Retrogradni Merkur: Imamo drugu šansu za popravljanje stvari

Unatoč svim problemima koje uzrokuje, retrogradni Merkur može nam dati i drugu šansu za nešto što je u prošlosti ostalo u zraku

Što vam daje osjećaj sigurnosti i što radite iz navike?

Merkur je u svakoj godini triput retrogradan, a 2020. svaki će se put to dogoditi u vodenim znakovima. Zbog toga možemo očekivati preispitivanja nesvjesnih emocionalnih obrazaca razmišljanja. Pitanja su što vam daje osjećaj sigurnosti i kada ste skloni reagirati po navici, bez razmišljanja.

Merkur je sad retrogradan od 17. veljače do 10. ožujka, a retrogradni hod počinje u znaku Riba, koji i inače na njega djeluje kao kriptonit pa će konfuzna energija i zavaravanje biti osobito naglašeni brišući granicu između istine i fantazije. Još će izazovniji biti njegov retrogradni prolazak kroz Vodenjaka, no pomoći će nam da osvijestimo kad bez razmišljanja reagiramo na situacije te se korigiramo.

Unutranje psihološko čišćenje

Bit će riječ o svojevrsnom unutarnjem, psihološkom čišćenju. Kako je ova Merkurova retrogradna faza kombinacija vodenog i zračnog znaka, donosi mješavinu osjetljivosti i rezerviranosti te smo pozvani vrlo oprezno kombinirati svoje emocije sa svojom komunikacijom i društvenim interakcijama.

Za Ribe vrijeme nema značenja, stoga bi tijekom Merkurova retrogradnoga hoda mogla nastati zbrka s vašim rasporedom i dogovorima – postavite podsjetnike da nešto ne biste zaboravili ili došli u vremensku stisku. Iako je kreativnost sad naglašena, kreativni bi pothvati mogli naići na prepreke, stoga sad nemojte očekivati neprestan napredak na tom polju. A kad se retrogradni Merkur vrati u Vodenjaka, na udaru bi se mogle naći društvene interakcije (pa uvijek dvaput provjerite sadržaj komunikacije s nekim) te različiti tehnološki uređaji.

Može donijeti drugu šansu

Valja znati da nam retrogradni Merkur može donijeti i drugu šansu: sad imamo priliku iscijeliti staru ranu ili riješiti neko zamjeranje iz prošlosti, možemo ponovno početi prakticirati neki oblik duhovnosti koji smo zanemarili ili vratiti u život kreativni projekt koji smo ostavili sa strane.

Kad je Merkur retrogradan, to uvijek osobito osjete Blizanci i Djevice jer taj je planet njihov vladar. Jače utječe i na znakove koji su istog elementa kao i znak u kojem je retrogradan (sada, dakle, najprije vodeni pa zračni). Imate li svoju natalnu kartu, pogledajte kroz koju će kuću (ili kuće) prolaziti retrogradni Merkur kako biste doznali na koje će područje vašeg života utjecati.

Retrogradni Merkur po znakovima: Pustite vanjski svijet i okrenite se sebi

Izvori: findyourfate.com; yearly-horoscope.org; astrosofa.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci