođeni te je važno poštovati i prihvatiti svoj trenutačni položaj. "Jedini način da se to učini jest predati prošlost i otpustiti sve što nam više ne služi", kaže T. Chubb. Tako ćemo u 2018. uči "očišćeni" i nećemo upasti u zamku ponavljanja određenih navika, obrazaca i ponašanja. Kad razmišljate o svojim namjerama za ovaj ritual, znajte da ograničenja nema.

Umirite se i razbistrite um. Držite svoj omiljeni kristal i meditirajte ili jednostavno duboko dišite 10 do 30 minuta. Kad se opustite, upitajte se: Što trenutačno najviše trebam? Za koju stvar doista želim dobiti pomoć/vodstvo/jasnoću? S tim pitanjima na umu, formulirajte namjeru. Zapišite je. Potom stavite dlan na srce te namjeru triput izrecite naglas, a na kraju zahvalite. Zapisanu namjeru stavite negdje gdje je svakodnevno možete vidjeti sljedećih sedam dana, a uz nju stavite i kristal.

2. dan – čišćenje

Potrebni su vam olovka, papir, omiljeni kristal, svijeća i sat/tajmer.

Ritual izvedite ujutro, odmah nakon buđenja ili netom prije spavanja. Nađite mirno mjesto. Zapalite svijeću i sjednite s kristalom u ruci. Ponovite namjeru iz prvog dana pa deset puta udahnite i izdahnite. Kad osjetite da ste mirni, na papir napišite "Ovo želim otpustiti iz svog života..." Postavite tajmer na 20 minuta pa počnite zapisivati što god vam padne na um. Pišite slobodno ne podižuću olovku s papira – čak i ako ne znate što biste napisali, samo nastavite pisati besmislice, misli, sve što vam padne na pamet – dopustite si zapisati sve što izađe iz vas. Možete u sebi ponavljati "Ovo želim otpustiti iz svog života" i zapisivati što vam dođe. Kad prođe 20 minuta, stanite i razmislite o osjećajima koji su se pojavili. Možda ćete željeti pročitati što ste zapisali. Ili nastaviti pisati i nakon što prođe 20 minuta.

Kad ste spremni, uzmite papir(e) u ruke i ponavljajte: "Spreman/na sam otpustiti sve ovo, spreman/na sam za novo. Spreman/na sam očistiti sve ovo i to je istina. Anđeli i više ja, molim vas da me vodite da otpustim ove stvari iz svog života, usmjerite me u pravom smjeru da mogu naći mir od svega što mi više ne služi." Sad počnite trgati papir kao znak da ste spremni i da želite otpustiti sve to iz svog života. Pocijepani papir bacite u smeće.

Ponovno držeći kristal, udobno sjednite te deset puta duboko udahnite i izdahnite. Pritom možete gledati u plamen svijeće ili zatvoriti oči i vizualizirati blistavo bijelo svjetlo. Gledajte u svjetlo i 10 puta ponovite: "Sad se ispunjavam svjetlom" vizualizirajući iscjeljujuće i zaštitničko bijelo svjetlo kako prolazi kroz vas. Na kraju ugasite svijeću i kristal stavite kraj zapisane namjere.

3. dan – čišćenje dimom

Potrebna vam je kadulja.

Ovo najbolje funkcionira kad vam je kuća čista, ali ako ste u vremenskoj stisci, nemojte se previše zamarati time. Otvorite prozor i vrata prostorije. Uzmite kadulju (ili nešto drugo za dimljenje, npr. ulja, palo santo itd.; zapalite da se počne dimiti) i počnite čisteći svoju auru. Kako dimom prelazite oko svog tijela, ponavljajte: "Čistim i pročišćavam svoje tijelo, um i dušu. Čist/a sam, obnovljen/a sam."

Potom dimom prođite po cijelom svom domu i očistite sve ponavljajući: "Čistim svoj prostor i pročišćavam svoj okoliš. Moj prostor je čist, obnovljen." Kad sve prođete, meditirajte 10 do 30 minuta u divnoj svježoj energiji.

4. dan – opraštanje

Potrebni su vam ogledalo, papir i olovka te sat/tajmer.

Udobno sjednite; neka su vam pri ruci ogledalo i tajmer. Ponovno ćete "slobodno" pisati, ovaj put o temi "Jednostavno si ne mogu oprostiti...". Postavite tajmer na 20 minuta i počnite zapisivati što god vam padne na pamet, nastojeći ne podizati olovku s papira i pišući cijelo vrijeme. Kad prođe 20 minuta, razmislite o zapisanom – bez prosuđivanja – o svojim mislima i uvjerenjima o opraštanju. Istaknite mjesta gdje primijetite da vam je teško oprostiti sebi. Nakon toga slijedi rad na tome da oprostite sebi za svaku od tih stvari. Uzmite ogledalo i, gledajući se u oči, najmanje 10 puta ponovite: "Opraštam ti." Nastojte si cijelo vrijeme gledati u oči. Pojave li se pritom emocije, budite nježni prema sebi. Potom pročitajte sve što ste zapisali i oprostite si sve. Zaslužujete da vam se oprosti, zaslužujete biti oslobođeni žaljenja zbog svega toga. Gledajući se u ogledalo, oprostite si za svaku od tih stvari. Kad završite, zagrlite se i ponavljajte sebi: "Volim te. Hvala ti. Volim te."

5. dan - pročišćavanje

Potrebna su vam olovka, papir i omiljeni kristal.

Počnite ponavljanjem svoje namjere. Možda ćete zamijetiti napredak koji ste postigli ili nov prostor što se otvara u vašem životu. Uzmite kristal; lezite i stavite ga na svoje treće oko ili srčano središte – pri izboru mjesta slijedite svoju intuiciju. Tri do pet puta duboko udahnite i izdahnite kako biste umirili um. Slijedi vođena meditacija pomoću kristala. Mislite o boji svojega kristala i njegovu obliku. Vizualizirajte ga. Kad budete imali jasnu sliku, zamislite kako kristal lebdi nekoliko centimetara iznad vrha vaše glave. "Vidite" kristal i sve boje te zamislite kako vaše tijelo upija i prima energiju kristala od vrha glave sve do vaših stopala. Vizualizirajte kako energija teče od kristala na vrhu vaše glave, kroz cijelo tijelo sve do stopala i izlazi kroz tabane. Potom vizualizirajte kako se kristal kreće uz tijelo: uz vrat, ruke, torzo... Gledajte kako kristal prolazi uz vanjsku stranu vašeg tijela i vizualizirajte boju i energiju koju tijelo upija. Vodite se ovom meditacijom dok kristal ponovno ne dosegne vrh vaše glave. Otvorite oči, ustanite, protresite udove ili se lagano pokrenite kako bi energija potekla kroz vaše tijelo.

6. dan – ljubav prema sebi

Potrebno vam je ogledalo.

Pročitajte svoju namjeru i zamijetite bilo kakav napredak koji ste postigli posljednjih nekoliko dana.

Stanite ispred ogledala i pogledajte se u oči. Stavite ruku na rame (svejedno koje) i ponavljajte: "Vrijedan/na si i zaslužuješ biti voljen/a. Volim te i vrijedan/na si." Potom ruku stavite na drugo rame i ponovite iste riječi gledajući se u oči. Na posljetku sami sebe zagrlite i ponovite mantru. S rukama i dalje omotanim oko sebe ponavljajte: "Obećavam da ću te voljeti i brinuti se o tebi. Volim te."

7. dan – zahvalnost

Potrebni su vam olovka i papir (ne nužno); omiljen kristal.

Uzmite zapisanu namjeru i razmislite koliko ste daleko stigli. Možete zadržati tu namjeru sve dok ne budete osjetili da je gotov vaš rad na njoj. Uzmite omiljeni kristal kojim ste se dosad koristili i udobno sjednite. S 10 udaha i izdaha umirite um. Sada svoje misli možete zapisati ili ih samo izgovoriti. Upitajte se:

v   Za koja tri iskustva iz ove godine osjećam najveću zahvalnost?

v   Za kojih pet osoba osjećam najveću zahvalnost što su dio mog života?

v   Za što iz ove godine osjećam najveću zahvalnost?

 

Potom završite rečenice:

v   Osjećam se tako sretno zbog...

v   Sretan/na sam kad...

v   U 2018. želim se osjećati...

 

Kad završite, sklopite ruke kao za molitvu i zahvalite sebi, svojim anđelima, svojim vodičima i svojem višem ja.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci