Retrogradni Merkur u ožujku: 4 stvari na koje treba obratiti pažnju

Planet uma i logike uronio je u ocean mašte, snova, emocija, nostalgije... Uživajte u kreativnosti i umjetnosti, čuvajte se laži i ovisnosti

Moćno zbunjujuće

"Merkur, varalica, netom je krenuo retrogradno, na 29. stupnju Riba, što je kritični stupanj – zadnji stupanj cijelog Zodijaka", kaže astrologica Christina Rodenbeck. "Kao da je mislio ući u Ovna, ali se okrenuo i vratio, zaronio, u ocean kolektivnog nesvjesnog, što su Ribe." To je "moćno zbunjujuće". I dok su neka razdoblja retrogradnog Merkura prilično laka, druga znaju unijeti popriličnu dozu konfuzije.

"Razmislite: to je planet uma, jasnoće i logike u najmističnijem od svih mjesta – oceanu Riba", kaže astrologica i dodaje kako želi osobito upozoriti na neke stvari koje smatra važnima u ovom razdoblju retrogradnog Merkura, koje će potrajati do 28. ožujka (Merkur će u sjeni ostati do 17. travnja).

Što znači retrogradni Merkur?

1. Ovisnosti: Imate li prijatelje koji imaju probleme zbog ovisnosti, sada ih držite na oku jer postoji mogućnost relapsa.

2. Mašta: Ova je retrogradna faza sjajna i za vašu maštu i za kolektivnu imaginaciju. Ona je nostalgična, emocionalna, ponovno vas povezuje sa stvarima koje ste osjećali u prošlosti, nešto poput Proustove madeleine, za ponovno gledanje omiljene TV serije – posrijedi je uranjanje vlastitog uma u nešto, vjerojatno iz prošlosti.

3. Umjetnost: Za umjetnike je ovo sjajno vrijeme za uranjanje u vlastito umjetničko stvaranje ili za izvlačenje nečega iz kolektivnog. A za one koji nisu umjetnici ovo je pak odlično vrijeme da potpuno urone u nečiju umjetnost.

4. Laži: To je naličje ovog retrogradnog Merkura. O Ribama se obično govori kao o dubokim, mističnim, no taj se znak povezuje i s ogovaranjem i klevetanjem. Pripremite se na to da će se sada otkriti – moguće i na kolektivnoj razini – neka ogovaranja ili će netko iznositi velike laži. U ovom će razdoblju biti teško razlikovati istinu od laži, stoga moramo biti oprezniji nego inače.

Izvor: oxfordastrologer.com

 

 

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci