Retrogradna Venera u Škorpionu: 40 dana bure u ljubavi i financijama

Od 6. 10. do 16. 11., Venera je retrogradna u Škorpionu (ako se u obzir uzme i sjena, retrogradno razdoblje u cjelini traje od 3. 9. do 18. 12). Kad je Venera retrogradna u Škorpionu, sve se mijenja; odnosi će se naći na kušnji, financije, stabilnost, ali ćemo i biti inspirirani pokušati doći do onoga što smo oduvijek željeli...

Jedna stvar koju ste oduvijek željeli, ali je nikad niste dobili

Dolaskom u znak Škorpiona Venera dobiva intenzitet s kojim se malo što može mjeriti te su naglašene njene zavodničke moći. Za nju vrijedi – sve ili ništa. Žudi za ljubavlju koja potpuno obuzima i intenzivnim emocionalnim vezama te se ne boji uroniti duboko i dotaknuti i mračnu stranu stvari. Kad uskoro – 5. listopada, na 10. stupnju Škorpiona – krene retrogradno, "podsjetit će vas na onu jednu stvar koju ste oduvijek željeli, ali je nikad niste dobili. I inspirirat će vas da je pokušate dobiti", kaže Angelina, koja vodi stranicu Astro Butterfy, a astrologijom se bavi više od 20 godina.

Kao i inače kad je retrogradna, Venera testira naše odnose i veze te naš ljubavni život pa ih tijekom 40 dana njezina retrogradnog hoda imamo priliku nanovo sagledati i vrednovati. "Nije slučajnost da je Venera retrogradna točno 40 dana. Broj 40 je sveti broj u praktično svim religijama te je obično povezan s ispunjenjem obećanja, ALI SAMO poslije razdoblja testiranja, kušnje i iskušavanja", ističe Angelina.

Kako pronaći razum u strasti?

Retrogradna će nas Venera iz naše sigurne zone izbaciti u nepoznato – iako će to možda donijeti izazove i bol, bit će vrijedno toga. Retrogradno kretanje Venere završit će 15. studenoga u znaku Vage (u koji će ući 1. studenoga): "I tu ćemo imati konačan ishod, rješenje ovog tranzita", kaže Angelina. Budući da je Vaga znak "drugog", veze, "ishod ove retrogradne Venere vjerojatno će biti povezan s vašim vezama".

A kako je Vaga znak razuma, "krajnji cilj Venerina retrogradnog hoda 2018. jest pokazati vam kako naći razum u strasti, kako naći objektivnost u onome što je inače vaše subjektivno gledište". Tako je, primjerice, moguće da ćete naučiti kako, da biste dobili ono za čime toliko žudite (Škorpion), najprije morate razumjeti ono što "drugi" želi (Vaga). A ako vaše najdublje želje nisu zadovoljene, to je možda zato što se morate podsjetiti na načela davanja i primanja te raditi na pronalaženju ravnoteže.

Što nije dobro raditi u ovo vrijeme?

Venera je retrogradna svakih godinu i pol, objašnjava astrologica Tatjana Micić. Ovaj put to razdoblje privlači osobitu pozornost upravo zato što će Venera biti retrogradna u Škorpionu, "u znaku u kojem se Venera ponaša na poseban način jer je tu u egzilu". Tako je njena negativna strana zadovoljavanje osjetilnih potreba pod svaku cijenu. Astrologica upozorava da faza retrogradne Venere nikako nije dobra za početak partnerskog odnosa kao ni za svadbu, ali ni za početak poslovnih odnosa.

"Retrogradna Venera više je kraj nekog odnosa, ljubavnog, partnerskog", objašnjava, "jer donosi osjećaj da stari odnosi više nemaju smisla i da su izgubili svaku vrijednost, odnosno da se više ne mogu ovako nastaviti." U to je doba također moguće da se obnove odnosi koji su nekad bili prekinuti, da se vrate stare ljubavi.

Posebno dramatični dani u listopadu

Venerino retrogradno kretanje imat će dvije faze jer će nakon Škorpiona, boraviti u Vagi: prva će faza, u listopadu, biti kudikamo više uzburkana i emotivno komplicirana, dok će prvu polovinu studenoga obilježiti traženje te eventualno i nalaženje harmonije na novi način. Budući da tijekom retrogradne Venere sve stare stvari gube na vrijednosti, moguća je povoljna kupnja s popustom, ali potreban je oprez i dobra procjena kako bi se kupilo nešto što će poslije imati mnogo veću vrijednost.

Dok je u Škorpionu, Venerom vlada Mars. Upravo s njim 11. i 12. listopada bit će u teškom aspektu i "to su posebno dramatični dani", ističe astrologica. Kako Venera i Mars simboliziraju ženu i muškarca, tih su dana mogući sukobi i svađe između ljubavnika. U listopadu će emocije biti vrlo snažne te će se izražavati na čudan način, katkad i prikriveno.

"Mnogi će se ponašati vrlo dramatično, neki čak i histerično." Osim kriza u međuljudskim odnosima, ovaj će tranzit izazvati i probleme s materijalnim dobrima i financijama. I tu, naime, sve staro gubi vrijednost, zbog čega se osjećamo izgubljeno.

Drama prestaje, ljubavnici opet u zagrljaju, financije bolje...

Kako će od studenoga Uran biti u Biku, i on će utjecati na os Bik – Škorpion. Posljednji dan listopada Uran će biti u opoziciji s Venerom u Škorpionu, naglašavajući ljubavne veze i financije. Inače, ističe astrologica, ova je jesen kritično razdoblje kad je riječ o financijama, investicijama, bankovnim kreditima itsl. "jer kad je Venera retrogradna u Škorpionu, sve se mijenja: mijenja se odnos prema novcu te novac i investicije imaju drukčiju vrijednost".

Kad Venera u studenom uđe u Vagu, to će donijeti harmoniziranje odnosa i umiriti osjećaje. A kada 10. studenoga Venera dođe u trigon s Marsom, "drama će prestati, ljubavnici će se ponovno naći u zagrljaju i financije će izgledati mnogo bolje."

Izvori: astrobutterfly.com i https://www.youtube.com/watch?v=H8WpeTYe0AQ

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci