Retrogradni Merkur: Na ove datume obratite pozornost!

Merkur je retrogradan do 6. prosinca 2018. – na ove datume trebamo obratiti pozornost

Reorganizacija, refleksija, relaksacija

Retrogradni se Merkur uobičajilo doživljavati kao nešto negativno zbog pucanja (komunikacijskih) veza, pogrešaka i nerazumijevanja u komunikaciji, kvarova elektroničkih uređaja, neugodnih iznenađenja na putovanjima, zastoja...

Ipak, unatoč svim tim glavoboljama koje uzrokuje, to je i vrijeme kad imamo mogućnost "većom se sviješću i usredotočenom svjesnošću povezati s više ezoteričnom razinom informacije, otkrivajući bogate potencijale za refleksiju, obnavljanje, usporavanje i odmaranje u meditativnoj tišini kako bismo se uskladili s unutarnjim realnostima", ističe astrologica Leslie Benson.

Tijekom Merkurova retrogradnog razdoblja, dodaje, potaknuti smo i na teme što počinju s "re" – reorganizaciju, refleksiju, relaksaciju, kao i na novo sagledavanje komunikacije, prioriteta, nekih proteklih događaja.

"To je vrijeme kad je vrlo korisno zastati i razmisliti o golemu rastu i evoluiranju što se događa unutar i oko svakog od nas." Općenito, podsjeća astrologica, to nije dobro vrijeme za započinjanje novog projekta, potpisivanje ugovora ili impulzivnu kupnju. S tim valja pričekati dok Merkur ponovno ne krene naprijed 6. prosinca ili, još bolje, dok ne izađe iz retrogradne sjene, što će se dogoditi uoči Božića. 

27. studenoga – retrogradni Merkur u konjunkciji je sa Suncem i Jupiterom u Strijelcu: dopustite umu da procvjeta u carstvu neograničenih mogućnosti.

1. prosinca – Merkur u svom retrogradnom kretanju ulazi u zadnje stupnjeve Škorpiona: ekspanzija i učenje zaokreću u još veće dubine; ples s misterijem.

4. prosinca – retrogradni Merkur u trigonu je s Chironom u Ribama: ponovni posjet staroj boli i obrascima zapinjanja; istraživanje kako vjerovanja i misli mogu imati tendenciju zacementirati rane. Mentalnom fleksibilnošću dajte potporu preobražavanju svoje boli u moć i mudrost. 

5. prosinca – Merkur je u konjunkciji s Mjesecom u Škorpionu: otpuštanje onoga što vam više ne služi. U sebi i svome svijetu napravite mjesta za rast novog sjemena.

6. prosinca – Merkur mijenja kretanje na 27. stupnju Škorpiona (sljedeći je dan Mlađak u Strijelcu): počinje novi plimni val. Posijte sjeme namjere.

12. prosinca – u svom hodu naprijed, Merkur ponovno ulazi u Strijelca: integrirajte nove filozofije i ideale.

23. prosinca – Merkur izlazi iz retrogradne sjene: kretanje naprijed sa svježim perspektivama.

 

Izvor: astrograph.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci