Retrogradni Pluton: Što treba otići iz vašeg života, čemu dati drugu priliku?

Jedan od najozloglašenijih planeta u astrologiji, Pluton, od 22. travnja do 30. rujna ove godine još se kreće i retrogradno. Ako mu dopustite, ovaj kozmički "čistač" i čuvar života, može vam pomoći da se u ovom razdoblju iz vašeg života očisti sve ono što vas na bilo koji način koči. Vraćat će nam stare situacije koje traže razrješenje i one kojima treba dati drugu priliku...

Ozloglašeni Pluton

Pluton je najsnažnija sila dobrog i lošeg, povezan je s krajnostima u osjećajima, stavovima, ponašanju - depresijom, frustracijom i gorčinom, opsesivnom željom za moći zbog nesigurnosti i straha od gubitka te najokrutnijim djelima radi ostvarenja vlastitih ciljeva.

On vlada smrću, promjenama i prijelazima te je jedan od najozloglašenijih planeta u astrologiji - posebice kada se kreće retrogradno - samo zato što ga se pogrešno doživljava.

Njegov zadatak u kozmosu je raščistiti i riješiti se loših i dotrajalih stvari, osoba i okolnosti iz naših života. On ima sposobnost vidjeti što ne možemo, a u procesu čišćenja je neumoljiv.

Pluton - snažna regeneracijska sila u nama

Retrogradni hod

Ovog mjeseca, točnije od 22. travnja, Pluton se kreće retrogradno i to će trajati sve do 30. rujna. Retrogradni Pluton poznat je po tome što vraća stare situacije, izazove, pa čak i prilike kojima možete pružiti ponovnu mogućnost, ako tako odlučite.

Osjetit ćete duboko u svojoj biti što je dobro, a što loše za vas po osjećajima koji će vam se javiti kada se susretnete s određenom situacijom. Ako vam nešto oduzima moć i zbog toga se osjećate bezvrijedno, bolesno ili loše, vrijeme je da se okrenete na drugu stranu i prestanite trošiti na to energiju.

To je čin ljubavi prema sebi i zahtijeva od vas da se neustrašivo suočite s nesigurnostima, strahom, pa i ranjenim djetetom u sebi. Svaki korak - čak i najmanju promjenu - Pluton će primijetiti i nagraditi.

Povezuje se s našom istinom

On vlada našom sjenom, što znači tamnu stranu naše prirode koju se trudimo držati skrivenu od svijeta, naše strahove i mračne želje. Najranjiviji smo pod utjecajem Plutona jer se on povezuje s našom istinom, a nekima to može biti teško prihvatiti.

To objašnjava zašto Pluton također upravlja manipulacijama i obmanom jer se neki ljudi toliko teško nose sa stvarnošću da radije biraju nositi masku. Opet, intuicija će vam pokazati što je stvarno, a što lažno, a ako nešto promakne našem radaru, Pluton će nas zaštititi i ukazati na eventualnu zmiju skrivenu u travi.

Iskoristite njegov utjecaj

Najbolji način da iskoristite svoju snagu jest da napravite korak unazad i dopustite Plutonu da riješi sve što vam zadaje muke. Najbolje je da mu se maknete s puta i dopustite da pročisti vaše energetsko polje. Pažljivo promatrajte stare lekcije koje će vam se ponovno pokazati kako biste uvidjeli koliko ste napredovali i pomoći vam da se nastavite razvijati.

Sada je odlično vrijeme i za pronalazak srodne duše te ostvarivanje veza koje će biti najljepše i najčvršće do sada.

Dajte mu prostora kako bi vam pomogao da se razvijate.

Izvor: horoscope.com

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci