Retrogradni Merkur po znakovima: Pustite vanjski svijet i okrenite se sebi

Merkur je u svakoj godini triput retrogradan, a 2020. svaki će se put to dogoditi u vodenim znakovima. Zbog toga možemo očekivati preispitivanja nesvjesnih emocionalnih obrazaca razmišljanja. Pitanja su što vam daje osjećaj sigurnosti i kada ste skloni reagirati po navici, bez razmišljanja. Merkur je sad retrogradan od 17. veljače do 10. ožujka, evo što nosi svakom znaku...

Retrogradni Merkur: Imamo drugu šansu za popravljanje stvari

Ovan: U ovom razdoblju mogli biste biti vrlo impulzivni, no upravo sada morate izbjegavati spontane i nepromišljene odluke. Bit ćete i nervozni jer se na nekim područjima stvari neće odvijati onako kao što ste očekivali. Strpljenje je ključno za preživljavanje ovog razdoblja. Sada vaša snaga ne djeluje, stoga smirite se i čekajte da Merkur ponovno krene naprijed – a onda ubrzajte.

Bik: Vama Merkur neće dopustiti da ostanete mirni i sabrani; unatoč nastojanju da budete pažljivi i svjesni onoga što radite, donijet ćete neke impulzivne odluke. Mogli biste biti bijesni na bliske osobe, stoga pripazite na komunikaciju. Mogući su kvarovi, primjerice kompjutora ili automobila, ali nemojte dopustiti da vam takva neugodna iznenađenja pokvare raspoloženje.

Blizanci: Merkur je vaš vladar pa vam sada doista neće biti lako – ali vi ste ti koji stvari možete okrenuti u svoju korist nalazeći alternativno rješenje za svoje nevolje, u čemu će vam pomoći vaša dosjetljivost. Zato prihvatite izazove i ne žurite. Pripremite se na probleme u komunikaciji i iznenadne (ali manje) prepreke.

Rak: Kao vodeni znak, jače ćete osjetiti boravak retrogradnog Merkura u Ribama. Zbog emotivnosti i osjetljivosti, mogli biste poželjeti zavući se u svoj oklop kako biste se odmorili od svega – a ruke će vam doista biti pune posla – i na neki se način izolirali od šokova. No iako se možda tako ne čini, Rakovi se ne boje ničega i nikoga, pa bi one koji ih previše provociraju mogli uštipnuti svojim kliještima.

Lav: Merkur bi vas mogao omesti u ispunjavanju rokova, iscrpiti vam energiju te vas izbaciti iz kolosijeka. Mogući su i kojekakvi problemi u komunikaciji. Društveni i osobni život trpjet će zbog nedostatka izravnog pristupa. Za sve svoje pothvate obavezno imajte plan B.

Djevica: Ovo bi vam moglo biti vrijeme iskušenja: ne samo da je vaš vladar retrogradan nego je i u vama nasuprotnom znaku Riba. Zbog toga bi problemi mogli biti višestruki: u vezama bi vas drugi ljudi mogli izdati, red i rutina mogli bi vam biti potpuno poremećeni, a vi ispunjeni osjećajem nesigurnosti. Sada se morate prilagoditi situacijama (srećom, to vam je jača strana) i pritajiti čekajući bolja vremena.

Vaga: U veljači morate pripaziti na zdravlje jer moguće su neke tegobe, ali i financijski promašaji. Morate li potpisati kakvu papirologiju, sve vrlo dobro provjerite. Budući da se pogoršava komunikacija, veze izmiču kontroli. Zato nađite druge načine smirivanja situacije. Možda se ponovno pojavi netko iz vaše ljubavne prošlosti, ali to bi moglo biti razočaranje. Isto tako moguća je i pojava zavodljive ali lažljive osobe koja će vas obasuti unikatnim komplimentima: uživajte, no ni u što nemojte vjerovati.

Škorpion: Retrogradni Merkur donosi vam ludu emocionalnu vožnju s naglim usponima i padovima, koja srećom neće dugo trajati. Iz svega možete izvući korist i naučiti raspoznati nijanse. Vaša će strpljivost u takvim turbulencijama biti nagrađena.

Strijelac: Merkur bi vam sad mogao podmetnuti nogu – pripazite i nemojte biti arogantni jer upravo vas tu vreba. Iako ste skloni zaboraviti svakodnevni život i hodati s glavom u oblacima, sada trebate s obje noge čvrsto stajati na zemlji i brinuti se o svom domu i obitelji.

Jarac: Sad bi se mogli poremetiti vaši planovi, ali i vaše organizacijske sposobnosti, što bi vas moglo izludjeti jer niste od onih koji sjede besposleni. Oni koji su u ulozi poslodavca, mogli bi biti zatrpani problemima. Da biste se lakše nosili sa svim tim, prakticirajte kakvu metodu opuštanja.

Vodenjak: Mogući su novčani problemi te kvarovi elektroničkih uređaja, ali i problemi vezani uz edukaciju i obitelj. Iako bi ovo mnogima moglo biti prilično izazovno razdoblje, spremno prihvaćate izazove, a zahvaljujući svojoj uranovskoj inteligenciji možete doskočiti Merkurovim zamkama te uvijek naći alternativni put. Prilagođavanje nastaloj situaciji uvelike će vam pomoći i dugoročno.

Ribe: Merkur kreće retrogradno u vašem znaku pa se pripremite za stresno razdoblje. Vaša intuicija, osjećaji i nagađanja sada vam ne služe, a svuda oko vas vlada konfuzija, pa ćete oklijevati vjerovati čak i vlastitom osjećaju u želucu. Ovo je zato vrijeme za bijeg iz rutine i pronalaženje mjesta za uživanje u osami i miru, a kreativnost vam može pomoći da si date oduška od sve te drame oko sebe.

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci