Pun Mjesec u Vagi 19. 4.: Kritična točka u odnosima

Zbivanja će oscilirati između dviju krajnosti i postat ćemo svjesni što trebamo ostaviti iza sebe da bismo mogli krenuti naprijed

Rijedak događaj

Rijetkost je da se u dva uzastopna puna Mjeseca nađu u istom znaku: "Ti puni Mjeseci (i događaji na ta dva datuma) djelovat će kao podupirači za knjige na polici – prvi i zadnji stupanj znaka, naznačujući započinjanje i završavanje. To se događa u znaku ravnoteže, stoga možemo pretpostaviti da će zbivanja oscilirati od jednog do drugog ekstrema", kaže astrologica Nadia Gilchrist.

S drugim punim Mjesecom u Vagi u travnju "svemir fokusira našu svijest na naše odnose", navodi Mystic Mamma. Na djelu su više sile, koje sve nas usmjeravaju na "nove evolucijske putove, moramo vjerovati da nas naposljetku te promjene vode prema većoj ekspanziji i ispunjenju".

Kritični stupanj

Ovaj je puni Mjesec na 29. stupnju Vage: "29. stupanj svakog znaka naziva se kritičnim stupnjem. To je točka tranzicije, zadnji stupanj prije no što počne sljedeći znak", objašnjava Pam Younghans. Dodaje kako astrološko zbivanje na tom stupnju naglašava završetak nečega te imamo povećanu svjesnost o tome što treba ostaviti iza sebe kako bi se omogućio novi početak.

"Budući da je Mjesec u Vagi, znaku koji predstavlja veze i saveze, vjerojatno je da to bude ključno vrijeme za partnerstva u svim njegovim oblicima – osobnim, poslovnim i međunarodnim." U ovo je vrijeme, zaključuje Mystic Mamma, važno pokušati ne doživljavati osobno djela drugih ljudi "kako širimo svoj kapacitet za veće razumijevanje i suosjećanje. Ovaj proces buđenja i razvoja zahtijevat će mnogo od nas, ali imamo snagu i izravno unutarnje vodstvo lako dostupne da nam pomognu proći kroz njega." 

Završiti sve što nam stoji na putu da idemo naprijed

"Ovo je intenzivan puni Mjesec koji nas gura kroz vlastiti porođajni kanal u novu istinu, izbor i akciju", kaže astrologica Lena Stevens. Zato je sada važno da završimo ili stavimo u mirovanje sve što nam stoji na putu da idemo naprijed. Usto, oko ovog punog Mjeseca trebamo naći vrijeme za raščišćavanje nereda te nastaviti projekte koji su u fazi završavanja.

"Što manje odugovlačite, to bolje. Što se manje brinete o tome kako će vas drugi prosuđivati, to bolje. Što manje krivite druge za stanje stvari, to bolje", savjetuje astrologica i dodaje da ovaj vikend "ostanemo u svom traku" i pokušamo izbjeći da postanemo nervozni, iziritirani i osjećamo se skršeno, u čemu nam može pomoći boravak u prirodi.

"Ovo je uzbudljivo vrijeme mnogih mogućnosti iako je možda izazovno za navigaciju." A umjesto da ono što se događa oko nas, a s čime se ne slažemo, izazove negativnu reakciju, trebamo se podsjetiti da će i to proći. "To nipošto ne znači biti pasivan. To znači biti neutralan, ali se aktivno kretati naprijed 'u vlastitom traku'." 

Izvori: rubyslipper.ca; mysticmamma.com; thepowerpath.com;

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci