Retrogradni Merkur u Škorpionu priprema nas za prekretnicu koja nas očekuje krajem godine

Pred nama je izazovan period. Ovaj malen ali moćan planet vraća nas u prošlost, potiče na čišćenje, revizije, retrospekcije i nove uvide, a pritom je važno biti izrazito pažljiv u komunikaciji, financijama i bliskim odnosima

Vrijeme je čišćenja i novih uvida

Od 14. listopada do 3. studenog Merkur se kreće unatrag i pridružuje se Marsu koji je u istom retrogradnom stanju od 9. rujna. Vrijeme je čišćenja, revizije, retrospekcije i novih uvida.

Ujedno, neke tajne izlaze na površinu, a moguće i "mutne" radnje pa se važno čuvati prevara i kriminalnih radnji.

Stvari koje su gurnute pod tepih, sve ono od čega okrećemo glavu, a bitno je, dolazi nam na uvid. Vraćamo se unatrag, u neke odnose ili situacije koje nismo dovršili kako bi ih ovaj put bolje shvatili, posložili i arhivirali.

Ne odlučujte dok niste sigurni

Pod retrogradnim planetima često ne znamo točno što činiti i kuda ići, stvari dolaze s odgodom, informacije sporije teku, pa je jako važno biti promišljen i ne odlučivati dok nismo sigurni. Dobro je dati povjerenje životu da se pokaže što jest, djelovati najbolje što znamo i možemo.

Budite pažljiviji u komunikaciji kako vam ne bi promakle neke važne informacije.

Dobro je voditi više računa o poslovima koji su vezani uz banke, zajmove, neplaćene račune, financije, sve što je posuđeno, a nije vraćeno.

Ovo je i vrijeme u kojem je dobro vidjeti imamo li dovoljno hrabrosti jasno komunicirati neke stvari kako bismo otklonili prepreke zbog kojih ne možemo uspostaviti povjerenje, bliskost i intimnost.

Što znači retrogradni Merkur?

Lekcije se ponavljaju dok se ne usvoje

Tijekom svog retrogradnog kretanja Merkur će se dvaput suočiti s Uranom (jednom već jest, 7. listopada) te sa Saturnom s kojim je već bio u napetom aspektu 23. rujna.

Ovo je samo znak da se neke lekcije ponavljaju sve dok se ne usvoje. Vraćamo se unatrag, da bismo u budućnosti mogli prema naprijed. Okolnosti se čiste i pokazuju do kraja. Nemamo prostora za uzmak.

Vjerujem da svatko od nas ima neku svoju temu koja mu je trenutno u fokusu. I sve ovo što se sada događa priprema nas za prekretnicu koja se događa, odnosno započinje krajem godine.

Ovo su neki od važnih datuma kada biste trebali biti posebno pažljivi:

19. i 20.10., 16. i 17.11. Merkur opozicija Uran

Usporite. Ne brzajte sa zaključcima i prosudbama. Izgovarajte stvari pravodobno. Dopustite si vidjeti okolnosti iz više perspektive. Donose se neke odluke financijske i materijalne prirode. Događaji mogu biti povezani s okolnostima s kojima ste se prvi put susreli oko 7. listopada.

31.10., 1., 5., 6. i 7.11. Merkur kvadrat Saturn

Riječ je o napetom aspektu koji je pokrenuo neke događaje još oko 23. rujna i sada slijedi nastavak. Teme koje obuhvaćaju ovaj aspekt vezane su uz odnose, ugovore, parnice i kvalitetu komunikacije s drugima. Moguće je da se pojavi nezadovoljstvo na poslu ili kvalitetom neke usluge koja vam je bitna. Često se pojavljuje i krivnja, mentalna zasićenost, osjećaj da nam ništa ne ide od ruke te preopterećenost obavezama.

 

Julijana Oremović, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci