Puni Mjesec u Blizancima – potencijalno zapaljiv

Sada možemo obaviti mnogo posla, iskušati nove stvari i upoznati nove ljude, ali moramo kontrolirati što i kako govorimo

Od Mjeseca u Blizancima ne očekujemo osobitu emocionalnost, no u vezi s ovim punim Mjesecom u tom znaku – u petak u 6.39 – astrologica (koja je diplomirala i savjetodavnu psihologiju) Donna Page upozorava: "Emocije mogu biti vrlo zapaljive." Utjecaj znaka Blizanaca očitovat će se živom razmjenom ideja, razgovorima i povezivanjem s drugim ljudima.

Razgovor i slušanje

Pritom trebamo pripaziti i na to što dijelimo s drugim te bi li možda bilo bolje neke stvari zadržati za sebe. Veza ovog punog Mjeseca s Jupiterom naglašava potrebu da drugima pristupamo otvorena uma, da ih prihvaćamo takve kakvi su, bez prosuđivanja i nametanja svog mišljenja.

Takav je pristup potreban i zbog utjecaja Marsa, zbog kojega bismo se inače mogli osjećati defenzivno i (preo)oštro reagirati na mišljenje koje nam se ne sviđa. Sve u svemu savjet je ove astrologice da iskoristimo pozitivne strane punog Mjeseca u Blizancima: ne samo mogućnost zanimljivih razgovora nego i da doista slušamo sugovornika te možda i naučimo nešto novo.

Djelovanje ovog punog Mjeseca najviše će osjetiti pripadnici znakova u kojima su Sunce i Mjesec – Strijelci i Blizanci, ali i Ribe i Djevice (također promjenjivi znakovi). Potonje bi mogle biti osobito pod stresom (kao i svi koji imaju planete na početnim stupnjevima Djevice), čemu pridonosi Merkur koji je od prošlog petka retrogradan, kaže pak astrologica Elsa Panizzon.

Sve je možda, a možda ne

Ona o ovom punom Mjesecu govori: "Cijela je situacija opsežna i izvan granica. Sve je 'možda, a možda ne'." Promjenjivim znakovima savjetuje da se prepuste struji jer sve može ići i na ovaj i na onaj način, fiksni mogu stajati na mjestu i pustiti druge se kreću oko njih, dok će pripadnici kardinalnih znakova morati izdržati biti u situaciji u kojoj nemaju kontrolu.

"Općenito govoreći, ovaj će puni Mjesec biti vrijeme velike aktivnosti – stoga ako imate popis zadataka dug poput vaše ruke, budite spremni primiti se posla i rješavati jednu po jednu stavku", savjetuje pak Lucia Peters, koja citira Mystic Familiar, online duhovnu zajednicu: "Ovo je posljednji puni Mjesec za akciju u godini, stoga ne čekajte s obavljanjem onog što treba obaviti."

Naime, puni Mjesec koji slijedi u prosincu, a koji zovu i hladnim Mjesecom, vrijeme je za odmor – ali prije nego što dođemo do te točke, najprije moramo odraditi sav posao. To ne znači da nema vremena i za zabavu jer ovaj je puni Mjesec odlično vrijeme za upoznavanje novih ljudi i iskušavanje novih stvari te prikupljanje informacija. No nužan je oprez, na što upozorava Astrology King, koji ističe utjecaj kvadrata Jupitera i Marsa zbog kojeg bismo mogli biti impulzivni, nesmotreni, čak i bezobrazni te skloni napadajima ljutnje.

 

 

 

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci