Puni Mjesec u Strijelcu: Napredak unatoč ograničenjima

Današnja, prva u nizu pomrčina inicira nužne promjene i kristalno jasno pokazuje što mora nestati iz vašeg života. Pripremite se i za šokantna otkrića!

Prilika za učenje i rast

Puni Mjesec u lipnju je u Strijelcu, pustolovnom znaku neograničene energije koji voli putovanja, uključujući i ona uma. Nasuprot njemu je Sunce u Blizancima, znaku komunikacije, pokretljivosti i učenja.

Zahvaljujući tome, ovaj je puni Mjesec povoljan za učenje, prikupljanje znanja i izazove koji obogaćuju intelekt. On vam daje mnogo energije i novih ideja, gura vas da idete naprijed, čak i ako se putem morate suočiti s preprekama. Ako ste sramežljivi, ovo je pravo vrijeme da to prevladate, proširite svoje granice i upoznate nove ljude.

Naglasak je na komunikaciji, kretanju, djelovanju, radoznalosti i pothvatima. Tu su uzbudljive prilike za učenje i rast, ali samo ako ostanete otvorena uma.

Ograničavajuće sile izvan vaše kontrole

Strijelčev vladar Jupiter u retrogradnoj je fazi te je u konjunkciji s Plutonom u Jarcu, stoga vas ograničavaju sile izvan vaše kontrole – srećom, optimizam, koji je zaštitni znak Strijelca, može vam pomoći da i unutar tih nametnih granica nađete slobodu.

Budući da je sad Venera retrogradna u Blizancima, otkrivate da mnoga vaša stara uvjerenja, interesi i vrijednosti za vas više nemaju isto značenje. Opozicija između nje i punog Mjeseca ističe pitanje što vas sada inspirira.

Mnogo izazova donosi T-kvadrat u promjenjivim znakovima: i Mjesec i Sunce u kvadratu su s Marsom u Ribama, što naglašava agresivnost, nemir i impulzivnost, pridonoseći nepredvidljivosti. Bijes bi mogao proključati i dovesti do prenagljenih odluka. Spriječite to tako da ostanete centrirani i posvetite se sebi.

Najbolji način za otpuštanje tenzija sada je oslanjanje na energiju Djevice (jedinog promjenjivog znaka koji nije zahvaćen ovom dramom), analitičnu i usmjerenu na rješavanje problema.

Napetost u odnosima

U kvadratu s Marsom, koji je pak u konjunkciji s Neptunom, našla se i Venera. To povećava strast u vezama, ali može donijeti i napetosti, čak i razočaranja u bliskog prijatelja ili voljenu osobu.

S kvadratom između Merkura u Raku i Chirona u Ovnu pojačana je osjetljivost, no iako bi vam prvi impuls mogao biti da reagirate defenzivno, time bi se samo propustio potencijal za emocionalno iscjeljenje. Komunikacijski kanali trebaju ostati otvoreni, a uz sekstil Urana i Merkura, koji savjetuje da pročistite misli, mogući su neočekivani uvidi. 

Postaje jasno što trebate otpustiti

Ove godine lipanjski puni Mjesec prati lunarna pomrčina u Strijelcu, koja uvodi u sezonu pomrčina što će se protegnuti do srpnja te je prva u nizu pomrčina koje će se na osi Strijelac/Blizanci događati iduće dvije godine.

Pomrčine uvijek signaliziraju promjenu i iniciraju mjesecima dug proces otpuštanja stare energije kako bi se oslobodio prostor za novo. Lunarna pomrčina u Strijelcu želi istinu i samo istinu – zato budite spremni i na šokantna otkrića.

Bit će kristalno jasno što treba otići. Riječ je o nečemu što kuha već neko vrijeme. Postoji li u vašem životu područje koje svjesno ignorirate, nakon ove pomrčine to više neće biti moguće.

Gradimo novu budućnost

Ova pomrčina Mjeseca polusjenom na maksimumu je u 21.25 sati, desetak minuta nakon početka Mjesečeve mijene, i bit će vidljiva u našim krajevima (no gotovo se ne može razlikovati od uobičajenoga punog Mjeseca).

Pomrčine uvijek intenziviraju trenutačne utjecaje. A za ovoga punog Mjeseca borimo se s ravnotežom između onog što se bliži svom kraju i onog na što se trebamo usredotočiti.

Jasnoća ciljeva sad je varljiva, a motivacija može biti upitna. Vjerojatno je stoga najbolje presjeći: baciti tu posudu koja pušta i uzeti novu za svoju budućnost koja uključuje čvršću vjeru da je sve upravo onakvo kakvo treba biti. Namjera koju biste sada trebali odrediti valja biti vezana uz to kako se želite osjećati kad je riječ o vašem životu u ovom zanimljivom vremenu preokreta i promjene.

Pronađite vrijeme za boravak u prirodi

Pomrčina je okidač za naše instinkte i možemo ili reagirati negativno, sa strahom, ili iskusiti povjerenje i podršku kako radimo sa zemljom. Zato sada svakako nađite vremena za boravak u prirodi i uzemljivanje.

Imate li probleme s donjim dijelom kralježnice, zdjelicom i kukovima, zatražite od zemlje da podupre taj temeljni dio vašeg tijela. Možda nelagodu u tom dijelu tijela uzrokuje rastakanje starih obrazaca lažne potpore. I to će proći. Nastavite raditi, kretati se i biti pozitivni. Vjerujte zemlji.

Ne donosite važne odluke

Tijekom lunarne pomrčine suočavate se s vlastitim nesigurnostima. Morate ne samo biti sposobni zamisliti da se promjena može dogoditi i što će se promijeniti nego također morate imati snagu volje proklamirati: "Spreman/na sam i savršeno pripremljen/a za ovu promjenu i učinit ću sve da se ona dogodi."

Ipak, kad su posrijedi pomrčine, uvijek se savjetuje da izbjegavate donositi važne odluke tjedan prije i poslije pomrčine: na svjetlo dana kasnije bi mogle doći nove informacije koje bi mogle promijeniti vaš smjer.

Puni mjesec će najviše osjećati...

Utjecaj ove lunarne pomrčine u Strijelcu najviše će osjetiti oni rođeni u tom znaku između 5. i 10. prosinca te pripadnici Blizanaca kojima je rođendan u razdoblju od 4. do 8. lipnja.

Lipanjski će puni Mjesec općenito jače utjecati na rođene u znaku Strijelca, Blizanaca, Djevice, Vage, Vodenjaka, Ovna i Lava, a na njega će osobito osjetljivi biti oni kojima je podznak u jednom od tih znakova. Ali njegov utjecaj neće izbjeći ni ostali znakovi.

mjesec

Ovan: Usredotočite se na aktivnosti. Napori koje ste poduzeli počet će davati plodove. Za vaše će aktivnosti biti pozitivni putovanja i razmjena s inozemstvom, čak i samo putem interneta ili telefona.

Bik: Ovo bi moglo biti stresno razdoblje zbog utjecaja Venere, Marsa i Urana. Nastojte zadržati mirnoću na poslu. Nemojte dopustiti da se u veze uvuče gnjev.

Blizanci: Vjerojatne su teškoće u vezi povezane s vašom potrebom za neovisnošću. Ovo je vrijeme za promjene – da se riješite onoga što vam više ne odgovara, čak i ako to bude šok za neke ljude.

Rak: Mogli biste osjetiti želju za promjenom posla, osobito ako vam na sadašnjem nešto smeta. Vrijeme je da odlučite što želite od života. Dobro razmotrite situaciju prije donošenja odluke.

Lav: Samopouzdanje vam je visoko, toliko da se rješavate ljudi koji više ne ispunjavaju vaša očekivanja. Imate li djecu, trebate ih podsjetiti na pravila.

Djevica: Sve se odvija prebrzo za vaš ukus. Imate osjećaj da više ništa ne možete kontrolirati. Mogli biste burno reagirati ako netko blizak vama pokuša eskivirati svoje odgovornosti.

Vaga: Osjećate potrebu za kretanjem, komunikacijom i kontaktom s drugima. Potrebno vam je više prostora, da se neko vrijeme odvojite od partnera kako biste išli gdje god želite i vidjeli prijatelje.

Škorpion: Mogli biste propustiti priliku, ali to ne znači da se trebate zaletjeti u bilo što. Osobito pazite potpisujete li ugovor, sve pomno pročitajte prije potpisivanja. Ako vam se čini da ništa u vašem životu ne napreduje, nemojte paničariti, jednostavno nije pravo vrijeme.

Strijelac: Puni Mjesec u vašem znaku potiče vas na introspekciju, da razmislite o svojim emocionalnim vezama. To će vam pomoći da stvari vidite mnogo jasnije, osobito ako netko pokušava iskoristiti vašu dobrotu. Naći ćete prave argumente da stvari vratite na njihovo mjesto.

Jarac: Puni vas Mjesec navodi na povlačenje, imate potrebu skloniti se od bučne gomile i preplavljujuće energije koju osjećate oko sebe. Zbog toga ćete ostati kod kuće čak i ako dobijete pozive za izlazak.

Vodenjak: Sve je pod kontrolom, vaša je energija dojmljiva, a projekti dobro napreduju. S obzirom na sve to, mogli biste sanjati o odlasku na odmor.

Ribe: Sve se oko vas prebrzo vrti i ne znate gdje biste stali između svoje obitelji i profesionalnih obveza. Puni vam Mjesec savjetuje da zapišete svoje prioritete i djelujete u skladu s time.

Izvori: my.astrofame.com; astrology.com; thepowerpath.com; thetarotlady.com

Pripremila: Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci